7 jel, hogy az illető NEM nárcisztikus

2023. október 04. 07:30 - Life Advisor

nem_mindenki_narcisztikus.pngTalálkoztál álmaid férfiával vagy nőjével. Minden szempontból tökéletesnek tűnik. Minden túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A dolgok túl jól mennek. Valami baj lehet velük. Hallottál már a nárcisztikusokrról és azon tűnődsz, vajon ő is az-e. A nárcisztikusok azonban ritkák. Sokkal kevesebb van belőlük, mint amit a társadalom el akar hitetni veled. Egyes kutatások szerint az emberek 5-5%-ka nárcisztikus és a nárcisztikusok 50-75%-ka férfi. Ez azt jelenti, hogy az emberek 95%-ka nem nárcisztikus. Még ha valakinek nárcisztikus vonásai is vannak, attól még nem lesz az. Íme 7 jele annak, hogy az illető NEM nárcisztikus.

1. Nem minden róluk szól

Ha valaki nem nárcisztikus, akkor nem önközpontú. Mélyen törődnek másokkal és adnak másoknak. Gondolnak a másik személyre, mielőtt cselekszenek. Nem mindig csak róluk van szó.

Megosztják, amijük van, és tisztelettel és méltósággal bánnak a körülöttük lévőkkel. 

A nárcisztikusok viszont éppen azt hiszik, hogy ők a legfontosabb emberek a világon. A jogosultság érzésével járkálnak és felsőbbrendűnek érzik magukat másoknál. Nem érdekli őket, hogy cselekedeteik, hogyan hatnak másokra.

2. Őszintén empatikusak

Ha valaki nem nárcisztikus, akkor őszintén empatikus más emberekkel. Soha nem bántanának meg szándékosan senkit.

Nem bírják elviselni, hogy valaki, akit szeretnek, szenved. Ha valaki veszteséget élt át, mellette fog állni és fogja a kezét. Segíteni fognak a problémáikban. 

Ha szomorú vagy, ott lesznek, hogy megvigasztaljanak. nem mennek sehova és nem hagynak egyedül a bánatodban.

Ha a velük való kapcsolatod nem működik, rosszul fogják érezni magukat, amiért megbántottak. Be fogják ismerni, hol vallottak kudarcot.

A nárcisztikusoknak azonban nincs empátiájuk mások iránt. Csak magukkal törődnek. Néha úgy tesznek, mintha empatikusak lennének, hogy megszerezzék, amit akarnak.

3. Egy bizonyos szerelemnek örül

Ha valaki nem nárcisztikus, akkor nem fél az elköteleződéstől. Könnyű nekik szeretni és törődni valaki mással. 

Nincs szükségük tömeges csodálókra vagy új szerelmi kapcsolatra. Tökéletesen elégedettek egy romantikus kapcsolatban egy emberrel.

Felemelnek téged, mint társuk és ők is különlegesnek érzik magukat amiatt, hogy velük vagy, ők pedig veled lehetnek. A kapcsolatod fontos számukra. Szívesen hoznak áldozatot a kapcsolatért és a legjobb tudásuk szerint boldoggá akarnak majd tenni téged. 

A nárcisztikusoknak csodálókra van szükségük. Ha valaki nem fordít rájuk elég figyelmet, akkor másoktól fogják elvárni ezt. Gyakran az elköteleződésre sem képesek.

4. Nem játszanak a szíveddel

Ha romantikáról van szó, az a személy, aki nem nárcisztikus, felnőtt. Őszinték veled és megbízhatóak.

Soha nem kell kitalálnod, hogy szeretnek-e és törődnek-e veled és mindig tudni fogod, hányadán álltok. 

A velük való kapcsolatod könnyűnek és harmonikusnak tűnik. Semmilyen módon nem bántanak meg.

A nárcisztikusok másokat hoznak a kapcsolatba, hogy szándékosan féltékennyé tegyenek. Hazudni fognak neked, megkérdőjelezik a józan eszed. Dühbe gurulnak, ha nem az ő módjukon csinálod a dolgokat. Mindig bizonytalannak fogod érezni magad velük és ez így tetszik nekik. 

5. Azt fogják mondani, hogy sajnálják és beismerik, ha tévednek

Ha valaki nem nárcisztikus, akkor elismeri, hogy hibázott. Nem lesz gondjuk bocsánatot kérni valamiért, amit tettek és megmondják, ha tévednek valamiben.

A bocsánatkérésük őszinte lesz, mert törődnek másokkal.

Egy nárcisztikus soha nem ismeri be, hogy téved. Soha nem fognak bocsánatot kérni tőled semmiért, amit tettek. Téged fognak hibáztatni mindenért, ami rosszul megy az életükben. Minden a te hibád és rá is mutatnak minden egyes hibádra.

6. Adnak neked és nem várnak semmit cserébe

Ha valaki nem nárcisztikus és valami szépet tesz érted, az azért van, mert boldoggá akar tenni. Soha nem strigulázzák a kedves gesztusokat, hogy majd viszonzást várjanak miatta. Soha nem fogsz tartozni nekik, mert a szívükben lévő kedvességből és szeretetből fakad minden cselekedetük.

Nem várják el az emberektől, hogy csodálják őket, mert kedvesek és adnak másoknak. Nincsenek rejtett indítékaik, amikor adnak az embereknek.

A nárcisztikusok azért élnek, hogy kizsákmányolják az embereket. Manipulatívak és csak akkor segítenek az embereknek, ha azt akarják, hogy mások tegyenek valamit értük. Minden alkalommal nyomon követik, amikor tettek valamit érted és az arcodhoz vágják, ha te nem teszel értük semmit. Elvárják, hogy az élet körülöttük forogjon.

7. Alázatosak és úgy bánnak az emberekkel, ahogy szeretnék, hogy bánjanak velük

Ha a partnered nem nárcisztikus, akkor nem kell a figyelem középpontjában állnia. Nincs szükségük mások csodálatára. Alázatosak, úgy bánnak az emberekkel, ahogy szeretnék, hogy bánjanak velük és nem érdekli őket a szerelmi érdekek zsonglőrködése. 

Nem nyűgözik le őket másik, akiknek társadalmi státuszuk van és úgy vélik, hogy minden ember egyenlő. Ha szeretnek téged, nem érdekli őket, hogy gazdag vagy híres vagy. Azért szeretnek téged, aki vagy.

A nárcisztikusok a jogosultság érzésével járkálnak és felsőbbrendűnek érzik magukat másoknál. Figyelemre és csodálatra vágynak és nagyon kritikusak másokkal szemben. Úgy vélik, hogy a társadalmi helyzeted felett állnak és csak fontos és tekintélyes emberekkel alakíthatnak ki kapcsolatot.

Amikor felfedezed, hogy az, akit szeretsz, nem nárcisztikus, feltétlenül értékeld őt és vedd észre, milyen szerencsés vagy, hogy egy valódi, gondoskodó emberrel vagy kapcsolatban. Néhány ember ugyanis, nem olyan szerencsés, mint te. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása