Olyan partnert szeretnél, aki megnevettet?

2024. március 16. 07:30 - Life Advisor

humor_partnerben.pngAz intenzív társadalmunkban élni rendkívül nagy kihívás, de áldottak vagyunk, hogy Magyarországon is rengeteg tehetséges humorista tud minket megnevettetni és ezzel könnyítsenek az általunk cipelt nehéz terheken. Azonban nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a szintű komédia jó előjel a romantikus partnerek számára. Sok évvel ezelőtt a mentorom a következő történetet mesélte el nekem. 

Egy válás szélén álló pár bejött az irodájába és megkérdezte a férjet, hogy mi késztette arra, hogy beleszeressen a feleségébe.

"Tetszett, hogy határozott, magabiztos volt, vacsorát főzött, bevásárolt, megtervezte a nyaralásokat..."

Aztán megkérdezte a feleséget, hogy mi késztette arra, hogy beleszeressen a férjébe.

"Mindig megtud nevettetni" - válaszolta.

A mentorom ezután megkérdezte a férjet, hogy miért válnak el. 

"A feleségem annyira irányító!" - válaszolta.

Aztán ugyanezt a kérdést tette fel a feleségnek : 

"A férjem mindig csak gúnyt űz belőlem!" - bömbölte.

Ugyanazok a tulajdonságok, amelyek miatt beleszeretsz egy partnerbe a kapcsolat elején, lehet hogy épp ezeket fogod utálni a kapcsolat végén. Ha beleszeretsz valakibe, mert spontán, akkor azért leszel szerelmes, mert megbízhatatlan. Ha beleszeretsz valakibe, mert mindent könnyen vesz, akkor azért leszel szerelmes belé, mert lusta.

A férj és a feleség, akiknek a mentorom tanácsot adott, valószínűleg egyénileg nem sokat változtak a házasságuk évei alatt.

Ami megváltozott, az az étvágyuk, a toleranciájuk. 

Tehát, amikor észreveszem, hogy a társkeresőkön lévő nők többsége azt állítja, hogy olyan férfit keres, aki megnevetteti őket, a nőknek nem szabad meglepődniük, ha hamarosan partnerük vicceinek főszereplőjévé válnak.

Ok, tehát a posztom alcíme lehet : "Mi a mérgező férfiasság?"

Engedjétek meg, hogy elmagyarázzam : a szabad szellemű fiúk, akik együtt sportolnak, ugratják egymást az öltözőben, együtt isznak tinédzserkorukban és a 20-as éveikben, hallgatólagosan jutalmat kapnak azért, mert szarkasztikusak, becsmérlőek és leereszkedőek. Ők a menő srácok. Ők a vicces srácok. Ők a népszerű srácok. Ők az alfa férfiak. Mindenre és mindenkire szarnak.

Ha nem változnak meg, ha nem nőnek fel és nem válnak felnőtté, akkor gonosz szociopatákká válnak. Lehet, hogy még mindig viccesek, de a közönségük egyre kisebb és kisebb lesz.

Mi kell ahhoz, hogy ezek a srácok megtanulják, hogyan is hangolódjanak rá a romantikus partnerekre és hogyan váljanak érzelmileg intelligens, tisztelettudó, együttérző parnerré?

Sajnos általában rengeteg fájdalmas elutasításra lesz szükség. Aztán valahol 26-30 körül ezek a férfiak rájönnek, hogy ugyanazok a tulajdonságok, amelyek az elmúlt tíz évben menő srácokká tették őket, most taszítják az embereket.

Tehát, amikor romantikus társat keresel, íme néhány olyan tulajdonság, amelyet valóban keresned kell(ene) : 

  1. Személyes integritással rendelkezik, beszél, hiteles és levetkőzte a legtöbb, ha nem az összes éretlen viselkedést, amelyet fiatalkorában tanult.
  2. Őszinte
  3. Együttérző, empatikus
  4. Elvégezte a pszichológiai házi feladatát, öntudatos, önreflektív
  5. Tisztelettudó másokkal szemben
  6. Érzelmileg intelligens, érzékeny
  7. Sebezhető lehet és hatékonyan kommunikál
  8. Következetes, megbízható
  9. Gyakorolja a megbocsátást, nem csinál bolhából elefántot
  10. Szeretetteljes (ismeri a szeretetnyelvét és jól ismeri a tiédet is)

Bónuszpont : Fejlődni, tanulni és növekedni akar és tudja, hogy elkötelezett, intim kapcsolatban mindez könnyebb lesz.

Vedd figyelembe, hogy a "megnevettet" még az egészséges, felnőtt, romantikus kapcsolat tíz legfontosabb tulajdonságába sem fér bele. 

Tehát, ha a társkereső profilod azt állítja, hogy a leendő partnered legfőbb tulajdonságának annak kell lennie, hogy megnevettessen, akkor nem lesz nehéz olyan bohócautót találni, amelyből hisztérikusan szórakoztató, szarkasztikus, becsmérlő és leereszkedő társak szállnak ki. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása