5 tipp a kapcsolat élénkítésére és izgalmassá tételére

2023. április 04. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_elenkites.jpgA szerelem és a házasság erőfeszítést igényel. Ha elhanyagolod a kapcsolatodat, a partnereddel fennálló kötelék elsorvad és esetleg eltűnik. Mondanom sem kell, hogy dolgoznod kell a kapcsolatodon, ha törődsz vele és azt akarod, hogy sikeres legyen. Képesnek kell lenned hatékonyan kommunikálni. Megoldást kell találnod minden felmerülő problémára. A kapcsolatodat fenyegető veszélyeket bizalommal és együttérzéssel kell megközelítened és új dolgokat kell kipróbálnod, hogy érdekes maradjon a dolog. Ez a poszt megvitatja, hogyan lehet élénkíteni a kapcsolatot. Elmondok neked 5 dolgot, amit megtehetsz annak érdekében, hogy a dolgok érdekesek maradjanak mind neked, mind a párodnak, valamint, hogy erős maradjon a kapcsolatod a partnereddel. 

1. Oszd meg a fantáziáid

Ez magától értetődő tanács, amelyet szinte bárhol megtalálsz. Általános tanács, mert igenis működik. 

A fantáziád megosztása nemcsak a sebezhetőség cselekedete, amely közelebb hoz titeket egymáshoz, hanem megnyitja az ajtót a kalandok és a szexuális örömök világához is. Mindkét dolog összehoz benneteket.

Ez csak akkor romolhat el, ha túl sok elvárással osztod meg a fantáziáid.

Ha sebezhető vagy valakivel szemben, akkor ezt anélkül kell tenned, hogy bármit is várnál cserébe. A kiszolgáltatottság nem kereskedelmi tevékenység. A sebezhetőség csak azzal a szándékkal szabad tenni, hogy megnyílj a párod felé.

Fogadd el és tarts tiszteletben a párod határait, ha nem elégedett a fantáziáiddal. Lehet, hogy később megnyílik majd és vevő lesz a dologra, de ne kényszeríts rá semmit.

2. Menjetek együtt kirándulni

Mi lehetne jobb módja annak, hogy friss maradjon a kapcsolatotok, mint meglátogatni egy új helyet, ahol új embereket, ételeket, kultúrát ismerhettek meg? 

Amikor a pároddal utazol, a fentieket együtt tapasztaljátok meg és együtt osztozhattok az élményeken.

Amikor megosztasz valakivel egy újszerű élményt, az újdonságot ahhoz a személyhez társítod. Az utazás újdonságot és izgalmat társít a párodhoz, mindkettőtöket összehozza és növeli az egymás iránti vonzalmatokat is.

Ha párként utaztok, győződjetek meg róla, hogy pontosan tudjátok, mit szeretnétek csinálni. Ha lehet olyan helyre mennyetek, aminek a kultúrája eltér attól, ahol most tartózkodtok.

3. Játékok - mindenféle játék

A játékok nagyszerű módja annak, hogy a dolgok érdekesek és szórakoztatók maradjanak egy pár számára. A legjobb az egészben az, hogy bármilyen típusú játékot kiválaszthatsz, ami tetszik nektek. Ez lehet videojáték, társasjáték, sport vagy szórakoztató tevékenység például paintball. Mindaddig, amíg ez egy olyan játék, amelyben fejlődhettek és párként részt vehettek benne, addig bármi megfelel a célnak. 

Egyszerűen vásárolj egy érdekes társasjátékot és játszatok közösen akár barátokkal, családdal együtt.

Ezenkívül a játékok kínálnak valamit, amiről beszélgethetsz és együtt csinálhattok. Már izgatottan fogjátok várni az alkalmat, amikor találkozhattok a barátaitokkal egy játékestére. 

4. Önkéntes/karitatív munka

Amikor meghallod a "élénkítsd és tedd izgalmassá a kapcsolatod" kifejezést, lehet, hogy nem az önkéntes munka jut eszedbe először. Az önkéntesség viszont jelentős hatással lehet arra, hogyan érzékeljük a dolgokat és a világot.

Amikor mindketten önkéntesen segítitek a közösséget és embertársaitokat, többet fogtok megtudni egymásról és jobban értékelni fogjátok egymást. Életed leghasznosabb élményeiben is részed lesz. Ez segít megérteni azt is, hogy mi fontos a párodnak. 

Az önkéntes munka megközelítésének legjobb módja az, ha megbeszéled a pároddal. Beszéljétek meg, mi fontos mindkettőtök számára és hogyan tudtok a legjobban hatást gyakorolni a világra. Még akkor is, ha hozzájárulásátok csekély, hálásak lesznek nektek, mert hatással lesztek egy másik ember életére.

5. Teszteljétek egymást / Versenyezzetek egymással

Azok a párok, akik arra ösztönzik egymást, hogy jobbak legyenek, azok, akik élvezik a közös játékot és részt vesznek egymás életében. Nem kell, hogy mindig valami komoly dologról legyen szó. Segíthettek egymásnak elérni az életcéljaitok azáltal, hogy kihívásban vesztek részt és felelősségre vonjátok egymást a kihívással kapcsolatban. A lényeg, hogy győződj meg róla, hogy bátorítjátok nem pedig kritizáljátok egymást.

Például, ha a párod célja a fogyás, motiválhatod őt azzal, hogy fogadsz vele, hogy egy bizonyos időn belül elérje a célsúlyát. Adsz neki valamit, amit igazán akar, ha nyer. Ha pedig te nyersz, ő ad neked valamit, amit te szeretnél. Így jól érezhetitek magatokat, miközben segítitek is egymást.

Ha azonban túl komolyan veszed mindezt, csalódhatsz, ha a párod nem éri el a célsúlyt és előfordulhat, hogy valami bántót mondasz neki, amitől bizonytalannak érzi magát a kapcsolatotokban. Ennek eredményeként, amikor a párod fejlődésre, növekedésre ösztönzöd, óvatosan kell eljárnod. A rossz elvárások bizonyos esetekben helyrehozhatatlan károkat okozhatnak.

Számos dolgot tehetsz annak érdekében, hogy a dolgok érdekesek és frissek maradjanak egy kapcsolatban. Azonban mindig a legjobb, ha a világos kommunikációval kezdünk. 

Nézd meg mindig, hogy nincs-e valami mögöttes probléma a kapcsolatotokban, amely a kettőtök közötti eltávolodást okozza. Ha van valami, akkor először ezekkel foglalkozz, mielőtt új dolgokat próbálnál ki a pároddal. 

Ne feledd, hogy a cél a kapcsolatotok életben és jólétben tartása és mindig ennek kell lennie a legfontosabb prioritásnak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása