A hűtlen emberek 7 közös tulajdonsága

2023. június 19. 07:30 - Life Advisor

hutlen_emberek_minta.pngElőször is fontos felismernünk, hogy az emberek különböző okok miatt "esnek kísértésbe" és nem minden hűtlen ember aljas cselszövő, aki tönkreteszi partnere életét, a megcsalás gyakran ugyanis nem előre megfontolt. Ennek ellenére vannak bizonyos közös vonások, amelyek megfigyelhetőek azok között, akik úgy döntenek, hogy hűtlenek maradnak, függetlenül attól, hogy hogyan kerültek ebbe a "hűtlenségi játékba". Ezeknek a közös vonásoknak a megértése segíthet betekintést nyernünk a hűtlenséget övező összetett dinamikába.

1. Mindent átható hazugságok

Meg fogod látni, hogy a hűtlen emberek szükségszerűen történeteket találnak ki, hogy megmagyarázzák a hirtelen viselkedés változásokat, például munkahelyi stressz vagy személyes probléma, amikor a valóság az, hogy időt és energiát fektetnek a titkos afférjukba. 

A hazugság valójában foglalkozási veszélyt jelent a hűtlen emberek számára, mivel arra törekszenek, hogy viszonyukat elrejtsék. Sajnos ez a viselkedés hajlamos az életük minden területét behálózni. Ezért végül nemcsak a párjuknak, családjuknak, barátaiknak, munkatársaiknak hazudnak, hanem még a szeretőjüknek is.

A hűtlen emberek gyakran folyamodnak kitalációkhoz, hogy megmagyarázzák közelmúltbeli gyanús viselkedésüket és az igazán fondorlatosak korán elkezdik forgatni hazugságaik hálóját, hogy előkészítsék a terepet a jövőbeli alibinek. 

2. Az ígéretek megszegése

Ez a hűtlen emberek egyik meghatározó jellemzője. Mindig észre fogod venni az ígéretek megszegésének következetes mintáját, mert a saját vágyaikat helyezik előtérbe a partnerük vagy bárki más felé tett kötelezettségvállalásaikkal szemben. A szexuális vagy érzelmi elégedettségük általában elsőbbséget élvez, függetlenül attól, hogy milyen fájdalmat okozhatnak azoknak, akik valóban törődnek velük, vagy elkötelezettek irántuk. 

3. Önközpontúság

Azt a tényt, hogy továbbra is "szükségleteiket" mindenek és mindenki fölé helyezik, a hűtlen embereket általában az empátia és a mások iránti figyelem jelentős hiánya támogatja. Mivel a saját vágyaikat helyezik mindenek elé, teljesen figyelmen kívül hagyva minden érzelmi fájdalmat, amit szeretteiknek okozhatnak, szabadon a saját kielégülésük haszolását helyzethetik elsődleges fókuszukká. Ez természetesen elhomályosítja a körülöttük lévő emberek jóléte iránti aggodalmat.

4. Ismerős körökben maradás

Hallottad már azt a mondást, hogy "a ismerős közeg lehetőséget teremt"? Nos, ez nagyon igaz, a hűtlenek esetében. Ellentétben azzal a népszerű és talán kissé megnyugtató hiedelemmel, hogy a hűtlen partner egy teljesen idegennel lép kapcsolatba, akit talán soha többé nem látnak, ezáltal csökkentve az elkötelezett kapcsolatukra gyakorolt hatást, a hűtlen emberek gyakran úgy döntenek, hogy olyan emberekkel kezdenek viszonyt, akik már a meglévő köreikbe tartoznak.

Valójában a kutatások azt mutatják, hogy a sajnálatos valóság nem más, mint, hogy a legtöbb "ügy", körülbelül 85%-ka ismerős környezetben, például munkahelyen kezdődik.

5. Rossz impulzusszabályozás

A késztetések alapján történő cselekvés egy másik közös jellemzője a hűtlen embereknek. Hajlamosak engedni az azonnali és intenzív késztetéseknek, tekintet nélkül az életükben lévő emberek jogaira és érzéseire. És még akkor is, ha teljesen tudatában vannak annak, hogy cselekedeteik helytelenek, nehezen tudnak ellenállni. Cselekedeteik következményei ezért háttérbe szorulnak, hogy kielégítsék igényeiket és vágyaikat.

Az impulzivitást, amely arra készteti a hűtlen embereket, hogy az azonnali elégedettséget helyezzék előtérbe elkötelezett partnereik vagy szeretteik jólétévével szemben, különböző tényezőknek tulajdonították. Egyesek úgy vélik, hogy a hűtlen emberek általában olyan háttérrel rendelkeznek, ahol az érzelmeket általában bezárták és így nehezen tudják megfelelően kifejezni érzéseiket.

Így például ahelyett, hogy szembenéznének a párjukkal, hogy megvitassák a kapcsolat problémáit, a kapcsolaton kívüli utat keresnek. Ezenkívül a túlzottan elkényeztetett gyermekek felnőtté válnak, akik általában a következményektől függetlenül keresnek kielégülést.

6. Küzdelem az érzelmi intimitással

A hűtlen emberek gyakran küzdenek azzal, hogy mély érzelmi kapcsolatot alakítsanak ki és tartsanak fenn elkötelezett kapcsolataikban. Az elkülönültség érzése aztán arra készteti őket, hogy máshol keressék a beteljesülést.

Számukra a szerető betölti azt az űrt, amelyet az érzelmi intimitás hiánya okoz, amelyet az elkötelezett kapcsolatukban éreznek, és ez olyan jó érzés, hogy nem tudnak lemondani róla, függetlenül az esetleges következményektől. 

A meglepő dolog itt az, hogy a csalók valójában nem képtelen az érzelmi intimitásra, mert azt tapasztalhatod, hogy érzelmileg meglehetősen elkötelezettek és figyelmesek a szeretőjükkel, időt és energiát fektetnek a mély érzelmi kapcsolatok kiépítésébe, miközben kitartanak elkötelezett partnereik mellett.

7. Indoklás

A hűtlen emberek hajlamosak racionalizálást alkalmazni, hogy igazolják viselkedésüket és enyhítsék bűntudatukat. Miután meggyőzték magukat arról, hogy viselkedésük indokolt bármilyen számukra kényelmes ok miatt, mint például a partnerük vélt hibái, kapcsolati elégedetlensége, vagy akár az a meggyőződés, hogy fenntartják a jogot arra, hogy felfedezzék, mi van odakint, a viszony szinte biztos dolog. Ezek a racionalizálások segítenek nekik minimalizálni, vagy akár eltörölni a tetteikért való felelősségérzetet.

Így általában olyan hűtlen emberekkel találkozol, akik meggyőzték magukat arról, hogy mivel partnerük nem elégíti ki igényeiket, vagy hogy a kapcsolat már helyrehozhatatlan, jogosan keresnek máshol kielégülést. És bizonyos esetekben van egy belső körük, amely megerősíti azt a meggyőződést, hogy cselekedeteik helyesek. 

A meglepő dolog itt az, hogy a hűtlen emberek valójában nem képtelenek az érzelmi intimitásra, mert azt tapasztalhatod, hogy érzelmileg meglehetősen elkötelezettek és figyelmesek a partnerükkel. 

Ezek a hasonlóságok azok között, akik hűtlenséget követnek el, miközben tanulságosak ugyan, fontos megjegyezni, hogy csak tájékoztató jellegűek. Bár nem minden hűtlen ember illik be a fenti formákba, bizonyos közös vonások megjelennek, és ezek a közös jellemzők feltárják a hűtlen emberek körében megfigyelt viselkedési mintákat.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása