4 elvárás, amelyektől a párod szeretve érezheti magát

2023. június 05. 07:30 - Life Advisor

elvaras_kapcsolat_boldogsag.pngMa megvizsgálunk bizonyos szavakat és/vagy tetteket, amelyeket a párod elvárhat tőled, de nem feltétlenül mondja ezeket a szemedbe. Az pároddal jól kell bánni, mind szavakban, mind tettekben, szeretetteljes és kedves módon. Amikor két ember elindul a "szerelem útján" bizonyos dolgoktól elvárják, hogy szerepeljenek a kapcsolatban. Ezek a bizonyos dolgok viszont megakadályozzák, hogy a kapcsolat elhalványuljon és így továbbra is fantasztikusabbá, fiatalabbá és fáradhatatlanabbá teszik mindkét partner számára, függetlenül attól, hogy szoros vagy távoli kapcsolatról van-e szó.

A szeretetet, a gondoskodást és az aggodalmat a kapcsolat minden szakaszában meg kell mutatni. Ez az, ami arra készteti a párod, hogy fejlessze ki azokat az érzéseket, hogy szíved királyává/királynőjévé váljon. 

Az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amit megtehetsz a pároddal, ami mosolyt csalhat az arcára és ezáltal úgy érezheti, hogy szeretik őt és tartozik valahová. 

1. Szeretet, gondoskodás és törődés kimutatása a párod boldogsága iránt

Sok ember többnyire akkor kötődik egy másik emberhez, ha szeretik és gondoskodnak róla. Valójában, amikor megkapják azt a figyelmet, amely soha nem tűnik el, még hosszú együttlét után sem, akkor érdemesnek találnak a szeretetre és minden okok megvan arra, hogy veled legyenek.

Mindenkinek megvan az a bizonyos gondolkodása és felfogása az életről, amely folyamatosan zavarhatja őket. Néha az emberek boldogtalanok. Ilyenkor a szeretet, a gondoskodás és a törődés még fontosabb.

Egy kicsi vagy épp több szeretet, gondoskodás és a párod boldogságával kapcsolatos törődés hatalmas és fáradhatatlan kimutatása miatt úgy fogja érezni, hogy megbecsülöd. Ez remek érzés, ahhoz viszont, hogy ezt megtudd tenni, minden nap így kell élned.

2. Elvárás, hogy dédelgessék, értékeljék és megdicsérjék az elvégzett jó dolgokat

Férfiként/nőként nem várod el, hogy csak az egyik fél csináljon olyan dolgokat, amelyek elősegíthetik a kapcsolat harmóniáját. 

Várhatóan közös feladat lesz mindez. Ha "A személy" jót tesz a kapcsolatnak, "B személynek" elismerést kell mutatnia és meg kell találnia a módját, hogy jót tegyen annak érdekében, hogy "A személy" is értékelje a kapcsolatot.

Lehet, hogy mindenkinek más indítéka van arra, hogy élje az életét, amikor arról van szó, hogy megtisztelje a másikat valami jó dologért. Míg egyesek hajlamosak várni a korai és őszinte elismeréssel, vannak olyanok akik nem is látják a jót abban, amit a kapcsolat javítása érdekében teszel.

De elvárják egy férfitól/nőtől, hogy őszinte hálát mutasson a párjuk azért a sok apró dologért, amit ők tettek, mivel ettől ügy érzik, hogy értékelik őket és többet akarnak tenni. 

Amikor mindkét partner megdicséri és értékeli egymást azokért a dolgokért is, amit az együttlétük előmozdítása érdekében tesznek, az valódi jele annak, hogy törődnek azzal, hogy egy kapcsolat nem egyoldalú, mivel mindketten részt vesznek a pozitív dolgok elérésében.

3. Az elkövetett rosszak megértése, javítás és megbocsátás

Köztudott, hogy minden ember követ el hibákat és minden hibából tanulnunk kell és ki kell őket javítanunk ahhoz, hogy a jövőben ne ismétlődjenek meg.

Nincs kapcsolat hibák nélkül, ezért az érintett félnek foglalkoznia kell vele és ki kell javítania.

Egy férfitól/nőtől elvárják, hogy úgy javítsa ki a hibáit, hogy emiatt senki ne érezze rosszul magát. 

Ha tanácsot adsz a párodnak, hogy mit csinált rosszul, miközben nyugodt maradsz, megakadályozhatod, hogy a hibák megsokszorozódjanak a kapcsolatotokban. Ez sokkal jobb módszer, mint a düh és a sértettség.

4. Elvárni, hogy bókoljanak, tiszteljenek és dédelgessenek, amikor fájdalmaid vannak vagy amikor bármilyen váratlan probléma történt

Az emberek vigaszt találnak és nyugalmat éreznek a bókok miatt, különösen abban az időszakban, amikor egyedül érzik magukat ebben a világban.

A férfitól/nőtől elvárják, hogy tudatában legyen partnere érzéseinek és hajlandó legyen a váll lenni, amelyre támaszkodhatnak, amikor bármilyen probléma merül fel, kezdve a munkahelytől, szeretteik elvesztésén át, bármi másig. Mutasd meg az irántuk való törődést, hogy, ami történt, téged is megérintett és osztozz a fájdalmukon, bátorítsd őt, hogy legyen optimista.

Ha bókolsz a párodnak és tiszteled őt ilyen időszakokban is, attól boldognak fogja érezni magát. 

Az elvárások néha kudarcba fulladhatnak. Az a tény, hogy néhány ember kevésé törődik a kapcsolatok egészségével, azt gondolva, hogy úgyis találnak majd más partnert, ha a jelenlegi ezt nem tudja elfogadni, olyan dolog, amely mindig a kapcsolat végét hozza majd el.

Tanácsos mindig megpróbálni helyrehozni azt az okot, amely a partnerünkkel való kapcsolat hanyatlásához vezetett. Meg kell nézned, hogy miért lett hirtelen a szeret, a gondoskodás és a törődés valami lényegtelen dologgá a párod számára és próbálj javítani azzal, hogy beszéltek róla és együtt megoldjátok a problémákat.

Ha pedig hosszú távon ezek a gondok nem hajlandóak békésen megoldódni, akkor elengedheted ezt a kapcsolatot és felkészítheted magad valami sokkal jobbra. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása