4 igazán katasztrofális probléma a modern randikkal

2023. április 14. 07:30 - Life Advisor

modern_randik_baja.jpgA kapcsolatok manapság még nehezebbé váltak. Valójában jó néhány cikket láttam, amelyek azt hirdetik, hogy a nők és a férfiak feladják a randizást. Ezeknek a cikkek olvasása után nyilvánvalóvá vált számomra, hogy milyen nehézzé vált a randizás, a szerelem és a kapcsolatok napjainkban. Ezért összeállítottam ezt a listát a modern randizás négy katasztrofális problémájáról. Ez a tudás segíthet megkönnyíteni a szilárd kapcsolatok ápolását a modern kapcsolatok nehézségei közepette.

1. A partner és a kapcsolat tárgyiasítása

A modern kapcsolatokkal kapcsolatos problémák nagy része abból ered, amit a média táplál belénk.

Az Instagram és minden más médiaorgánum tárgyiasító médiatartalmának köszönhetően.

Valahogy olyan generációvá fejlődtünk, amely (különösen a férfiak, illetve bocsánat, fiúk) tárgyiasítják és szexuális tárgynak tekintik a nőket, nem pedig teljesen integrált emberi lénynek.

Az emberek most tárgyiasítják partnereiket, potenciális partnereiket, sőt kapcsolataikat a munka, a státusz, a befolyás érdekében.

Ezért a randizás és a kapcsolatok egyre nehezebbé válnak és a tárgyiasítás rontja a dolgokat.

Mert a tanulmányok szerint ez a tárgyiasítás csak akadályozza az embert abban, hogy személyesebb és érzelmesebb kapcsolatot alakítson ki egy romantikus partnerrel.

Tehát minél inkább dehumanizál és tárgyiasít valaki egy romantikus partnert vagy szerelmi érdeklődést, annál kevésbé lesz elégedett a kapcsolatban. Vagy annál nehezebb lesz számukra romantikus partnert találni.

És azt hiszem, ez azért van, mert egy szerelmi érdeklődés, partner vagy kapcsolat tárgyiasítása és nevetséged piedesztálra helyezése megkönnyítő az ember számára, hogy ragaszkodó, kétségbeesett, bizonytalan és szorongó állapotba csússzon. 

Ennek eredményeként egy ilyen személy mindig vonzónak tűnik a potenciális partnerek számára. Vagy végül olyan viselkedést tesz fel, amely így vagy úgy mindenné teszi a kapcsolatukat, csak nem boldoggá, kielégítővé és működőképessé.

2. A szexizmus és a nemi sztereotípiák soha véget nem érő elterjedtsége

A szexizmus és a nemi sztereotípiák sokkal elterjedtebbek voltak a korábbi generációkban, mint ma. Mégis, még mindig pusztítást végeznek a modern kapcsolatokban.

Az ellenséges szexizmus, amely nemcsak a női vezetők, női politikusok vagy feministák ellen irányul, hanem a romantikus heteroszexuális kapcsolatokban is elterjedt - az egyetlen oka a verbális és fizikai agressziónak, amely még mindig sújtja a mai kapcsolatokat.

És ez azért van, mert a szexista hitű férfiak kissé bizonytalan, érzelmileg nem intelligens emberek, akik gyáván kivetítenék haragjukat és bizonytalanságukat a nőkre, ahelyett, hogy érzelmi problémáikkal foglalkoznának.

Természetesen a nők sem ártatlanok a férfiakkal kapcsolatos káros sztereotípiákban, amelyek bizalmatlanságot, sértett érzéseket keltenek és ugyanolyan nehézzé teszik a kapcsolatokat.

Az élet sokkal könnyebb lesz, ha kevesebb férfi tekinti a nőket alsóbbrendűnek vagy ha nem léteznek olyan sztereotípiák, mint a "férfiaknak csak a szex a fontos."

3. A modern kapcsolatokban alkalmazott manipulációs technikák

Az előző generációk soha nem rendelkeztek olyan technológia fejlődéssel, mint a mai generáció tagjai.

De ezekkel a technológiai fejlesztésekkel, amelyek állítólag megkönnyítik az emberekkel való találkozást és az interperszonális kapcsolatokat, a közvetlen interakciók trükkökkel és játékokkal való helyettesítése jött létre.

Olyan dolog ez, amely gyakran sokunkat a szorongás és a bizonytalanság forgószelében hagy.

És ezeknek a gonosz tetteknek az elkövetői számára a partner keresése közel sem a szerelem keresése, hanem egy áldozat keresése, akit manipulálhat, irányíthat, bánthat és akinek fájdalmat okozhat.

Ezekkel a szörnyű partnerekkel vagy potenciális partnerekkel ki vagy szolgáltatva olyan manipulációs technikáknak, mint a gaslighting, a ghosting, a nárcisztikus partner stb.stb.

Csak akkor kerülhetsz fölénybe, ha jól ismered ezeket a manipulációs technikákat és még azt is tudod, hogyan kell észrevenned és elkerülnöd őket. Ellenkező esetben áldozat leszel.

4. A sekélyes és felületes kapcsolatok most az "új, normális" kapcsolat

Ennek a generációnak a tagjai a "klasszikus figyelemelterelés" imádói.

Ha jó humorérzéked van, és jól érzed magad, miközben ugratod a potenciális partnered vagy a párod, akkor kiérdemelted a "szórakoztató vagy" státuszt.

A probléma az, hogy ez a megközelítés, vagy bármi más, felszínes és ezért csak felszínes kapcsolatokat szül.

Mert ha ez neked való, akkor mindig úgy fogsz kommunikálni, hogy nem mondasz semmi értelmeset, jól fogod érezni magad (valakivel) anélkül, hogy bármit is csinálnál és úgy érzed, hogy ismersz valakit, amikor valójában NAGYON NEM!

Ez egy újabb hatalmas korlátja a modern kapcsolatoknak. Ezért kell összpontosítani a mélyebb kötelékek és kapcsolatok kiépítésére.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása