Honnan tudja valaki, hogy találkozott az "igaz szerelmével"?

2023. november 23. 07:30 - Life Advisor

megtalalva_nagy_o.pngKépzeld csak el : a tenyered izzad, a szíved kalapál, a gyomrodban pedig ott vannak azok a klasszikus pillangók, amelyeket a szerelem során érzel. Ez az a pillanat, amikor rájössz, hogy szemtől szembe állsz a "Nagy Ő-vel". Őrült dolog, igaz? Azon gondolkodtam, hogy az emberek valahogy tudják-e, mikor találták meg az "igazit". Úgy értem, kérdezz csak meg bárkit, akinek van párja és lehet, hogy nem tudja pontosan megmagyarázni, honnan tudta, hogy az illető az igazi. Néhányuknak csupán egy megérzés volt mindez. 

Kutatók azonban előálltak egy vad "tökéletes" randizási módszerrel. Szerintük ugyanis el kell utasítanod a potenciális lelki társak első 37%-kát. Igen, ez olyan, mint egy randizási stratégia egyenlete. 

Amikor megtalálod az igazit ráhangolódsz erre a különleges személyre, és a hibái ellenére azokra a dolgokra összpontosítasz, amelyeket szeretsz benne. Elkezdődik egy hatalmas függőség, néhány tudós szerint. Egyes kutatók szerint a romantikus szerelem három fő összetevője az adott partnerre való fókusz, a szexuális vágy és a másik személy meghódításának motivációja. Olyan, mint a szerelem receptje, nem igaz?

A szerelem megmagyarázhatatlannak tűnhet, de a szakértők szerint a párok közös tulajdonságokkal rendelkeznek. Mintha valójában meg akarnák ismerni egymást és törődnének egymás véleményével. Ott van ez az azonnali ismerettség érzése is. Az első érintéstől kezdve a beszédmódig teljesen otthon érzed magad. 

Egy másik klassz dolog, ami történik, amikor szerelemes vagy, az a hajlandóság, hogy megmutasd a sebezhető oldalad. És nem csak ez, de ott vagytok egymásnak, amikor a dolgok unalmassá válnak, profiként kezelitek a konfliktusokat és ott van a feltétel nélküli melegség érzése, hogy egymáshoz tartoztok. 

De mitől lesz jó és tartós egy kapcsolat? Barátság, kommunikáció, közös tisztelet, bizalom, közös értékek, stabilitás, megnyugtatás, fizikai vonzalom és alkalmazkodóképesség. Olyan ez mint egy ellenőrzőlista a boldog kapcsolat érdekében.

Nos, a nagy kérdés : a szeretet a levegőben, a fejünkben vagy a szívünkben van?

Kiderült, hogy ez egy agy-szív kombináció lehet. Van egy tudományos tanulmány, amely azt mondja, hogy a szívnek beleszólása van abba, hogyan éljük meg az érzelmeket. Az agyunk és a szívünk olyan, mint az örök barátok, mindig szoros kommunikációban állnak egymással. Amikor a szívünk egy kicsit gyorsabban ver a tömegben, az azért lehet, mert észrevett valakit, aki különleges.

Ebben a tanulmányban azt találták, hogy a szív izgalma a szívciklus alatt felerősítheti a félelem és a szorongás érzéseit. A résztvevőknek különböző képeket mutattak, miközben figyelték a pulzusukat és kiderült, hogy a szívünk nagy szerepet játszik abban, hogy hogyan érezzük magunkat. Olyan, mintha a szív és az agy titkos beszélgetést folytatna, befolyásolva az érzelmeinket. 

Tehát, a szerelem lehet egy varázslatos tánc a szív és az agy között, létrehozva az érzelmek szimfóniáját, amely mindannyiunkat egy kellemes, csodálatos, varázslatos világba repít. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása