Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexuális elégedetlenség?Ez a 11 dolog is állhat a háttérben

2023. április 15. 07:30 - Life Advisor

elegedetlen_szex.jpgSokan vannak, akik nem szeretik intim kapcsolataikat, de nehéz lehet kitalálni, hogy miért is van ez így. Az alábbi posztban felsorolunk 11 lehetséges indokot arra, hogy miért érezheted magad szexuálisan csalódottnak.

Kommunikációs problémák : Lehetséges, hogy a párod nem elégít ki teljesen, főleg ha nem beszéled meg vele nyíltan szexuális igényeid és vágyaid.

Stressz : A stressz befolyásolhatja a szexuális vágyat. Kihívást jelenthet számodra, hogy felizgulj, ha stresszesek a mindennapjaid.

Fáradtság : A szexuális elégedetlenség a fáradtságból is eredhet, amikor is túlságosan fáradtnak érzed magad a szexhez.

Testtel kapcsolatos problémák : A libidót és a szexuális funkciót számos egészségügyi probléma befolyásolhatja, beleértve a hormonális rendellenességeket, a depressziót és a szorongást.

Érzelmi közelség hiánya : A szexuális intimitást nehéz lehet élvezni, ha te és a párod nem osztoztok közös érzelmi kötelékben. 

Monotonitás : Unatkozhatsz és elveszítheted az érdeklődésed a szex iránt, ha mindig ugyanazt csináljátok az ágyban.

Időbeli korlát : Lehetséges, hogy nem lesz elég időd a szexuális életedre, ha más kötelezettségeid vannak.

Elégtelen kísérletezés : Lehet, hogy nem tudod kihozni a legtöbbet a szexuális életedből, ha soha nem fedezted fel és nem engedtél teret a szexuális fantáziádnak.

Feszült kapcsolatok : A szexuális életedet a kapcsolatod megoldatlan kérdései is befolyásolhatják.

Feszültség a szexuális teljesítmény miatt : Kihívást jelenthet számodra, hogy lazíts és élvezd a szexet, ha nyomás alatt állsz a szexuális teljesítményedet illetően.

Bizonytalanság : Kevésbé érzed magad magabiztosnak és szexuálisan elégedettnek, ha bizonytalan vagy a testeddel vagy szexuális képességeiddel kapcsolatban. 

Ezek egy részét részletesebben meg fogjuk vizsgálni.

Önbecsülési kérdések : Bizonytalannak vagy kényelmetlennek érezheted magad szexuális helyzetekben, ha alacsony az önbecsülésed. Ebből az élvezet és az elégedettség hiánya következhet be.

Problémák a tested látásmódjával : Kevésbé vonzónak vagy kevésbé magabiztosnak érezheted magad szexuális helyzetekben, ha negatív testképed van.

Ez megnehezítheti a szex élvezetét.

Az érzelmi kötődés hiánya : Nehéz lehet élvezni a szexet, ha nem kötődsz érzelmileg a párodhoz. Az érzelmi kapcsolat ugyanolyan fontos, mint a fizikai kapcsolat.

Bizalmi kérdések : Lehet, hogy kevésbé érzed magabiztosnak vagy kényelmesen magad az ágyban, ha nem bízol a párodban vagy úgy gondolod, hogy nem bízhatsz benne szexuális helyzetekben.

Nem megfelelő változatosság : Unatkozhatsz és elveszítheted az érdeklődést a szex iránt, ha mindig ugyanazt csinálod az ágyban.

Legyél fantáziadús és próbálj ki új pozíciókat, szexuális játékokat stb.

Kommunikációs problémák : Lehetséges, hogy nem elégülnek ki a szexuális vágyaid, ha nem tudod őket egyértelműen kifejezi a párodnak.

Figyelembe vétel hiánya : Ha nem érzed úgy, hogy a párod megbecsül, akkor kevésbé érzel késztetést arra, hogy értékeld és élvezd vele a szexet.

Lelki szétkapcsolódás : Lehet, hogy szexuális életed kielégítőbb lenne, ha te és a párod spirituális kapcsolatban állnátok. Ha jobb szexuális élményeket szeretnél, próbálj meg spirituális kapcsolatokat kialakítani.

Hiányzik az önfeltárás : Ha nincs elképzelésed a saját testedről és szexuális igényeidről, akkor kihívást jelenthet, hogy beszélj a preferenciáidról a pároddal.

Bizonytalanság a szexualitással kapcsolatban : Nehéz élvezni a szexet, ha nem érzed magad nyugodtan és magabiztosan a szexualitásodban.

Javítsd a szexuális élményeid azzal, hogy az önbecsüléseden és az önbizalmadon dolgozol.

Érzelmi wellness kérdések : Nehéz lehet szexuálisan elégedettnek érezned magad, ha mentális egészségügyi problémáid vannak, például depresszió vagy szorongás. Ha segítségre van szükséged, fordulj szakemberhez!

Szexuális bántalmazás : Lehet, hogy problémáid vannak a szexszel, ha a múltban szexuálisan bántalmaztak. Ha segítségre van szükséged a trauma feldolgozásához, fordulj mentálhigiénés szakemberhez.

Nem megfelelő felkészülés : Lehet, hogy kevésbé érzed magad nyugodtnak vagy elégedettnek, ha nem készülsz fel megfelelően a szexre.

A szex előtt mentálisan és fizikailag is fel kell készülnöd.

Ne feledd, hogy ezekre a problémákra mind van megoldás. Ha szexuális csalódással találkozol, beszélj a pároddal a szexuális jóléted érekében. Együtt megpróbálhatjátok felismerni az alapvető okot, felkutathatjátok az életképes megoldásokat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása