Az esélyek növelése - Férfiak az online társkereső világban

2023. július 14. 07:30 - Life Advisor

esely_noveles_ferfi_randi.pngA Facebookon nemrég a randizásról kérdeztem a követőimet és a válaszadók 47%-ka azt mondta, hogy a randizás most nagyobb kihívást jelent, mint egy évtizeddel ezelőtt. Ezzel párhuzamosan az online társkeresés egyre népszerűbbé vált az elmúlt tíz évben, sőt mondhatni, hogy az online társkeresés vált az új párok kapcsolatteremtésének leggyakoribb módjává. Ezek a statisztikák egyértelműen rávilágítanak a randizás nehézségei és az online platformok térnyerése közötti összefüggésre. Sokan frusztráltak a társkereső alkalmazások ismétlődő jellege miatt és gyakran tapasztalnak kiégést. Mivel azonban ezek az alkalmazások itt maradnak és továbbra is népszerűek, elengedhetetlen, hogy a modern férfiak átalakítsák az itt szerzett élményeiket, hogy növeljék esélyeiket a szerelem megtalálására. 

Mielőtt belemerülnénk a siker stratégiáiba, vizsgáljuk meg, hogyan vált az online társkeresés olyan elterjedtté a napjainkban.

Hogyan változik a randizás?

Ez a változás számos tényezőnek tulajdonítható, beleértve a technológiai fejlődést, a változó társadalmi normákat és a modern életmód növekvő elfoglaltságát. Az online társkeresés növekedése kényelmes és hozzáférhető platformot biztosított az emberek számára a szerelem és a társaság keresésére, új utakat nyitva a romantikus kapcsolatok számára.

Sőt, az online társkereső népszerűségre tett szert a kapcsolatokhoz való változó társadalmi attitűdök miatt. A múltban az online találkozás stigmát hordozott, sokan nem szokványos vagy kétségbeesett megközelítésnek tartották. Ahogy azonban a technológia egyre inkább beépült mindennapi életünkbe, az online társkeresés elfogadottsága is nőtt. Ma a potenciális partnerekkel való találkozás általános módszerének tekintik és a megbélyegzés jelentősen csökkent.

A férfiak egyedi problémái

Azonban minden kulturális váltásnak megvannak a maga árnyalatai és leküzdendő akadályai. Például az online társkereső közösséget közösen uralják a férfiak, akik a társkereső alkalmazások 60-80%-át teszik ki (platformonként változik). Ezenkívül számos alkalmazás olyan algoritmusokat használ, amelyek az észlelt vonzerő alapján rangsorolják a felhasználókat és csak a legkivételesebb profilokat részesítik előnyben. A nemek közötti egyensúlyhiány, valamint a párkapcsolatok és a szerelem korlátozott lehetőségei miatt sok férfi találja magát ezeken a társkereső alkalmazásokon, kevés eséllyel a sikerre.

Ezzel a dilemmával szembesülve a közös válasz az, hogy online keressük a válaszokat. Azonban, mint bárki, aki rákeresett a Google-ban arra, hogy "hogyan lehetek népszerűbb az online társkereső profilom", tudja, hogy az eredmények gyakran megbízhatatlanok. Az önjelölt guruk vagy randi művészek túlnyomó számra, akik túlzott díjakat számítanak fel, csak növeli a zavart. Ezek a források gyakran olyan káros technikákat népszerűsítenek, amelyek inkább mérgezőek a nők figyelmének felkeltésére.

 Túljutni a randizás kiégésén

Az egyik szempont, amelyet sok szerző hajlamos figyelmen kívül hagyni, amikor az online társkeresésről beszél, az érzelmi teher, amelyet a felhasználók számára okozhat. Pedig a kielégítetlen elvárások gyakran spirális csalódáshoz vezethetnek. 

 Online társkeresés : nincs megállás

Az online társkeresés nem mutatja a lassulás jeleit, amint azt a felhasználók folyamatos növekedése bizonyítja, amelyekről a Tinder, Bumble,Badoo és a Meetic platformok tulajdonosai is beszámoltak. A vállaltok mindegyik a jövőben további növekedést prognosztizál. 

komment
süti beállítások módosítása