Szingli vagy, mert hiszel ebben a 4 randimítoszban

2024. február 26. 07:30 - Life Advisor

szingli_mitoszok.jpgEgy újabb randi, ami nem éppen úgy alakult, ahogy azt remélted. Mindenki számára ismerős a helyzet, amikor már a sokadik randi után újra zátonyra fut a párkeresés. Sokan vannak, akik hisznek bizonyos randimítoszokban, amelyek nem igazak. Nem is igazán értem, hogy miért léteznek még egyáltalán ezek, de könnyen előfordulhat, hogy ezeket olvasva egyik-másik neked is ismerős lesz. Ezekben a mítoszokban azért rossz hinni, mert teljesen beködösítik a nézőpontod és szinte biztos, hogy nem fogod meglátni a fényt az alagút végén.

1. Csak légy önmagad

Ez minden idők leginkább félreértett mítosza!

Csak légy önmagad és szeretni fognak.

Ez egyáltalán nem rossz tanács. Mindig légy önmagad és ne tégy úgy, mintha valaki más lennél.

Mi van, ha gyenge szociális készségekkel rendelkező, bunkó vagy? Vagy ami még rosszabb, mi van, ha nem tudod, ki is vagy valójában?

Egy-egy lezárt kapcsolat után elkezdeni randizni sok esetben borzalmas lesz. Ideges, szorongó leszel, mivel könnyen meglehet, hogy már hosszú ideje, sőt akár évek óta, hogy nem randiztál. Fogalmad sincs hogyan kell randizni, flörtölni. Nem tudod mit csinálsz, így nem is csoda, hogy semmi sem fog működni úgy, ahogy szeretnéd.

Amikor az emberek azt mondják, hogy légy önmagad, meg akarnak nyugtatni. Szeretnek téged olyannak, amilyen vagy és feltételezik, hogy mindenki más is szeretni fog. 

Csak önmagadnak lenni azt jelenti, hogy hű maradsz az értékeidhez és a hitedhez. Ne próbálj valami olyasmi lenni, ami nem vagy.

Vannak, akik kapcsolatba lépnek veled és vannak, akik nem. Ez az élet. Te sem szeretsz meg mindenkit, akivel találkozol.

2. Előbb szeresd önmagad

Milyen gyakran hallottad már, hogy nem találhatod meg a szerelmet addig, amíg nem szereted önmagad?

Sajnos azt kell, hogy mondjam, ez hazugság.

Az önszeretet elengedhetetlen, ez nem kérdés.

De voltak idők, amikor megtaláltam a szerelmet, amikor utáltam és egyszerre szerettem is magam. Azt hittem, jól vagyok, de nem mondanám, hogy szeretem magam.

Láttam olyan kapcsolatokat virágozni, ahol az egyik vagy mindkét partner megtanulta, mi az önszeretet és hogyan kell ezt egy erős kapcsolaton keresztül megtenni.

Még mindig nap mint nap küzdök az önszeretettel, mint minden ember. Néhány embernek olyan rossz volt, hogy meg kell mutatni nekik, hogy szerethetik őket és ezt megérdemlik.

Néha a megfelelő személy és a kapcsolat felemelhet és megmutathatja, hogy megérdemled a szeretetet és azt, hogy szeresd önmagad.

Egyikünk sem egy kész termék. A párod sem lesz az. A célnak annak kell lennie, hogy segítsünk egymásnak a lehető legközelebb kerülni a tökéletes énünkhöz. 

Segítenünk kell egymásnak az önszeretetünk közös építésében. Robusztusabb kapcsolatot hoztok létre, ha magatokat és a kapcsolatot valami nagyobbá növelitek. 

3. Mennyi erős a szerelem?

A szerelem mindent legyőz. Milyen romantikus.

És micsoda hazugság.

Az új párok és a "bölcs" idősebb emberek azt fogják mondani, hogy csak a szerelem számít. 

A szerelem nem elég. Az emberek és a kapcsolatok egyaránt összetettek. A sikeres kapcsolatnak pedig sok összetevője van.

A szerelem az egyik. A kommunikáció, a kompatibilitás, a hasonló értékek és a bizalom szintén fontosak.

Megtarthatod a szerelmet, de ha eltávolítod a másik négy közül bármelyiket, elkerülhetetlenül elhalványul a szerelem.

Az emberek évekig tartó fájdalmat és traumát fognak elszenvedni a szerelemért.

Elég a szerelem ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyj egy bántalmazó házastársat? Vagy egy partnert, aki megcsal téged? Vagy egy társat, aki minden alkalommal tiszteletlen veled?

Igen, a szerelem segíthet szembenézni a nehéz helyzetekkel, ha összhangban vagytok. Túl gyakran fordul elő, hogy az egyik partner életben tartja a szerelmet anélkül, hogy a másik részt venne benne.

Sajnálom, a szerelemnek korlátai vannak. Nem tolerálom a megcsalást, a bántalmazást vagy a tiszteletlenséget. Nem fogok továbbra is egyoldalú játékot játszani.

Ha nem vagy benne velem, akkor ennek vége.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a szerelem elég ahhoz, hogy átvészelj egy rossz kapcsolatot. Nem szerethetsz valakit jó emberré. 

Az adott személyen múlik, hogy jó emberré váljon. Támogathatod és gondoskodhatsz róla, de a labda az ő térfelén van, hogy okosan játsszon. 

4. Az egyetlen NAGY Ő

A jó öreg lelki társ mítosz.

A mítosz így szól : EGYETLEN tökéletes társad van egy 8 milliárd emberből álló világban. Óriási mázli kell, hogy találkozz vele.

Mindannyian azzal töltjük korai randizós éveinket, hogy keressük az egyetlen igazi lelki társunkat. Minden alkalommal, amikor új kapcsolatba kezdünk, azt gondoljuk, hogy megtaláltuk őt.

Aztán a kapcsolat véget ér és újrakezdjük.

Nincs EGYETLEN NAGY Ő! Ismétlem, a világon 8 milliárd ember él. Jogosan mondhatod, hogy könnyebb megnyerni a lottó ötöst mint megtalálni ezt az állítólagos lelki társat.

Hagyd abba!

Emberek milliói lennének jó partnerek a számodra és fordítve.

A világ hatalmas. nem gondolod, hogy van esély arra, hogy a megfelelő partnered, akár másik országban élhet? És mi van azokkal, akik elváltak és nem házasodtak újra vagy soha nem házasodtak meg?

Nincs lelki társuk? Vagy abbahagyták a keresést? Normáik lencséje túl éles volt azoknak az embereknek, akik jók lettek volna nekik.

Abban a hitben, hogy csak egy igazi van, irreális elvárásokat hagyunk magunk után.

Mi hiányzik? 

A türelem világszerte minden idők legalacsonyabb szintjén van.

Gyorsan kell döntened egy randin, különben vége.

Nagyon sok embertől hallottam, hogy egy-két percen belül tudják, hogy egy randi során érdeklődnek-e egymás iránt.

Melyik bolygón elég egy-két perc megismerni valakit?

A pillanatnyi ítélethozatal túlélési készség a mindennapi életben. Ha a lelkiismereted azt mondja, hogy kerülj el valakit, akkor valószínűleg helyes a döntés.

A randizás nem feltétlenül ugyanez. Persze, ha veszélyt érzel valaki körül, figyelned kell. De, ha nem érzel egy mágikus szikrát néhány percen belül, miután találkoztál valakivel, az elég ahhoz, hogy leírd a másikat?

Azok az emberek , akik azt mondják, hogy egyfolytában randizgatnak, állandóan egyedül vannak. Figyelmen kívül hagyják a vörös zászlókat is.

Minden alkalommal, amikor e "szikre" alapján döntöttem, katasztrófával végződött az ismerkedés. Túlságosan belemerülnék a fizikai dolgokba és kényelmesen elszalasztanám az előttem lévő igazságot.

Milyen vörös zászlók?

Nem szabad figyelmen kívül hagynod annak esélyét, hogy valaki ideges lehet az első randin. Lehet, hogy rossz napja volt, vagy valami oka van annak, hogy nem tudták a legjobb énjüket mutatni.

Soha nem tudhatod, hogy mások min mennek keresztül.

Nincs semmi baj azzal, ha lelassítjuk a dolgokat és hagyjuk őket fejlődni, kibontakozni. 

Ha érdekel és az illető nem fújta le a találkozásokat az első randi után, érdemes lehet még egy esélyt adni neki.

Mítoszirtók

Ha egyedülálló vagy és ezt olvasod, hány ilyen mítoszban hiszel?

A kelleténél bonyolultabbá tesszük a randizást.

A nyomás, a hamis hiedelmek és a társkereső alkalmazások megváltoztatták a dolgokat és az embereket.

A nők a kapott kérések puszta mennyisége miatt elkeseredettek. A férfiak küzdenek és frusztráltak, mert nem tudnak elérni egy lehetőséget.

Mindkét oldal a másikat hibázatja.

Az emberek a listán szereplő mítoszok foglyai, ami irreális elvárásokat támaszt velük szemben.

Mindenki szerelemre számít első látásra, de nem biztosítja, hogy látása 20-20 éves legyen. Ha hiszel ezekben a mítoszokban, akkor saját magad és a potenciális partneredet is korlátozod abban, hogy valami szépet építsetek együtt.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása