5 titok, amit ne mondj el a barátnődnek

2023. április 27. 07:30 - Life Advisor

ferfi_titkok.jpgOké, kezdjük. Ez a poszt nem arról szól, hogy félrevezesd a kedvesed. Ellenben a szád befogása azt jelentheti, hogy remekül megvagy a kapcsolatodban. Az információk visszatartása a kontextustól függően teljesen helyénvaló. Elfogadható titkot tartani, ha nincs elég bizalmad ahhoz, hogy megoszd és attól tartasz, hogy ez károsíthatja a mentális egészséged vagy a hírneved. Hasonlóképpen megengedett a titkolózás, ha a téma bántó vagy haszontalan részletekbe merülhet. Ez különösen igaz, ha éppen új kapcsolatot kezdesz. A jó kapcsolat alapja a bizalom, az őszinteség és az intimitás. Ez tény. Tudjátok egymásról a legfontosabb dolgokat, bármiben megbízhattok egymásban és ösztönösen tudjátok, hogy őszinték vagytok egymással. A túlzott őszinteség azonban néha szabotálhatja a kapcsolatot. Az őszinteség és a nyitottság nem ugyanaz. Az első randin, vagy amikor még csak ismerkedtek, nem mondod el a kiszemeltednek a legfontosabb titkaid. Ez szinte nyilvánvaló. Az alábbi dolgokat azonban a továbbiakban sem érdemes firtatni.

1. Milyen jó volt az exed

Ne beszélj arról, hogy milyen nagyszerű volt a szex vele, mennyire szerette őt a családod vagy hogyan éltetek együtt. Még ha nem is gondolod komolyan, a barátnőd ilyen kérdésire válaszolni egyszerűen kegyetlen.

2. Azoknak az embereknek a száma, akikkel lefeküdtél

Soha semmi jó nem jön ki ebből. Ha azonban elmondod neki, nem fogja jobban érezni magát. Lehet, hogy azt gondolja, hogy nőcsábász vagy, még akkor is, ha nem vagy az, vagy hogy nem akar veled kapcsolatod az exeid magas száma miatt.

Ha pedig csak néhány nővel voltál eddig, akkor azon aggódhat, hogy elhagyod őt valaki másért, hogy több szexuális tapasztalatot szerezz. 

Ha a barátnőd folyamatosan erőlteti ezt a kérdést, mondd el neki, hogy a ragaszkodása miatt kényelmetlenül érzed magad és hogy ez nem számít, mert csak vele vagy. 

Hagyd,hogy a múlt maradjon olyan, amilyen. De függetlenül attól, hogy hány emberrel feküdtél le, győződj meg róla, hogy mindketten végeztek STD szűrést. 

3. Tartsd meg magadnak, hogy a legjobb barátnője rendkívül vonzó számodra

Ne beszélj erről vele. Ez negatív érzéseket eredményezhet közted és közte sőt, még közted és a barátnője között is.

Éreztesd a barátnőddel, hogy ő számodra a legfontosabb és ne éreztesd vele, hogy akár még az is szóba jöhet, hogy inkább a barátnőjére cseréled őt.

4. Negatív, megalázó gondolatok a kapcsolatról - önbizalomhiány

Nem azt akarom mondani, hogy nem tudod elveszíteni az önbizalmadat, vagy hogy nem tudod megosztani az önbizalmadat a barátnőddel. A kapcsolat nagy része arról is szól, hogy van valaki, aki segít átvészelni a nehéz időket és növeli az önbecsülésünket.

De állj ellen a késztetésnek, hogy folyamatosan kifejezed a bizonytalanság érzéseit, amikor együtt vagytok. 

Találd ki, mi lesz abból, ha mindig azt mondod neki, hogy nem vagy az a férfi, akit megérdemel? Feltehetően elfog hagyni téged, hogy megszerezze azt a férfit, akit megérdemel. Légy valóban az a férfi, akit megérdemel, hacsak nem gondolod úgy, hogy nem illetek össze.

A kapcsolat szilárd érzelmi alapjainak megteremtésének döntő lépése ezeknek a gondolatoknak a mögöttes okainak azonosítása és annak megértése, hogy miért érzel úgy, ahogy. 

5. Ha nem szeretsz valaki a családjában vagy a baráti társaságában

Ha rendkívül közel állsz a barátnődhöz, akkor vigyorogj és viseld el az idegesítő rokonokat. Jobb lesz az életed és a kapcsolatotok, ha meg tudod őrizni a békét. 

Még jobb : gondold át, hogy miért kerget őrületbe ez a személy? Azért amiért csinál valamit, vagy csak amiatt, amit te gondolsz róla?

Ha életed hátralévő részét a barátnőddel akarod tölteni, akkor ez a bosszantó ember valószínűleg egy ideig itt lesz. Jobb azonnal foglalkozni velük, mint hosszú távon szenvedni és önmagadban őrlődni. Ez viszont a te személyes feladatod kell, hogy legyen és magadban tartva kell megoldanod.

 

komment
süti beállítások módosítása