6 hasznos tipp egy nagyszerű Valentin-naphoz

2024. február 13. 07:30 - Life Advisor

valentin_napi_tippek.pngA Valentin-nap sok elvárást teremt, amelyek gyakran nem valósulnak meg. Tele van taposóaknákkal, függetlenül attól, hogy kapcsolatban vagy-e vagy sem. De a fű nem zöldebb egyik esetben. Ebben a posztban - a jelenlegi helyzetedtől függetlenül - olyan tippeket találsz, amelyek segítenek, hogy az idei Valentin-nap tényleg nagyszerű legyen számodra.

Szingli vagy

Emlékszem a Valentin-napokra, amikor azt kívántam, hogy bárcsak szerelmes lennék valakibe, aki engem is szeret. Rosszabbak voltak a Valentin-napok, amikor hiányzott egy exem, vagy időt töltöttem azzal, hogy valakire gondoltam, aki nem volt szerelmes belém. Visszatekintve azt volt a szomorú, hogy boldogtalanná tettem magam és tönkretettem a napokat a "bárcsak" gondolatával.

Új kapcsolatban élsz

Egy másik Valentin-napi csapda akkor következik be, amikor újonnan indult kapcsolatban élsz. Lehet, hogy ez a kapcsolatotok első Valentin-napja, és kíváncsi vagy, hogy partnered meglep-e valami különlegessel. Remélhetőleg kimondja a megemlíthetetlen kilencbetűs SZ-szót, vagy teljesen figyelmen kívül hagyja a napot?

Stresszes vagy. A megaláztatástól és az elhagyatottságtól való félelem visszatarthat attól, hogy sebezhetőbb legyél az érzéseiddel kapcsolatban, mint a párod. Nem akarod, hogy az érzéseidet elutasítsák, vagy elijesszenek tőle.

Ha srác vagy, félhetsz attól, hogy megsérted párod érzéseit azzal, hogy nem teszel vagy mondasz eleget, mégis tartózkodsz attól, hogy túl sokat tegyél vagy mondj, amit a párod félreértelmezhet olyan elkötelezettségként, amelyre nem vagy felkészülve.

Épp "paprikás" a hangulat köztetek

Szörnyű helyzet Valentin-napon az, hogyha épp vitatkozol a pároddal. Bármely más nap nem lenne ilyen fájdalmas, de Valentin-napon a pároddal és a kapcsolatotokkal kapcsolatos legrosszabb félelmeid és csalódásaid is fokozódnak. Amellett, hogy megbántott vagy dühös vagy a kettőtök közötti vita miatt, szembeállíthatod az érzéseidet azzal, hogy hogyan képzeled el a napot és hogyan szeretnéd érezni magad.

Egy másik boldogtalan helyzet, ha a partnered függőségben szenved. Nem kell egész nap harcolnod azért, hogy tojáshéjon járj és csalódj, mert a párod függő, vagy figyelmen kívül hagy téged. Nehéz szeretetteljes érzéseket kelteni, látva, hogy a feleséged elhanyagolja a gyerekeket vagy egész nap részeg. Lehet, hogy a párod vitatkozni fog veled, hogy elkerülje annak beismerését, hogy nem tervezett semmit vagy nem akar elmenni veled sehova. Könnyen eltöltheted a napod azzal a jelek keresésével, hogy vajon együtt töltitek-e az estét vagy sem.

Unalmas vagy "kihűlt" kapcsolatban élsz

Sok hosszú kapcsolatban élő pár elvesztette a szerelem szikráját. A Valentin-nap kegyetlen emlékeztető vagy lehetőség lehet az intimitás újraélesztésére. Amikor a romantika elhalványul, helyettesíthető a mély gondolkodáson és a közös élettapasztalatokon alapuló szeretettel. Lehet, hogy úgy döntetek, hogy nem csináltok semmi különlegeset. Mégis elismerhetitek egymást iránti szereteteteket, még ha nem is romantikus szerelemről van szó, hanem mély és maradandó kapcsolatról. 

Néhány kapcsolat meghalt. Az intimitás elmúlt, de csapdában érezheted magad, és nem tudod elengedni, akár életkor, gyerekek, egészség vagy pénzügyek miatt. Általában ezen okok ellenére mély kötődés van köztetek. Gyakran az egyik ember azt képzeli, hogy ott kell maradnia a másik fél miatt, és tagadja saját kötődési szükségleteit és félelmeit a szakítástól.

Szeretetteljes kapcsolatban élsz

Azon szerencsés kevesek közé tartozol, akik hosszú, szeretetteljes kapcsolatban élnek. A Valentin-nap továbbra is problémákat okozhat, különösen azoknak a férjeknek, akik nem akarnak csalódást okozni feleségüknek. Belekerülhetsz abba a dilemmába, hogy nem tudod eldönteni, hogy megleped-e a feleségedet, vagy megkérdezed tőle, mit szeretne. Nem baj, ha megkérdezed. Csak vigyázz, ne dőlj be a gyakori csapdának, amikor azt a választ kapod, hogy nem kell tenned semmi különlegeset. Igenis csinálj valami (apró) különlegességet. 

A feleségek is beleragadhatnak a várakozásba és a csodálkozásba, és nem akarják felborítani a férjük terveit. Tönkretehetik a napjukat azzal, ha aggódnak, mert a férjük tavaly elfelejtette a Valentin-napot.

6 tipp egy nagyszerű Valentin-naphoz

1. Élj a jelenben

Élvezd a napot. Ne keresd az exed, ne pazarold az időd arra, hogy fantáziálj valakiről, akivel nem vagy kapcsolatban. Ne gondolj a kapcsolatod jövőjére vagy problémáira, és ne játszd vissza a múltbeli csalódást keltő ünnepeket.

2. Vállalj felelősséget az érzéseidért

Ha fájdalmas érzelmeket tapasztalsz, tiszteld őket - egy fél órán keresztül. Vállalj felelősséget a hozzájárulásodért és az érzéseidért, majd tervezz egy nagyszerű napot. 

3. Engedd el az elvárásokat

Az elvárások a csalódás és a neheztelés magjait ültetik. Ehelyett lény nyitott arra, amit a párod és az univerzum tartogat számodra.

4. Összpontosíts a szeretet adására

Ha érzelmileg elhagyatottnak érzed magad, ne feledd, hogy a szeretet, amit érzel, az a szeretet, amit adsz. Még akkor is, ha kapcsolatban élsz, írj magadnak egy szerelmes levelet csodálatos tulajdonságaidról és bátor cselekedeteidről. Mondd el magadnak, hogyan szeretsz. Olvasd fel hangosan a tükör előtt. Ez hülyén hangozhat, de működik és növeli az önbecsülésed! A partnered pozitív tulajdonságaira is összpontosíthatsz. Képzeld el, hogy megnyitod a szívedet és elküldöd neki a szereteted. 

5. Légy kreatív

Az idő, a szeretet és a gondolat befektetését mutatja, amikor valami különlegeset hozol létre. Létrehozhatsz egy kincsvadászatot a párod számára. Rózsa helyett megszórhatod az ágyat virágszirmokkal. Adj a párodnak egy gyertyafénynél történő talpmasszázst vagy akár egy hangulatos romantikus fürdőzéssel is meglepheted őt.

6. Bármit is teszel, legyél valódi

A valódi érzéseid amúgy is nyilvánvalóak, és elrejtésük még több problémát okoz. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell öntened az érzéseidet de össze kell szedned a bátorságodat, hogy hiteles legyél, és olyan szavakat válassz, amelyek igazak. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása