Ez a 8 típusú fotó segíthet a társkereső profilodon

2024. január 08. 07:30 - Life Advisor

tarskereso_profil_kep.pngSzeretnéd felturbózni a társkereső profilodat, hogy több ismeretséget szerezhess? Ha igen, érdemes átgondolnod, hogy milyen típusú fotókat töltesz fel magadról. Néhányan azzal érvelhetnek, hogy soha nem szabad megítélni egy könyvet a borítója alapján. De amikor potenciális randi partnert keresel a Tinderen, Facebook társkeresőn stb. a képeid igenis számítanak.

Egy 2023-as tanulmány több millió társkereső alkalmazáson található profilt elemzett, hogy meghatározza, milyen típusú fotók a legideálisabbak. A kutatók szerint ezzel a nyolcféle profilképpel növelheted a sikereid a társkereső appokon / oldalakon. 

1. Szemből készült profilkép

Egy jó, szemből elkészült profilkép bizonyult a legfontosabb fotónak a társkereső oldalakon. A fényképen nem árt egy apró mosolyt megejteni és szemkontaktust kell létesítened a kamerával minden esetben. 

A kutatók szerint,ha egy ilyen típusú kép a fő profilképed, az segíthet növelni a kémiát a potenciális partnerekkel szemben. 

2. Teljes alakos kép

Fontos, hogy legalább egy olyan képed legyen, amely a teljes testedet ábrázolja. Egy fotó, amely pontosan megmutatja, hogyan nézel ki, tetőtől talpig, segít, hogy a potenciális párod szemében hitelesebbnek tűnj. Plusz tipp, ha már teljes alakos képet töltesz fel, ne 20 km-re legyél egy szürke folt a képen, mert az úgy inkább ciki.

3. Saját készítésű fotók

Valószínűleg a profi fotósok nem fognak ennek a pontnak örülni, de a kutatók azt találták, hogy hitelesebbnek tűnnek azok a profilok, ahol a képeket nem professzionális körülmények között (stúdióban, fényképész segítségével) készítették. 

4. Őszinte mosoly

Bár sokak szerint ez nem igaz, a kutatás arra az eredményre jutott, hogy a valódi mosolyt ábrázoló fotók vonzóbbá és barátságosabbá tesznek minket. Amikor fotókat válogatsz egy randi oldalra, legyen köztük olyan, amin mosolyogsz, ideális esetben a kamera előtt vagy annak közelében és nem fényévekre tőle.

5. Háziállatokkal készült fotók

Egy másik felmérés arra az eredményre jutott, hogy az emberek 60%-kát jobban érdeklik azok az emberek, akiknek társkereső profilfotójukon kutya vagy kisállat szerepel. 

Ezzel ugyanis megmutathatod, hogy felelősségteljes vagy és tudathatod a felhasználókkal, hogy elfogadó vagy az állatokkal szemben. Még az is lehet, hogy mindez megnyitja az ajtót, hogy beszéljetek egymás háziállatáról vagy egyből kapsz is egy ötletet egy kutyaparkban tartandó első randihoz.

6. Utazási fotók

A kutatók úgy találták, hogy ideális olyan utazási fotókat is feltölteni, amelyek történelmi vagy kulturális nevezetességeket mutatnak be, valamint festői látványosságokat tartalmaznak. Ezekkel a képekkel ugyanis tudatod a felhasználókkal, hogy kalandvágyó vagy, szeretsz utazni, szereteted a kultúrát és ami a legfontosabb, nyitott vagy arra, hogy velük együtt fedezd fel a világot.

7. Elegáns viselet

Fontold meg, hogy feltöltesz egy rólad készült elegáns fotót is. Legyen szó akár egy fotóról a testvéred, barátod esküvőjéről vagy az éves karácsonyi partiról, vonzóbbnak és stílusosabbnak fogsz tűnni. Plusz az ilyen fotók remek lehetőséget adnak a 2. pontban már említett teljes alakos képek számára. 

8. Hobbi fotók

Ez különösen akkor tud működni, ha nem igazán a te kenyered, hogy ide-oda utazgass. Legyen szó sportról, főzésről, hangszerről, a hobbidról készült fotók több betekintést engednek abba, hogy ki is vagy te valójában, amely megnyitja az ajtókat a még érdekesebb beszélgetéseknek. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása