17 társkereső profilban lévő mondat és ami mögötte van

2023. augusztus 03. 07:30 - Life Advisor

randi_profil_mondatok.pngAz online társkeresés örökre megváltoztatta az emberek szerelemkeresésének módját, virtuális piacteret teremtve a romantika számára. Ezzel azonban saját nyelvet is magával hozott és néha ezek dekódolása kissé nehézkes lehet. Tehát, ha valaha is azon kaptad magad, hogy azon tűnődsz : "Mire gondolhat? Mit akar ez jelenteni?" figyelj. Megvan az alapvető útmutatóm, amivel te is megérheted, hogy mit jelentenek valójában bizonyos társkereső profilok.

1. "Utálom kitölteni ezeket a dolgokat. / Utálom kitölteni a profilom."

A lelkesedés és erőfeszítés hiányát jelzi, amikor az online társkeresésről beszélünk. Bár teljesen érthető, hogy unalmasnak vagy ijesztőnek találjuk a társkereső profil teljes kitöltését, az iránta való megvetés nyílt kifejezése a randizás általános apatikus megközelítését jelentheti, ami nem biztos, hogy összhangban van valakivel, aki komoly elkötelezettséget keres.

2. "Kérdezz!"

Az előzőhöz kapcsolódóan a "Kérdezz!" is rossz dolgok hírnöke lehet. Bár ez nyílt felhívásnak tűnhet a kommunikációra, azt is jelentheti, hogy nincs erőfeszítés az illetőben a kezdeti információk megadását tekintve.

Az online társkereső profilok lehetőséget nyújtanak arra, hogy bemutatkozz a potenciális jelölteknek. Ha úgy döntesz, hogy ezt nem teszed meg, az azt sugallja, hogy ez a személy nem veszi komolyan a folyamatot, vagy ami még rosszabb, hogy rejteget valamit. 

3. "Nyitott könyv vagyok."

Ez a kifejezés a "Kérdezz" testvére, mivel az őszinteség és az átláthatóság értékelésére utal. Elméletileg készen áll az illető arra, hogy megossza a gondolatait, érzéseit és tapasztalatait.

De bizony esetekben védelmi mechanizmus is lehet. Az illető mindent kitereget, hogy később elkerülje a negatív helyzeteket. Óvakodj attól, aki túl gyorsan és túl sokat mond neked magáról.

4. "Szeretek utazni."

Ez a mondat sokszor látható társkereső profilokban. Elsősorban azt sugallja, hogy a személy élvezi az új kultúrák, konyhák és tájak felfedezését. Ez bizonyos szintű pénzügyi stabilitást is jelenthet, mivel az utazás gyakran diszkrecionális jövedelemmel jár. Minden remek.

Óvakodj azonban azoktól, akik csak ürügyként használják. Kérdezz rá a kedvenc úti céljaikra, merre utaztak már vagy hova szeretnének még utazni a jövőben, hogy kiderítsd, megállja-e a helyét a fenti mondat. Ne feledd, hogy az emberek helyzete egy életen át változik. Tehát, ha a múltban nem utazott sokat, nem kell feltétlen felróni neki. Ehelyett kérdezz rá arra, hogy mikor tervezi a következő utazást.

5. "Otthonülő típus vagyok."

Az utazás szerelmesének ellentéte az otthonülő típus. Bár ez a kifejezés jelentheti egyszerűen azt, hogy a személy inkább otthon tölti az időt, mint hogy kimozdulna, azt is jelentheti, hogy hajlamos elkerülni a pénzköltést igénylő tevékenységeket, például az éttermi étkezést, utazást vagy rendezvényeken való részvételt. Rosszabb esetben szociális szorongást is jelezhet.

6. "Szeretem a kalandokat."

Azok, akik kalandkedvelőként írják le magukat, gyakran élvezik a spontaneitást és nyitottak az új élményekre. Ez magában foglalhatja az utazást, a szabadtéri tevékenységeket vagy csak egy új étterem kipróbálását. 

Ne feledd azonban, hogy ha valaki szereti a rutint és a kiszámíthatóságot, akkor előfordulhat, hogy nem alkot jó párost egy "kalandorral", attól függően, hogy milyen típusú kalandokat élvez a tiédhez képest. Szóval mit fogsz szólni egy ázsia-mexikó fúziójú vacsorához vagy éppen egy bungee jumpinghoz?

7. "Dolgozz keményen, játssz keményebben."

Ez a kifejezés erős munkamorált jelent, de a szabadidő ugyanolyan lelkes megközelítésére is utal. Ezek az emberek hajlamosak értékelni a karrierjüket, de megértik a szabadidő fontosságát is. Eddig jó.

De ha olyan ember vagy, aki szeret csendesebben pihenni, akkor ez a fajta nagy energiájú életmód nem biztos, hogy tökéletesen megfelel neked. Jobb, ha megkérdezed, mennyit dolgozik egy héten, és mivel tölti a szabadidejét. 

8. "Bármi alakulhat."

Ez a kifejezés gyakran jelez valakit, aki új az online társkereső színpadán, vagy valakit, aki nem teljesen biztos abban, hogy mit keres. Lehet, hogy nyitottak a különböző típusú kapcsolatokra - a barátságtól a romantikáig - de lehet, hogy még nincsenek egyértelmű elvárásaik vagy céljaik. Ez a személy nagyszerű lehet,ha hasonlóan nyitott vagy te is, de frusztráló lehet, ha neked már határozottabb elképzeléseid vannak.

9. "Semmi dráma."

A "semmi dráma" kifejezés, bár kezdetben vonzó, vörös zászlóként szolgálhat. Ez utalhat korábbi viharos kapcsolatokra, amiért az illető most visszafogottabb interakciókat keres. 

Ugyanakkor azt is jelentheti, hogy hajlamos bármilyen érzelmi beszélgetést vagy egyet nem értést "drámának" címkézni, ami azt jelezné, hogy nem hajlandó vagy nem képes részt venni az egészséges kapcsolati kommunikációban. Hasonlóképpen, ez a kifejezés gyakran az érzelmi érettség és az egészséges kapcsolati dinamikára való készség potenciális hiányát jelzi, ami arra utal, hogy a személy nem képes konstruktív módon kezelni a normális konfliktusokat.

10. "A család nagyon fontos számomra."

Ez a kijelentés általában erős kapcsolatot sugall a családdal, legyen szó szülőkről, testvérekről vagy akár egy szoros baráti társaságról, akik olyanok, mint a család. Ez azt jelentheti, hogy értékelik a családi eseményeket, hagyományokat és a szeretteikkel töltött minőségi időt. Ha osztod ezeket a nézeteket, ez pozitív jel lehet.

De ha gyereket szeretnél, ügyelj arra, hogy ne úgy vedd, hogy ez a személy családot akar alapítani. Valaki lehet nagyon családközpontú, anélkül, hogy saját gyereket szeretne.

11. "Ínyenc vagyok."

Ez a kifejezés azt sugallhatja, hogy a személy élénken érdeklődik az ételek iránt, nemcsak táplálékként, hanem tapasztalatként is. Ez az egzotikus konyhák kipróbálásának élvezetétől az ínyenc ételek otthoni főzése iránti érdeklődésig terjedhet.

Ha szereted a kulináris kalandokat, ez teljesen pozitív jel lehet számodra. De vigyázz, ezt a mondatot ugyanis néha divatos figyelemfelkeltésként is használják, különösebb tartalom nélkül. Vagy lehet, hogy teljesen mást jelent neki az ínyenc lét, mint neked.

12. "Nem vagyok jó abban, hogy leírjam milyen vagyok."

Amikor ezzel találkozol az bizony szintén jelent néhány dolgot. Lehet, hogy a személy valóban nehéznek találja, hogy néhány mondatban összefoglalja a személyiségét, vagy kissé félénk is lehet. Ilyenkor csak arra van szükség, hogy proaktívabb legyél a beszélgetések során, hogy megismerd őt.

Ez azonban arra is utalhat, hogy nincs erőfeszítés vagy elkötelezettség a randizási folyamat iránt. Tehát ismét fontos, hogy felmérjük viselkedésüket a későbbi interakciókon keresztül.

13. "Független vagyok."

Az online társkereső profilon a függetlenség általában azt jelzi, hogy valaki értékeli az autonómiáját. Élvezi a saját hobbijait, karriercéljait, társadalmi köreit stb. Ez pozitív tulajdonság lehet, ha olyan párt keresel, aki tiszteletben tartja a te személyes tered és határaid.

De ha olyan kapcsolatra vágysz, amely sok együtt töltött időt vagy összefonódott életet foglal magában, akkor ez a személy nem biztos, hogy a legmegfelelőbb. Ne feledd viszont, hogy az egészséges kapcsolat jele az érdeklődés fenntartása és különböző tevékenységekben való részvétel, néha a párunktól függetlenül.

14. "Nem szeretem a játékokat."

Ez a kijelentés magában foglalja a múltbéli "játékot" vagy az hazug emberekkel való foglalkozást. Ezért a személy valószínűleg őszinteséget és átláthatóságot keres.

A kifejezés azonban vörös zászló lehet. Bármilyen nézeteltérést vagy félreértést játékként foghat fel, jelezve a potenciális bizalmi problémákat vagy a mások hibáztatására való hajlamot.

15. "Nem keresek semmi komolyat."

Bár ez kissé semleges lehet, jelezve, hogy valaki valóban az alkalmi randik vagy a barátságok iránt érdeklődik, azt is sugallhatja, hogy nem hajlandó vagy nem képes elkötelezni magát egy kapcsolat iránt. Ha hosszú távú, elkötelezett kapcsolatot keresel, érdemes elkerülni azokat a profilokat, ahol ezzel találod szemben magad.

16. "Szeretem a szarkazmust. / Néha kicsit szarkasztikus vagyok."

Míg a humor gyakran keresett tulajdonság, a szarkazmus olyan kommunikációs stílusra utalhat, amelyre az illető nagymértékben támaszkodni is fog.

Bár ez szórakoztató lehet, az is lehet, hogy elutasító és durva lesz veled, ha túlzásba esik. Azok számára, akik inkább közvetlen és komoly kommunikációt részesítik előnyben, nem biztos, hogy egy ilyen személy lesz a megfelelő.

17. "Ne pazarold az időmet."

Bár ésszerű, hogy nem akarjuk elvesztegetni az időnket, a kifejezés túlságosan agresszívnek vagy türelmetlennek tűnhet. Azt is sugallhatja, hogy a múltbéli tapasztalatok miatt félrevezetve vagy frusztráltan érzi magát a randizás folyamata miatt. Bár fontos az idő védelme, a hangnem és a megfogalmazás tükrözheti a rugalmasság hiányát vagy annak megértését, hogy a randizás némi türelmet igényel. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása