Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

4 ok, amiért "barátzónába" kerülsz egy nőnél

2023. november 21. 07:30 - Life Advisor

baratzona.pngMielőtt belemennék a mondanivalóm lényegébe, szeretném tisztázni, hogy pontosan mit értek "barátzóna" alatt, mert hallottam, hogy az emberek különböző dolgok leírására használják ezt a kifejezést. Amikor azt mondom, hogy "barátzóna", nem arra gondolok, amikor egy lány elutasít egy férfit, aki világosan és gyorsan kijelenti szándékait. Vagy ha a randin megpróbálja megcsókolni, és a nő azt mondja : "Legyünk csak barátok." Nem azokról a helyzetekről beszélek, amikor a nőket nem érdeklik a férfiak, de mégis "férfinak" tekintik őket, és ahol mindketten külön utakon járnak az elutasítás után. Azokról az időkről beszélek, amikor egy nő szó szerint soha életében nem tudja felfogni annak a lehetőségét, hogy fizikailag is együtt legyen egy férfival, mert egyszerűen nem néz rá szexuális tekintetben, annak ellenére, hogy nagyon szereti őt, mint ember. Amikor a fejében egy kalap alá veszi a barát/testvér kategóriával és egyszerűen nem úgy gondol rá, mint egy szexuális partnerre. 

Ezek azok a helyzetek, amelyek összetörik a srácokat, akik szenvednek ettől. Mint amikor jól ismersz egy lányt, jól érzed magad vele, és azt gondolod, hogy fantasztikusok lennétek együtt. 

Valamilyen oknál fogva azonban úgy tűnik, hogy pokolian hajlik arra, hogy csak barátok legyetek és soha ne vigyétek a dolgokat a következő szintre, annak ellenére, hogy úgy gondolja, hogy nagyszerű srác vagy.

Megpróbáltuk megkérdezni a Life Advisor Facebook oldalának női tagjait arról, hogy miért tesznek egy férfit "barátzónába" és gyakran ugyanazokat az okokat sikerült felfedeznünk a válaszaikból. Abból, amit mondtak, nincs sok oka annak, hogy a srácok "barátzónába" kerülnek, amit jó hallani, mert ez azt jelenti, hogy nincs sok javítanivaló.

De mindenesetre, ha tudni akarod, miért történt ez veled, akkor olvass tovább, mert most betekintést kapsz az okokba, kezdve azzal, ami szerintem a legfontosabb. 

1. "Egyszerűen nem volt meg a szikra."

Kétségtelenül ez a legnagyobb oka annak, hogy a nők, akikkel beszéltem, azt mondták, miért kerül egy srác a "barátzónába" és ennek sok értelme is van, ha belegondolsz.

Egy lány nem érzi a vonzalom tüzét közte és a srác között és idővel csak barátként kezdi látni őt. 

Mielőtt továbblépnénk szeretném elmondani, hogy abból, amit láttam, ha a nők úgy döntöttek, hogy csak egy barát vagy, akihez nem vonzódnak, úgy tűnik, inkább ebben a pszichológiai kategóriában tartanak benne téged.

Általában hajlandóak azon gondolkozni, hogy elveszítik érdeklődésüket valaki iránt, akihez jelenleg vonzódnak, de nem hajlandóak vonzalmat szerezni valaki iránt, akit jelenleg nem szeretnek. 

Egyszerűen fogalmazva, ha egyszer úgy döntenek, hogy csak egy barát vagy, ez minden, amit akarnak, hogy valaha is legyél. Ez teszi olyan fájdalmassá a "barátzónába" való tartózkodást. Olyan ez, mint egy érzelmi börtön, mert az.

De miért nincs meg a szikra? Nos, a legtöbb srác számára, akik "barátzónába" kerültek, ez azért van, mert annyira féltek az elutasítástól és olyan kisugárzásuk volt, hogy minden szexualitást megfosztottak a lányokkal való interakcióiktól. 

Alapvetően arra törekedtek, hogy kedvesek, figyelmesek, udvariasak és tiszteletteljesek legyenek, de semmilyen szexuális érdeklődést nem mutattak a lány irányába. 

Íme egy példa, hogy mire gondolok : 

Tegyük fel, hogy egy srácnak és egy lánynak három randija volt és a srác úgy gondolja, hogy a lányt hercegnőként kell kezelnie. Kedves, fizet az italokért és az ételekért, de soha nem próbálja megcsókolni vagy megérinteni. Soha nem flörtöl és egész idő alatt könnyed és baráti hangulat uralkodik. Mi történik?

A srác és a lány kezdenek összebarátkozni. 

Igen, jó srác akar lenni, aki távolról sem hátborzongató és soha nem érezteti a lánnyal, hogy mindenképp szexelni akar vele és pontosan ezt is kell elérnie, de....

Azáltal, hogy eltávolít minden szexualitást a vele való interakcióiból, a lány biztosan élvezni fogja a vele töltött időt és valamilyen módon a közelében akar lenni.

De nem fog úgy tekinteni a srácra, mint akivel szóba jöhet a szex. Csak úgy fogja látni, ahogy a srác bemutatta magát. Alapvetően lassan úgy programozza, hogy ne potenciális szexpartnerként tekintsen rá, hanem kedves barátként.

Az, hogy jó srác vagy, nem tesz téged szexuálisan vonzóvá. Lehetsz mindkettő, de meg kell testesítened a szexuális energiát. Lehetsz jó srác, aki jól bánik a nőkkel, miközben szexuális érdeklődést mutatsz azoknak, akiket szeretsz.

A "barátzóna" a szexről szól. Ez az a zóna, ahová a nők száműzik azokat a férfiakat, akiket szeretnek, de soha nem akarnak lefeküdni velük. 

Nem számít, hogy milyen erkölcsös egy nő, vagy mennyire valószínű, hogy ágyba ugrik valakivel. Ha nem gondolja, hogy olyan férfi vagy, akivel valaha is szexelne, de mégis szeret, mint embert, akkor elindulsz a "barátzóna" felé. 

A következő fontos dolog, hogy a nők másképp látják a szexet, mint a férfiak. 

Nem szeretnek úgy gondolni rá, mint valamire, amit két ember aktívan csinál, hanem inkább olyasmi ez számukra, ami természetesen történik a közös kapcsolat miatt.

De bármennyire is kedves számukra, hogy ezt akarják gondolni, az igazság az, hogy 100-ból 99 alkalommal a szex vagy bármilyen intimitás azért történik, mert a férfi tette meg az első lépést. 

Ez azt jelenti, hogy amikor egy srác túlságosan fél bármilyen szexuális közeledéstől (egy csóktól, egy pillantástól, egy érintéstől) akkor a nők érzi a szenvedély hiányát, és gyakran azt feltételezik, hogy ez azért van, mert nincs meg a mögöttes szikra, ami elérni mindkét fél esetében, hogy letépjék egymásról a ruhát.

Ennek ellenére, még ha a nők tudnák is, hogy mindez csak azért van, mert a srác fél, az sem lenne jó, mert az első lépés megtételétől való rettegés a legtöbb nő számára nem vonzó tulajdonság egy férfiban. De ez egy másik poszt témája lesz.

A "barátzóna" a szexuális vonzerő hiányáról szól. Ha nem vagy felkészülve arra, hogy olyat tegyél, ami miatt szexuális lényként láthat téged, akkor végül csak barátként fog látni, semmi többként.

Ennél a pontnál a legtöbb srác valószínűleg fél és aggódik, mindezt joggal, ezért megpróbálok óvatos lenni a szavaimmal, de itt van valami, amire emlékezned kell : 

A szexualitás nem eredendően hátborzongató. Ez teljesen normális.

Egy lányhoz vonzódni és őt akarni, nem furcsa vagy rossz. Ez az emberi biológia 100%-ban természetes eredménye. Mindannyian szexuális lények vagyunk és ez az oka annak, hogy ezen a bolygón létezünk. 

Mindenki akarja, mindenki gondol rá és ha annyira szégyelled a vágyaidat, hogy elnyomod őket a feledésbe, az hosszú távon csak fáj. 

Van-e jó és rossz módja a szex kezdeményezésének? Erre mérget vehetsz. Vannak jó és rossz idők a szexre? Minden bizonnyal. De tudod mit? Soha nem fogod megtalálni a helyes utat, ha nem teszel semmit, mert félsz, hogy rosszul csinálod.

Különben is íme a következő ok, amiért a nők "barátzónába" helyeznek.

2. "Túl sokáig tartott, hogy kezdeményezzen, ezért azt feltételeztem, hogy nem szeret engem, és úgy döntöttem, hogy én sem akarom őt."

Tehát valami érdekes a nőkkel kapcsolatban, hogy a vonzódásuk kiváltó okai eredendően különböznek a miénktől. A bolygón egyetlen férfi sem hagyja abba a vonzódást egy lányhoz, mert feltételezi, hogy a nő nem akarja őt.

Lehet, hogy elfogadja, és csak azzal a ténnyel foglalkozik, hogy nem lehet az övé, de tudatosan nem kapcsolja ki az agyának ezt a részét. 

Persze, ez idővel lassan megtörténhet, ahogy "barátzóna" kapcsolat alakul ki, de ez ritka és még akkor sem változna a férfi gondolkodásmódja.

Abból, amit a nők mondtak, gyakran akkor történik mindez, amikor a srácnak túl sokáig tart a kezdeményezés. Úgy döntenek, hogy vagy félsz (ami nem vonzó) vagy egyszerűen nem szereted őket, majd ennek megfelelően kategorizálnak. 

Soha egyetlen nő sem mondta, hogy azért barátkozott egy sráccal, mert nem tetszett neki, ahogy megpróbálta megcsókolni vagy ügyetlennek tartotta a kezdeményezéseit. A legrosszabb esetben talán teljesen elriasztották volna a tapintatlan csábítási stratégiái, és úgy döntött, hogy nem rajon érte, de ez nem igazán "barátzóna". 

Arról van szó, hogy : "Uhh, menj el és soha többé ne hívj fel!"

Nem pedig arról, hogy : "Jaj olyan édes srác vagy. Bárcsak olyan sráccal lehetnék, mint te, annak ellenére, hogy közvetlenül előttem állsz. Remélem találsz egy olyan lányt, aki egy nap majd boldoggá tesz, de sajnos nem én leszek az."

A srácok annyira félnek az első lehetőségtől, hogy a másodikra ítélik magukat. Pedig az első lehetőség azt jelenti, hogy aktívan felálltál, szembenéztél a félelmeiddel és a legjobbat tetted, amit csak lehet.

Az 1. lehetőség azt jelenti, hogy most lehetőséged van arra, hogy kitaláld, hol hibáztál és a jövőben felülvizsgáld a megközelítésed. Az 1. lehetőség azt jelenti, hogy büszke lehetsz magadra, hogy megpróbáltad. A 2. lehetőség csak tiszta pszichológiai pokol sok srác számára, akik ezt megtapasztalják.

3, "Túl sokat jelentett nekem. Nem tudtam elviselni, hogy elveszítsem."

Itt van egy másik érdekes ok. A nők azt mondták, hogy gyakran barátkoznak pasikkal, mert úgy gondolják, hogy túl jó emberek ahhoz, hogy elveszítsék őket. Ha számodra ennek nincs értelme, akkor hadd magyarázzam el a kritikus különbséget aközött, ahogyan ők és mi a szexre tekintünk.

A srácok úgy közelítik meg a szexet, mint a vadászó-gyűjtögetők az élelem kereséséhez. Tudjuk, hogy semmi sem fog az utunkba kerülni, hacsak nem vadászunk és általában szűkösségi mentalitásunk van ezzel kapcsolatban.

Legtöbbünknek nincsenek olyan női, akik érdeklődnének irántunk és tudjuk, hogy könnyen leélhetnénk életünk hátralévő részét anélkül, hogy bárkivel is lefeküdnénk. 

Ezenkívül egy átlagos srácnak elég nehéz egy lányt ágyba vinni. Mindez azt jelenti, hogy az a koncepció, hogy kockára tegyünk egy barátságot azáltal, hogy szexuálissá tesszük, számunkra nem kérdés.

Egyszerűen fogalmazva, a legtöbb férfi boldogan kockáztatná a barátságot, hogy eljusson a szexhez, mert a szexet nehezebb megszerezni.

De a nők esetében mindez pontosan az ellenkezője. Az átlagos lány olyan világban él, ahol a férfiak rendszeresen szexet kínálnak és csak igent vagy nemet kell mondania. 

A szex nem nagy ügy, mert tudja, hogy csak annyit kell tennie, hogy szétteszi a lábát és megkapja. Egész életét azzal tölti, hogy visszautasítja az ajánlatokat, hogy ne tűnjön könnyűvérűnek, ahelyett, hogy maga tenne ajánlatokat.

Annak nagy része, hogy miért hívják alfahímnek azokat a srácokat, akik rengeteg nővel lefekszenek, de azokat a nőket, akik ugyanezt teszik ribancnak titulálják, az a szint, amellyel mindkét nem rendelkezik. 

A férfiaknak általában kevés hozzáférésük van a szexhez és dicsérik őket, ha megszerzik. Ezzel szemben a nők 7/24-ben hozzáférhetnek és akkor kapnak dicséretet, ha elutasítanak egy srácot és nem adják könnyen magukat.

Mindenesetre, amit a nők nem tudnak könnyen megszerezni, azok a nagyszerű barátságok. Ez azt jelenti, hogy ha egy lánynak van egy férfi barátja, aki a világ legkiválóbb tanácsait adja neki, és mindig ott van, amikor szüksége van rá, akkor valószínűleg nem akarja kockáztatni az egészet azzal, hogy lefekszik a sráccal. 

Végül valami elromolhat, és örökre elveszítheti őt. Ez valójában kedves dolog, ha belegondolsz.

Valójában kicsi az esélye annak, hogy bármilyen kapcsolat hosszú távon működjön és ezt a nők is tudják. Azt is tudják, hogy egy jó barátság nagyobb valószínűséggel tartós, így nincs értelme annak a gondolatnak, hogy olyan helyzetbe hozzák magukat, hogy elveszítsenek valakit, aki közel áll hozzájuk, hogy esélyt kapjanak valamire, amiről tudják, hogy máshol könnyen megszerezhetik és nem hibáztathatjuk ezt a logikát.

4, "Egyszerűen nem volt az én esetem."

Az utolsó ok nem olyan fontos, mint a többi, és mindjárt el is magyarázom, hogy miért. Nyilvánvalóan rendkívül fontos, hogy egy nő azt hiszi-e, hogy az ő típusa vagy, de ezt nem igazán tudod irányítani.

Ha szereti a sovány indián srácokat, és te egy testes fehér férfi vagy, akkor vesztes csatát vívsz. Tudnod kell, hogy még rengeteg hal van a tengerben, akik közül sokan azt fogják gondolni, hogy pontosan te vagy az esetük.

Ezenkívül ez nem tükrözi a srácokat. Nem veszítetted el a vonzerőd, csak eleve ott sem volt. 

Ez alapvetően egy első típusú "barátzóna", amit említettem, amikor egy srác úgy viselkedik, mint egy férfi, de nem megfelelő a nő számára, szemben a második típussal, ahol a cselekvés hiánya miatt nem történik semmi. Az, ha nem vagy a nő esete, nem "barátzóna" inkább elutasítás. 

A fenti pontok alapján, ha azt hiszed, hogy megnyerted a nő szívét azzal, hogy nagyszerű barát vagy, akkor sajnos tévedsz. 

Nem számít, mennyire szeret téged, vagy milyen csodálatosnak gondol, szexuális elem nélkül az interakcióidban, mindig csak barát elszel. 

Ez azt is jelenti, hogy nem várhatsz az első lépés megtételével, mert minél tovább vársz, annál inkább arra programozod őt, hogy csak úgy lásson téged, mint egy srácot, akivel minden második héten pizzát eszik és semmi több nem történik. 

Szóval kockáztatnod kell és bele kell menned az elutasítás rizikójába. Ha megpróbálod és nem működik, ha nem érdeklődik irántad, mert nem vagy az ő esete, akkor mi van?

Adtál neki egy esélyt és az elutasítás nem ölt meg. Még mindig itt vagy és még mindig élsz. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása