Emlékezz erre a 4 alapelvre a házasságban

2023. szeptember 26. 07:30 - Life Advisor

alapelvek_hazasag.pngA házasság, egy olyan egység, amely különféle érzelmeket vált ki, egyszerre hívja elő a menekülés és az ölelés vágyát. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények vezettek ehhez a döntéshez, elengedhetetlen, hogy fenntartsd azokat a személyes alapelveket, amelyek tagadhatatlanul gazdagítják az életedet. Gyakran a jelenlegi környezete egyedisége ronthatja ítélőképességünket, tévútra vezethet minket, hasonlóan ahhoz a jelenséghez, amelyet a pszichológia "sötét hatásként" ír le. 

A sötét hatás és a kapcsolat dinamikája

Az emberi érzékelés meginoghat, ha a láthatóság csökken és jobban függünk azoktól az egyénektől, akik biztonságérzetet nyújtanak. Ez párhuzamba állítható a sötét hatással, ahol a gyengén megvilágított környezet ösztönzi az egyének közötti intimitást, legyen szó férfiakról vagy nőkről, elősegítve a bizalom érzését és a csökkent éberséget.

Ez a hajlam arra, hogy érzelmi előrelépést keressünk egy ilyen légkörben, nem meglepő. Amikor a szeretet kopogtat az ajtónkon, a racionalitás fenntartása kihívást jelenthet. Ennek eléréséhez tudatos gyakorlásra van szükség és ez egy kulcsfontosságú szempont, amelyet figyelembe kell venni.

Az aktív részvétel pszichológiája : a kapcsolatok ápolása

A pszichológia területén a kapcsolatokban való aktív szerep kialakítása gyakran magában foglalja a játékosság és a szuggesztív jelzések kényes egyensúlyát. A kíváncsiság felkeltése a párodban, az érdeklődésének felkeltése és végül lehetővé tenni számára, hogy proaktívan közeledjen hozzád kifinomultságot igényel.

Ellentétben azzal a közhiedelemmel, hogy a nők hajlamosak elveszíteni az önrendelkezésüket a házasság után, elengedhetetlen elkerülni az általánosításokat. A saját meggyőződésed befolyásolásának hatalma szilár és hajthatatlan marad, függetlenül párod identitásáról.

Most pedig nézzük meg az alapvető tanácsokat, amelyek túlmutatnak bármely fél identitásán : 

1. Válaszd a hitelességet a kompromisszum helyett

A házasságot, egy életre szóló elköteleződést, soha nem szabad véletlenszerűen megközelíteni külső nyomás miatt. A múló körülményeken alapuló, elhamarkodott döntések a belső hang elhagyásához vezethetnek, ami túl súlyos tehet jelenthet ahhoz, hogy elviseljük. Ennek a csapdának az elkerülése érdekében a személyes függetlenség ápolása a legfontosabb. Ha feláldozod magad mások megnyugtatása érdekében, az nem homályosíthatja el a fontossági sorrendedet. 

Egy olyan kapcsolatban, amely évtizedekig is eltarthat, az alapvető vágyaid megalkuvása kezdettől fogva kiábrándultságot és frusztrációt szül. Elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a törekvéseiddel és könyörtelenül kövesd őket, összehangolva utadat szíved valódi vágyaival.

2. Tarts fenn egy mentőkötelet a kommunikációhoz

A házasságot gyakran beárnyékolja egy nyugtalanító statisztika : sok pár már az első évben megtapasztalja kapcsolatának megromlását. A kommunikációs zavarok megrontják ezeket a kapcsolatokat, mivel a partnerek közös életüket úgy kezelik, mint egy leírhatatlan szállodai szobát, amely mentes a szívből jövő elkötelezettségtől.

A mindennapi élet nyüzsgése ellenére a kapcsolatodra fordított idő nem vitatható. A szeretet, messze nem statikus, következetes művelést igényel. Az egyszer megosztott intimitást nem szabad magától értetődőnek venni, folyamatos erőfeszítést igényel. 

3. A házasság az élet része, nem pedig maga az élet

Még a 21. században is fennáll az az elképzelés, hogy a nőknek teljes mértékben a házasság utáni családjuk boldogságának megőrzésére kell szentelniük magukat. 

Állj ellen a késztetésnek, hogy minden energiádat a házasság birodalmára irányítsd. A házasság az életed töredéke, nem a teljessége. Az életednek túl kell mutatnia rajta és egy partner, aki valóban törődik veled, arra kell, hogy ösztönözzön, hogy kövesd az álmaid. A házasságnak támogatnia kell téged az álmaid felé vezető úton.

Mind a férfiaknak, mind a nőknek hozzá kell járulniuk a házassághoz, eltörölve azt a sztereotípiát, hogy a nők örökös áldozatok. Ez a fajta szeretet, egyoldalú és igényes, valószínűleg nem is fog fennmaradni. 

4. A pénzügyi függetlenség fenntartása a házasság után

A jövőre vonatkozó világos célok kitűzése vagy a törekvések ápolása egy kiválasztott területen fontos törekvés. Ne hagyd, hogy a házasság elfojtsa a személyes fejlődésedet. Ha hagyod, hogy ez megtörténjen, azt később bánni fogod. Mindannyian független egyének vagyunk és a saját szabadságod biztosítása azt jelenti, hogy nem támaszkodsz senki másra.

Még a házasság összefüggésében is döntő fontosságú a saját pénzügyi függetlenségünk megőrzése. Ez nemcsak az önbizalmad erősíti, hanem a jövődet is biztosítja. Történelmileg a nők pénzügyi függőség miatt boldogtalan házasságok csapdájában maradtak. Bár az örök szeretet lehet a remény, a valóság kiszámíthatatlan marad. Ezért a pénzügyi biztonság biztosítása körültekinthető lépés. 

Miközben a házasság szövevényeiben navigálsz, emlékezz erre a négy alapelvre. Válaszd a hitelességet, segítsd elő a nyílt kommunikációt, őrizd meg az egyéniséged és biztosítsd a pénzügyi függetlenséged. Ezek az alapelvek túlmutatnak a kulturális és társadalmi kontextuson és útmutatóként szolgálnak a házasság intézményén belüli teljes és kiegyensúlyozott élethez. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása