Válás után bánni fogod, hogy nem tetted fel ezt a 3 kérdést

2023. április 21. 07:30 - Life Advisor

valas_utan_kerdese.jpgMinden pár, aki házasságra lép, örökre a szerelmével akar lenni és együtt szeretnének megöregedni. Kár, hogy egy kapcsolat nem statikus. Triviális családi ügyek, életviteli szokások, megcsalás és szívbéli változás miatt sokan elválnak és idegennek érzik magukat. Valójában néhány probléma teljesen elkerülhető. Ha még nem vagy házas, fel kell tenned a párodnak ezt a három kérdést. Ha feladtad a kapcsolatot, jobb, ha óvatos vagy és amikor újra találkozol a megfelelő emberrel, ne légy olyan magányos és bátortalan, mint korábban.

Ingatlan eloszlása

Sok pár még a házasságkötés előtt sem beszél egymással a vagyonról, nemhogy a házasság alatt. Tehát házasok és nem ismerik egymás vagyoni állapotát.

Ha jól élsz a házasság után, nincs probléma. Amit a másik fél meggondolja magát és válással szembesülsz, hirtelen megdöbbensz : lehet, hogy már megosztottátok az ingatlanotokat és a nagy semmi lesz a tiéd a házból.

Csak alapfeltétel, hogy két ember azért házasodjon össze, mert szeretik egymást. De a házasság utáni élet két ember igazi tesztjének kezdete.

Nem számít, hogy mennyire voltatok már eleve jóban a házasság előtt, ha házasságról van szó, nyíltan és őszintén kell beszélned a pénzről és meg kell vitatnotok a vagyonotok elosztását.

Az a személy, aki igazán szeret téged, nem fog visszariadni ettől, éppen ellenkezőleg, kezdeményezni fogja, hogy megemlítse neked, mert az ő szemében egyenlő férj és feleség kapcsolat létezik, nem pedig az egyik fél hozzájárulása a másik támogatása érdekében.

Ki kezeli a pénzt a házasság után, hogyan kezelitek a pénzt és a nagy kiadásokat is két embernek kell megvitatnia.

Ha világosan elmagyarázod ezeket a kérdéseket és aláírsz egy megállapodást, a házasság utáni életed sokkal simább lesz.

Házasság előtti orvosi vizsgálat

A házasság előtt az intimitástól függő férfiak és nők könnyen figyelmen kívül hagyják a másik fél fizikai állapotát.

Az emberek mindig azt gondolják, hogy ez nem nagy probléma a 20-as és 30-as éveikben járó fiatalok számára, csak szedjen valami gyógyszer, hogy kezelje a fennálló problémát.

De tudnod kell, hogy legyen szó szerelemről vagy házasságról, értékektől és jellemtől függetlenül, ami végig támogathat titeket, az az egészséges test.

Amikor először találkoztatok, lehet, hogy elrejtettétek a fizikai betegségeteket, hogy lenyűgözzétek egymást. 

De amikor közelebb kerültök egymáshoz és még mindig úgy döntesz, hogy hallgatsz, ez azt jelenti, hogy nem bízol ebben a kapcsolatban. 

Sok esetben egy nőnek csak őszinte hozzáállásra van szüksége és nem fordul meg és nem megy el azért, mert a másik félnek valamilyen betegsége van.

Most, hogy szerelmes vagy, mellette fogsz állni és szembenézel a világ minden örömével és bánatával.

Ha valaki őszintén bánik veled, akkor biztosan elmondja az igazságot a fizikai állapotáról.

Mert bízik ebben a kapcsolatban és nem fél attól, hogy elhagyod. Megérti, hogy valakit szeretni nem birtoklás, hanem beteljesedés.

Jövőbeli tervek

A házasság utáni sok veszekedés oka az, hogy két embernek különböző céljai vannak.

Még néhány évig keményen akarsz dolgozni a munkahelyeden, hogy kényelmesebbé tedd az életedet, de ő alig várja, hogy gyereke legyen és ragaszkodik ahhoz, hogy kényszerítsen arra, hogy kilépj és belevágjatok a családalapításba.

Mivel két ember úgy dönt, hogy együtt lesz, a jövőbeli erőfeszítések irányának azonosnak kell lennie.

Közös irányítással együtt dolgozhattok, együtt használhatjátok az erőtöket és együtt dolgozhattok a nehézségekkel való szembenézésen. Még akkor is, ha vannak különbségek és viták, racionálisan gondolkodhattok és megoldhatjátok a problémákat.

Azok az emberek, akik igazán szeretnek téged, biztosan megvitatják veled a jövőbeli terveket. A nők biztonságérzete abból az érzésből is fakad, hogy megbíznak bennük és törődnek velük.

Azok az emberek, akiknek nem vagy a szívében vagy csak magukkal törődnek, a jövőbeli tervek során mindig az "én" kerül fókuszba nem pedig a "mi". 

Talán nem tudod a jövőd irányát, talán mindent elterveztél, de épp te hiányzol ezekből a tervekből. Az ilyen emberekkel való együttélés minden nap veszekedés vagy háború és a boldogság teljesen luxus.

Goethe azt mondta, hogy nem számít a király vagy földműves, amíg a család harmonikus, ő a legboldogabb ember a világon. 

A házasság az együtt növekedés folyamata, de nem minden pár tud lépést tartani egymással. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása