4 dolog, ami segíti a kémiát randi közben

2023. október 02. 07:30 - Life Advisor

kemia_randi_kozben.pngBiztos neked is volt már jó randid, kedves, aranyos, barátságos emberrel. Talán még az is felmerült, hogy nagyon jó partner válna az illetőből. De gyakran a kezdeti kémia hiányzik. Aztán elmész egy újabb majd egy újabb randira, hátha fellobban a várt kémia. Lehet, hogy eljutsz oda, hogy kétséges számodra, hogy egy szikra kigyulladhat-e vagy ki fog-e egyáltalán gyulladni. Ez szomorú, mert nagyszerű partner lenne, sok közös van benneteket, élvezitek az együtt töltött időt, a beszélgetéseket stb. A kémia megfoghatatlan és kívül esik az irányításunkon, ugye? Egy terapeuta nyilván azt mondaná, hogy gyermekkori trauma akadályoz. A legtöbb ember viszont azt gondolja, hogy kémia vagy van, vagy nincs. 

Tudjuk, milyen érzés érezni a kémiát, de úgy tűnik, nem tudjuk előcsalogatni. Van egyáltalán bármi, amivel előcsalogathatjuk és fellobbanthatjuk a még hiányzó szikrát? Íme 4 dolog, ami segíthet.

1. Légy kacér! Mutasd meg a játékosságod, elevenséged, szellemességed és a varázsod!

Túl sok olyan tapasztalatom volt, amikor a randi túl laza és informális, túl laza és alacsony energiájú volt. Mintha úgy beszéltünk volna egymással, mint két idős szomszéd, akik reggel összefutottak a boltba menet és mindenféle hétköznapi történésről fecsegtünk, ahelyett, hogy úgy bántunk volna egymással, mintha különleges valakik lennénk.

Pörgesd fel az energiát! Mutass érdeklődést! Mutasd meg a játékos oldalad! Mutasd meg, hogy jó fogás vagy!

Talán a legtöbben és talán inkább a férfiak, azonnal a kapcsolat kényelmes, középső részébe akarnak ugrani és kevés türelmük vagy bizalmuk van, amikor flörtölésről és udvarlásról van szó. Sok férfi korlátozva érzi magát azáltal, hogy nem akar szexistának vagy érzéketlennek lenni a nők igényei iránt. Félnek az elutasítástól, ezért inkább megpróbálnak kényelmesek lenni vagy csak alkalmi dologként tekinteni egy randira. Ez mind egyfajta védekezés az elutasítással szemben, amikor csak egy kis flörtölés jobban működhetne, bár a komfortzónájukon kívülre helyezné őket.

A lényeg, hogy próbáld ki! Mit veszíthetsz? Idézd meg a benned rejlő szórakoztató, zúgó energiát!

2. Szabadítsd fel az udvarlás energiáit

Mutass őszinte érdeklődést a másik fél megismerése iránt azzal, hogy figyelmesen hallgatsz, átgondolt kérdéseket teszel fel és minden figyelmedet neki szenteled.

Gyakran a férfiak akkor kezdenek el beszélni, amikor kényelmetlenül vagy idegesen érzik magukat. Mégis, kijelenthetjük, hogy a legtöbb férfi általában érdeklődést mutat az iránt, hogy megismerjék a randi partnerüket. Végül is ezért vannak ott. 

Próbáld ki! Játssz a tűzzel! Menjetek el egy különleges, jó energiákkal teli helyre! Beszéljetek, hallgassátok meg egymást és ismerkedjetek, hiszen tényleg, ezért vagytok ott. 

3. Tedd különlegessé az együtt töltött időt azzal, hogy megmutatod milyen csodálatos partner vagy és lennél

Itt a metakommunikációról beszélünk. A randizás nagy része a két ember közötti hangulathoz és energiához kapcsolódik. Megpróbálod növelni a kapcsolatot azáltal, hogy a hangulatot jóvá, az energiát erőssé teszed. 

Mit szeretnél, hogy érezzen irántad? Hogyan akarod, hogy lásson téged? Milyen tulajdonságokat akarsz megmutatni? 

Határozd meg a válaszokat ezekre a kérdésekre, majd pedig merj cselekedni.

4. Építs kapcsolatot, megfelelő diszkréciót mutatva

A nők szeretik tudni, hogy akivel randiznak, érett, felnőtt, jó ítélőképességgel rendelkezik és tudja-e mit ne mondjon egy randi során.

Te tudod, hogyan és mit ossz meg magadról egy randin? Tudod, mi a megfelelő az első randin és az ötödik randin? Egyszerre mesélsz el mindent magadról vagy adagolod az információkat?

A férfiak esetében megállapíthatjuk, hogy "mindent" el akarnak mondani. A legkényelmesebb számukra a múltjuk vallomásos megközelítése - legyen szó múltbéli kapcsolatokról vagy arról, amit aznap csináltak. Szeretik az információ dömpinget.

Az információ dömping számukra egyenlő az őszinteséggel és a nyitottsággal. Lekötelezettnek érzik magukat, hogy elmondják történetük részleteit, még akkor is, ha kerülik az érzéseik vagy a tanulságok érintését. A számukra fontos részleteket osztják meg veled. 

A férfiak számára talán megfontolandó, hogy némi diszkréciót mutassanak. Ahelyett, hogy azt mondanák, hogy a feleségük elvesztette az érdeklődését a szex iránt a gyerekek születése után, maradjunk annyiban, hogy voltak szexuális problémák. Ahelyett, hogy a beszélgetés minden részletét egymás után meséljük el, gondoljuk át, mit kell kommunikálni és azt hogyan tudjuk összefoglalni. Ez megmutatja a tudatosságunkat, a kommunikációs készségünket és azt, hogy mi fontos számunkra, és hogyan tekintünk a randi partnerünkre.

Tehát ha flörtölési energiával rendelkezel, nagyszerű környezetet teremtesz a randinak, udvarlásnak, érdeklődést mutatsz és figyelsz, miközben partnerként felfeded erősségeidet, majd megmutatod bölcsességed arról, hogy milyen lassan vagy gyorsan haladjatok, mindez finom szikrákat eredményez, amelyek meggyulladhatnak. Engedd, hogy a szikra lángra lobbanjon!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása