Készen állsz, hogy megkérd a párod kezét? 7 jel, hogy nem.

2023. december 05. 07:30 - Life Advisor

2.rész

eljegyzes_gondolkodas.pngTegnap azokat a jeleket néztük meg, amelyek segítenek annak eldöntésében, hogy készen állsz-e arra, hogy megkérd a párod kezét. Őszintén szólva viszont annak is megvannak a jelei, ha még nem állsz készen erre az életedet megváltoztató jelentős döntésre. A mai posztban ezeket fogjuk megnézni. Ha pedig lemaradtál az első részéről, ide kattintva elolvashatod.

1. Még a kapcsolatotok elején vagytok

Persze vannak kivételek és lehet, hogy a ti kapcsolatotok is ilyen. De ne feledd, hogy időbe telik, amire igazán megismersz valakit. Rossz ötlet eljegyezni a párod a kapcsolatotok korai szakaszában. Ilyenkor ugyanis csak azt látjuk, amit látni akarunk és könnyedén elsiklik a figyelmünk olyan dolgok felett, amelyek a későbbiekben problémákhoz vezethetnek.

2. Nem egyeznek az értékeitek

Konfliktusok léteznek és mindig is létezni fognak. Ez teljesen normális. Sok dolog lehet, amelyben nem egyezik a véleményetek. Ha például az egyikőtök készen áll a monogámiára, a másikotok viszont nem. Ha bizonyos alapvető értékekben nem egyeztek meg, az annak a jele lehet, hogy (még) nem állsz készen arra, hogy eljegyezd a párod.

3. Folyton veszekedtek

A gyakori veszekedések akkor fordulnak elő, ha nem tudtok csapatként együtt működni a kapcsolatotokban, vagy ha gondot okoz számotokra a hatalom/irányítás optimalizálása. Ha nem tetszik, ahogy egymással bántok, akkor légy óvatos! Ha ez az intenzív dinamika nem zavar, akkor nincs gond, ha viszont igen, akkor az könnyen lehet red flag a kapcsolatotokat tekintve.

4. A szeretteid óva intenek az eljegyzéstől

Nem állítom, hogy a szeretteid jobban tudják ezt, mint te. Az eljegyzés és a házasság természetesen a te döntésed. De a barátaid és a családod segíthetnek átgondolni a helyzeted. Ha pedig túl sok ellenérv születik, érdemes átgondolnod, mit szeretnél.

5. Soha nem találkoztál a párod szeretteivel

Ha még soha nem találkoztál a párod családjával és barátaival az szintén red flag lehet a kapcsolatotokat tekintve. Mégis mi a fenét rejtegethet a párod? Egyáltalán megfogod ismerni őket valaha? Lehet, hogy csak kitalálta az életét, és nem az, akinek mondja magát? Fontos, hogy legyenek olyan emberek, akiket te is ismersz és akik kezeskednek a párod személyéért. 

6. Kényszer alatt vagy

Rossz dolog azért megkérni a párod kezét, hogy nehogy elveszítsd vagy mert az az érzésed, hogy most vagy soha.Hasonlóképpen nem jó megkérni a párod kezét csak azért, hogy kipipálhass egy újabb mérföldkövet az életedben. 

7. Egy ideje már együtt vagytok, de bizonytalan vagy

Lehet, hogy ellentmondásos, de ha sokáig nem tudod eldönteni, hogy megkérd-e a párod kezét, az is lehet red flag. 

Az emberek tökéletesen tökéletlenek. Egy év után eleget tudsz már a párodról ahhoz, hogy tudd, szeretnéd-e megkérni a kezét, ha viszont két év után is bizonytalanság gyötör vagy azt reméled, hogy ez az érzés majd egyszer csak belédhasít és készen fogsz rá állni, az intő jele lehet, hogy nem állsz készen a házasságra. 

Szóval, ha nem tudsz dönteni, hogy mit kezdj a pároddal az együtt töltött évek után, gondold át : lehetséges, hogy nem ő számodra a megfelelő személy? Lehetséges, hogy amit érzel az kötődés a szerelem helyett? Egyáltalán meg akarsz házasodni?

Remélhetőleg némi gondolkodás után világosság válik számodra, hogy megkéred-e a párod kezét vagy sem. Ha a válasz megvan, akkor pedig mindketten elkezdhetitek közösen építeni a jövőtöket egymással. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása