Készen állsz, hogy megkérd a párod kezét? 7 jel, hogy igen.

2023. december 04. 07:30 - Life Advisor

1.rész

eljegyzes_ok.pngSzereted a párod? Az remek előjel, de készen állsz arra, hogy megkérd a kezét, vagy ez még túl korai lenne? Ha már azon gondolkodsz, hogy megkéred a párod, gratulálok. Az a vágy, hogy az egész életed vele töltsd, nem mindenkinél jelentkezik. De ez egy fontos döntés, így teljesen normális, ha idegesnek vagy bizonytalannak érzed magad, hogy vajon mindketten készen álltok-e a házasságra. A mai posztban bemutatunk 7 olyan jelet, amely azt mutathatja, hogy készen állsz megkérni a párod kezét.

Milyen kockázatokkal  jár, ha túl korán kéred meg a párod kezét?

Lehet, hogy rosszul ítéled meg a kapcsolatotok komptibilitását.

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 1 évbe telik, amíg megismerünk valakit. Ennek az az oka, hogy egy kapcsolat elején mindketten a legjobb oldalunkat mutatjuk a másiknak. Ez nem hiba, ez az emberi természet.

Viszont, ha túl korán kéred meg a párod kezét,a tényleges ismeretség és a valóság ismerete viszályt eredményezhet. A fent említett körülbelül egy év viszont lehetőséget teremt arra, hogy jól megismerjétek egymást, megtanuljátok kezelni a konfliktusokat és a nehézségeket valamint, hogy megnézzétek milyen is az együttélés.

Mennyi ideig várnak a legtöbben az eljegyzésre?

Nem mindannyian érjük el ugyanabban az időben ezt a pillanatot. 

Kutatások szerint az első házasságkötések medián életkora továbbra is emelkedik. (2022-ben ez a medián a férfiaknál 30, a nőknél 28 év körül mozgott.)

Egy másik kutatásban 3100 jegyes vagy házaspárt kérdeztek meg, amelyből kiderült, hogy átlagosan 2,5 év ismerettség, randi után jegyezték el egymást vagy házasodtak össze.

Milyen jelei vannak annak, hogy készen állsz az eljegyzésre?

Nyilvánvaló, hogy a döntés mindig a tiéd, függetlenül, hogy hol élsz, mennyi idős vagy, vagy, hogy mit gondolnak mások. 

1. Tényleg el akarod jegyezni a párod

Ha azért kérnéd meg a párod kezét, mert azt érzed, hogy vele akarod leélni az életed és a házasság hozzátesz valamit az életedhez, akkor az nagyszerű. Az ilyesmit egyszerűen megérzi az ember, függetlenül attól, hogy ez nem valami nyomásból ered.

2. Te és a párod beszéltetek a házasságról

Jó ötlet lehet csak úgy meglepni a párod egy eljegyzési gyűrűvel, de ideális esetben már korábban is beszéltetek a házasságról és hogy ez olyasvalami amit mindketten szeretnétek.

3. Ismeritek egymás értékeit és céljait

Ideális esetben megvitattatok már olyan fontos kérdesket, mint a pénzügyek, a karriercélok, a kívánt családi és otthoni élet (beleértve a gyermekeket, és az életetek helyszínét), konfliktusstílusok, egészségügyi szokások, szexuális vágyak stb. 

Ezek alapján eltudod dönteni, hogy mi számít neked, most és a jövőben és hogy mindez egybevág-e a párod meglátásaival. 

4. Tényleg ismered a párod

Már nem vagy a vágy vagy a szerelem korai szakaszában és nem győz a dopamin (boldogsághormon) sem. Ismered a párod minden arcát és tisztában vagy vele, hogy neked ez így jó, boldogságot és örömöt okoz.

5. Megmutattad neki, ki is vagy valójában

Nem teszel úgy, mintha álompasi lennél és nem csak a legjobb oldaladat mutatod meg neki. Mert ha összeházasodtok, kiderül a valódi éned, az biztos. Szóval jó, ha nyílt és őszinte voltál korábban is és az is maradsz a jövőben.

6. Tudod, mit tudsz kínálni a párodnak

Könnyű azt mondani, hogy ezt vagy az akarjuk, de mi mit teszünk le az asztalra? Te adod a kultúrát, a pénzt, a humort, a türelmet? Fontos tudni, hogy te mivel járulsz hozzá a közös életetekhez. Ismerned kell önmagad és meg is kell mutatnod ezeket a párodnak, hogy számára is könnyű legyen a döntés, hozzád megy-e vagy sem.

7. Készen állsz a házasságra

A házasság nem csak rólad szól. Szeretnél fejlődni, kommunikálni és közös életet teremteni. Szereted, ahogy bánsz a pároddal és azt is, ahogy ő bánik veled. Képesek vagytok kompromisszumot kötni és képesek vagytok alkalmazkodni egymáshoz.

Természetesen vannak jelei annak is, ha nem állsz (még) készen arra, hogy megkérd a párod kezét, amelyekről a holnapi posztunkban fogunk beszámolni nektek.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása