Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Számít, hogy hány (szexuális) partnere volt a barátnődnek?

2024. január 11. 07:30 - Life Advisor

szexualis_partner_szama.pngŐszintén, akár női olvasóként, akár férfiként olvasod ezeket a sorokat, tudod a pontos számot arról, hogy eddig hány szexuális partnered volt? Most lépjünk túl azon, hogy egyáltalán ilyet illik-e kérdezni vagy hogy érdemes-e ilyet felhánytorgatni. Mindezt ugyanis tényleg elég sok vita és számtalan eltérő nézet öleli körül. Tomi 29 éves és a legutóbbi coaching során azt mesélte nekem, hogy számára, ha egy nőnek kiterjedt szexuális múltja van, az negatív érzelmeket kelt, bár mindig úgy gondolta, hogy ezen túl kel tennie magát és nem érdemes figyelmet fordítani rá. Mi lehet az igazság?

Biztos, hogy te magad is voltál már valamikor "Tomi" és benned is volt már emiatt negatív érzés. Amikor téged is elkap a negatív érzés, amikor megtudod, hogy egy nőnek hány korábbi szexuális partnere volt, az azért van, mert a társadalom torz kettős mércét állított fel : a férfiakat csodálatra méltónak tartják szexuális képességeik miatt, míg a nőket mentálisan instabilnak, kicsapongónak és nem ideillő jelzők is bőven akadnak. 

Az igazság az, hogy egyáltalán nincs hatással a te saját emberi értékedre, hogy hány szexuális partnered volt, éppen ezért semmiképpen sem helyes, ha véleményt nyilvánítunk egy ember szexuális "előéletéről".

Azt mondják, hogy korábban tabu volt véleményt nyilvánítani egy nő szexuális életéről. Szerintem régebben társadalmilag sokkal elfogadhatóbb volt ez a téma, csak a közelmúltban, a modern feminista mozgalomnak köszönhetően a férfiak kezdték felismerni, hogy helytelen a nőket szexuális múltjuk miatt elítélni. 

Ideális esetben le tudjuk programozni az agyunkat, hogy ne társítson negatív gondolatokat ahhoz, amikor egy hölgyről kiderül, hogy hány szexuális partnere volt korábban. Értem, hogy ez nem könnyű mutatvány. Köszönjük társadalom!

Kedves Férfiak és kedves "Tomik"! Ha hasonlóan éreztek, tegyetek fel magatoknak néhány kérdést és válaszoljatok őszintén : 

  • Miért érzed kényelmetlenül magad, ha egy hölgynek sok korábbi szexuális partnere volt?
  • A bizonytalanság honnan ered? Aggódsz, hogy nem leszel "elég" a partnerednek szexuálisan és elhagy vagy megcsal?
  • Ez a negatív hit, a szexizmusban gyökerezik? 
  • Úgy érzed jogodban áll irányítani, mit csinál a párod a testével? 
  • Le akarod rázni a sok szexet élvező nőkkel kapcsolatos negatív sztereotípiákat, pedig úgy érzed, nem kellene?

Fontos, hogy eljussunk a negatív érzések gyökeréhez és rájöjjünk, hogyan lehet ezekkel szembeszállni. Ha megpróbálod örökké figyelmen kívül hagyni őket csendben, soha nem fogod abbahagyni a negatívitás érzését és nagyobb a kockázata annak, hogy olyasmit is kimondasz, amit nem kellene. 

Mindezek ellenére egyszer eljön az ideje annak, amikor nem árt beszélni a partnered korábbi szexuális kapcsolatainak számáról és ilyenkor kell csak igazán a fenti dolgokon dolgoznod. Például, ha elmélkedés után rájössz, hogy negatív érzéseid a bizonytalanságból fakadnak, nevezetesen, hogy elhagy téged, akkor valami ilyesmit mondhatsz : "Néha amikor eszembe jut, hogy mennyi szexuális kapcsolatod volt előtte, aggódom, hogy nem leszek elég neked." Ebben az esetben ítélet helyett sebezhetőséggel lépsz bele a beszélgetésbe. Nem az a célod, hogy elítéld őt, hanem az, hogy átdolgozd a saját hiányosságaidat, így erősítheted a kapcsolatod a pároddal.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása