Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

"Jó vagyok az ágyban?" - így ismerheted fel!

2023. június 26. 07:30 - Life Advisor

jo_vagyok_e_a_szexben.pngA szexre nem igazán létezik minőségellenőrzés. Az, hogy egy szexuális együttlét jó vagy rossz, a résztvevők meglátása és érzései alapján dől el. Biztos vagyok benne, hogy egyetértesz velem abban, hogy mindenki fél a rossz szextől, elvégre senki sem akar lúzer lenni az ágyban. De hogyan lehetünk biztosak abban, hogy minden jól megy? Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan ismerheted fel és hogyan válhatsz újra nagyszerűvé. 

Mi valójában a rossz szex?

Mitől rossz a szex? Rossz, ha mindig ugyanazt a rutint követed újra és újra? 

Tulajdonképpen nem tudok semmi rosszat mondani a jól bevált szexuális rutin ellen. Amint azt te is sejtheted, a kérdésre nem lehet könnyen válaszolni. A rossz szex meghatározásának legjobb módja, ha máshogy teszed fel a kérdést. Mit jelent számodra és a párod számára a jó szex?

Szórakozásra, kötetlenségre és spontaneitásra vágysz? Akkor a görcsös vagy hirtelen közösülés valószínűleg a személyes rossz szex listájára kerülne. Az, hogy a szex jó vagy rossz, gyakran ízlés dolga.

Ez az 5 jel rossz szexre utal

Tehát vannak egyéni preferenciák, amelyek megkülönböztetik a jó szexet a rossztól. Ezen kívül pedig van 5 olyan jel is, amivel a rossz szex azonosítható. 

1. Előjáték? Az meg mi?

Az előjáték, a simogatás vagy más örömöt fokozó játékok időpocsékolás számodra? Ez egyértelmű jele a rossz szexnek. Még az idegenek közötti gyors numera sem megy előjáték nélkül, legalább szemkontaktus és első érintés példának okáért. Ha nem melegítesz be a hálószobában, rossz szerető vagy. Ez biztos.

2. Lesed az órát

"Pontosan 20 percünk van, aztán mennem kell dolgozni." 

Aki szex előtt ilyen kijelentéseket tesz, majd le akar feküdni a párjával, nem valószínű, hogy képes lesz jó és kellemes együttlétet összehozni. Nem lehet szexelni úgy, hogy közben az órát lesed.

3. Szemkontaktus hiánya

A szex alatti mély pillanatok elősegítik az intimitást. Ha szeretkezés közben nem nézel a párod szemébe, megkockáztathatod, hogy a másikat tárgynak nézed.

4. Durva szex

Persze a jó szex néha lehet durvább, ha mindketten így akarjátok. Ennek ellenére általában inkább arra vágyunk, hogy gyengéden és óvatosan bánjanak velünk. Amúgy is a legérzékenyebb területeken a legérzékenyebb oldalad kell megmutatnod, kivéve, ha a párod a kemény kezűséged igényli.

5. Nem kísérleteztek

A szex mindig terv szerint működik. Van az a pozíció, amit szeretsz és a párod erre mindig igent is mond. Ha soha nem mersz semmi újat kipróbálni, kockáztathatod, hogy a szexuális életetek unalmas lesz. Tehát beszélj a pároddal valami új dolog kipróbálásáról. Mondd el neki a vágyaid és te is hallgasd meg az ővéit.

Az okok : miért rossz a párod az ágyban?

Ha egy nő vagy férfi katasztrófa az ágyban, annak többféle oka lehet. A leggyakoribbak : 

  • Nincs benne szexuális vágy
  • Rossz tapasztalat volt
  • Unalmasnak találja (veled) a szexet
  • Nem tudja, mit akar
  • Fájdalmat érez szex közben

A valódi okot egy módon lehet kideríteni : beszélnetek kell egymással. Hogyan? Nézzük!

Rossz a párod az ágyban? Így mondd el tapintatosan!

Nem könnyű elmondani a párodnak, hogy unalmasnak találod vele a szexet. Végül is nem akarod megbántani őt. De ha ismét több szenvedélyre vágy, akkor ki kell nyitnod a szádat. 

Jó stratégia lehet, ha önmagadra koncentrálsz és azt mondod, hogy szívesen benne lennél új pozíció kipróbálásban vagy ahelyett, hogy panaszkodnál neki, mondd azt, hogy szexuális álmod volt vele kapcsoltban. Nem szabad azt a benyomást keltened a párodban, hogy elégedetlen vagy vele. Éppen ellenkezőleg, arra kell ösztönöznöd, hogy mutassa meg a benne rejlő lehetőségeket.

Az ilyen beszélgetések során megtudhatod, miért olyan a párod szex közben, amilyen. Teremts olyan légkört, amelyben nyugodtan beszélhet a félelmeiről, aggodalmairól és vágyairól. Hangsúlyozd ki, mennyire élvezed a vele való szexet és tedd meg az első lépést azzal, hogy mondd el, mi tetszik benne a legjobban, majd azt is mondd el, ami esetleg zavar. Tedd egyértelművé, hogy szeretnéd, ha mindketten élveznétek a szexet. 

Ha kiderül, hogy a másik szégyell valamit, kedvetlen vagy éppen fájdalmai vannak, közösen találhattok megoldást. A világos, nyílt és őszinte kommunikáció határozottan jobbá teszi a szexuális életeteket.

Teszt : Rossz vagyok az ágyban?

Mi van, ha kedvetlenséged azért van, mert te magad nem vagy jó az ágyban? Nos, íme 5 dolog, amit a nők és a férfiak rossznak találnak az ágyban. 

Most sok önreflexióra, őszinteségre és önkritikára lesz szükséged. Gondolj a szexuális életedre és nézd meg, milyen negatív dolgokat követhettél el, akár észrevétlenül is.

1. Kihagyod az előjátékot

Edzés előtt mindig bemelegítesz, ugye? Nos, ahogy az izmaidnak időre van szükségük, hogy bemelegedjenek, neked is idő kell ehhez az ágyban. Ha kihagyod az előjátékot, annak rossz vége lehet. A szex nemcsak fájdalmas lehet, hanem azt is megmutatja, hogy hogyan állsz hozzá a szexhez és a párod emiatt nem fogja várni a következő alkalmat. 

2. Megölöd a hangulatot

Félreértés ne essék, senkinek sem kell nagy showt csinálnia a szexből és/vagy szex közben. De ha egyáltalán nem mutatsz semmi érzelmet, az irritáló. Sóhajts, nyögj és nevess. A legtöbb ember szerint a szex valami csendes, néma dolog kell, hogy legyen. Nos, ennél lankasztóbb és a szexuális hangulatot totálisan kinyíró hiedelem nem létezik.

3. Mindent pózt kipróbálsz

Hátulról, oldalról, állva. Ha sok pozíciót kényszeresen végigdolgozol, ahelyett, hogy hosszabb ideig élveznél egy bizonyos pózt, akkor a párodnak hamar az a benyomása támad, hogy be akarod bizonyítani, hogy te aztán mindenre képes vagy. A probléma ezzel az, hogy neked és neki is újra és újra alkalmazkodnotok kell az új stimulációhoz. Alapjáraton a pozícióváltással nincs probléma, de ne 20 másodperceként váltsatok pózt!

4. Túlzásba viszed a piszkos beszédet

Ha a párod lekezelő és sértő megjegyzéseket hall, elveszítheti az érdeklődését a szex iránt, különösen, ha a piszkos beszédet nem egyeztettétek előre.

5. Szex után nem figyelsz a párodra

Ennyi, orgazmusod lett, minden f*sza. Azok a férfiak, akik a csúcspontra jutás után a fejük mögé teszik a karjukat és büszkén bámulják a plafont, vagy egyből felpattannak az ágyból a partnerük mellől elég rossz versenyzők szex terén. Hiszen még a focisták is megölelik egymást, miután megnyertek egy meccset. Ne értsd félre, nem kell állandóan és azonnal cirógatnotok egymást szex után, de készen kell állnod arra, hogy legyen időd és hajlandóságod arra, ha a párod extra ölelésre, odabújásra stb. vágyik. 

Miért vagyok rossz az ágyban?

Valamelyik pontnál magadra ismertél? Semmi gond. Lehet, hogy mindez csak átmeneti. Általában az alábbi okok egyike a ludas : 

  • Túlságosan pornó orientált vagy
  • Stresszes vagy
  • Túl sok volt az alkohol szex előtt

A rossz szex tönkreteszi az első alkalmat?

Nem feltétlenül. Eleinte minden bizonnyal kiábrándító, amikor az első szex balul sül el. De az első alkalom nem jellemző a következő szexuális együttlétekre. Az első szex során mindkét fél sokkal jobban izgatott és mindent jól akarnak csinálni. Mindketten aggódnak a lehetséges problémás területek miatt. A legjobb megoldás, hogy humorral vegyétek a kezdeti szerencsétlenséget és adjatok magatoknak egy második esélyt.

A rossz szex tönkreteszi a kapcsolatot?

Attól függ, mennyire rossz a szex. Ha a szeretkezés mindig érzelem mentes vagy fájdalmas, az biztos, hogy tönkre fogja tenni a kapcsolatot. Ha rosszul bánnak veled szex közben, az önbecsülésed megsérül és ez szintén a kapcsolat végét fogja eredményezni.

Jobb, ha nincs szex, mint a rossz szex?

Nem. A szex közelséget teremt, ezért jót tesz a szerelemnek. Még ha nem is hiper-szuper minden alkalommal, a szex során bensőséges kapocs jön létre kettőtök között. Természetesen a szex csak akkor hasznos, ha mindkét fél figyelembe veszi, hogy mindketten élvezzék az együttlétet.

A rossz szex lehet jó?

Minden esetben! Ennek első feltétele, hogy a felek meghallgassák, mire vágyik a másik. Sokszor évekig ki sem derül a párok között, hogy ki mire vágyik, mert nem beszélnek róla nyíltan és őszintén. A jó szex második feltétele, hogy hajlandóak vagytok új dolgokat kipróbálni. 

Így javíthatsz a rossz szexen

A rossz szex javítására van egy titkos recept, amit sajnos manapság nagyon kevesen használnak. Ez pedig nem más, mint, hogy : szánj rá időt!

Mindenekelőtt a szexnek szórakoztatónak kell lennie. Annak érdekében, hogy mindkét fél egymásnak és egymásért érezhesse magát, a szexnek nemcsak a hálószobában kell kezdődnie. Ebbe beletartozik, hogy a párok nyíltan megbeszélik egymással a kívánságaikat és azt, amire inkább nem vágynak vagy amire most még nem állnak készen. 

De arról is lehet szó, hogy az előjátékot kell meghosszabbítanod. Ez nem csak a simogatásról és az ujjaiddal való játékokról szól, hanem a pároddal való interakciókról a mindennapi életben. Gyakrabban suttogjatok egymás fülébe bókokat, vagy simogassátok meg egymást, csókoljátok meg egymást stb. 

Következtetés : A szex jobb lesz, ha beszéltek

Az, hogy a szex jó vagy rossz, attól függ, mit akarsz a szextől. Ahhoz, hogy elégedett legyen a párod és te is élvezd a kiteljesedett szexuális életet, beszélnetek kell. Az ágyban felmerülő problémák többnyire külső körülményekre vezethetők vissza, és megoldhatók, kezelhetők. Ha a szex első alkalommal szívás, az nem jelenti azt, hogy az is marad. Ne feszüljetek be, hanem maradjatok nyitottak az új dolgokra és vegyétek humorral az esetleges bakikat. Bocsássátok meg magatoknak az esetleges bénázásokat, hiszen ha rugalmasak tudtok lenni a szex terén, akkor - a minőség tekintetében - csak nyerhettek. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása