Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

3 jele annak, hogy a házasságod haldoklik

2023. március 19. 07:30 - Life Advisor

veszelyben_a_hazassag.jpgAzt mondják, hogy a házasság a legnehezebb munka a világon. A statisztikák szerint a nyugati országokban a válási arány 50% körül van. Melyek a sikertelen házasság leggyakoribb jelei és melyek a legjobb módszerek ezek kezelésére?

1. Egyszerűen nem vonzódtok egymáshoz

Ha visszagondolsz arra, hogy miért választottad egyáltalán a házastársad, ez az ok már nem rezonál veled. Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy a házasságod elvesztette fényét. Ez a sikertelen házasság egyik fő mutatója.

Miért van ez így?

A vonzalom elvesztése általában legalább annyira neked köszönhető, mint a partnerednek. Valahol az út mentén abbahagytad a keresést, amit szerettél a házastársadban és abbahagytad az összes egyedi tulajdonság észlelését, amely először vonzott hozzá. 

Talán még azt is észrevetted, hogy minél inkább azokra az apróságokra összpontosítasz, amelyek irritálnak téged velük kapcsolatban, annál gyakrabban fordulnak elő ezek a dolgok.

Mindketten arra koncentrálunk, hogy mit nem szeretünk egymásban és hogy most mit nem akarunk érezni.

Minden cselekedetünk, amit akkor teszünk, amikor kiváltott érzelmi állapotban vagyunk káoszt fog okozni. Ahelyett, hogy egyértelműen kommunikálnánk egy olyan kérdést, amelyet szeretnénk megoldani, hibáztatjuk vagy vádoljuk a partnerünket annyira, hogy alulértékeltnek érzi magát és azon kezd tűnődni, hogy miért akarna velünk maradni.

Az önelégültség jelentős párkapcsolatgyilkos, és kritikus fontosságú megérteni, hogy mindkét irányban működik. Ha nem vállalsz felelősséget azért, ahogyan a kapcsolatodban mutatkozol, akkor ugyanúgy felelős vagy a kudarcért.

2. Nincs meg a szexuális intimitás

Ha nem folytatsz szexuális intimitást a házastársaddal, akkor lehet, hogy a szex nélküli házasság szélén állsz. A sikertelen házasságnak ez a nyilvánvaló jele gyakrabban fordul elő, mint gondolnád.

Nem vagy egyedül. Az emberek 80%-ka szenved a szexuális problémák negatív hatásaitól a kapcsolataikban, amelyek magukban foglalják : 

  • Belső hüvelyszárazság (nem csak menopauza probléma)
  • Orgazmus elérésének nehézségei
  • Túl korai magömlés
  • Szexuális diszfunkciók
  • Érzelmi elidegenedés
  • Nem kívánt szexualitás

Az érzelmek leválasztása

Ha párkapcsolatról van szó, az a tyúk vagy a tojás? Amikor érzelmileg elszakadunk a partnerünktől, elveszíthetjük érdeklődésünket a szexuális kapcsolat iránt. Végül is miért akarnánk olyan cselekedetet folytatni, amely a végső kapcsolatot szimbolizálja, ha nem érezzük magunkat kapcsolatban a partnerünkkel?

Kritikus fontosságú megérteni az ok és okozat következményeit, hogy megakadályozzuk a házasság kudarcát. Ha elkerüljük a szexuális intimitást a partnerünkkel, akkor érzelmileg távolivá válhat. Akkor egyik fél sem kapja meg, amire vágyik. 

Foglalkoznunk kell minden olyan kapcsolati kérdéssel, amely kivált minket, hogy elkerüljük kapcsolatunk negatív gondolatokkal és azok negatív következményeivel való szennyeződését.

A szex lehet az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elszakadjunk az elménktől és újra kapcsolatba lépjünk a testünkkel és oxitocint és endorfinokat termeljünk. Az érzelmeinkkel való foglalkozás nemcsak megakadályozza a vitákat, hanem csökkenti a stresszhormonokat és növeli a boldogság hormonokat is.

Foglalkozz mindkettővel és kérj segítséget bármilyen szexuális funkcióval kapcsolatos kérdésben. Megfogsz lepődni, milyen gyorsan visszatér a libidód, életkortól függetlenül.

Kívánt szexuális technika

A valóságban ez sok szexuális probléma középpontjában áll és általában a valós szexuális nevelés hiányának eredménye. Ha elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy bármilyen szexuális felvilágosításban részesüljünk, akkor csak a biztonságot tanították nekünk, a technikát nem. Ezért van olyan sok szexuális diszfunkció.

Honnan tudod, hogy min kell változtatnod, ha nincs meg a megfelelő tudásod ahhoz, hogy a problémádra hivatkozz? A legtöbb szexuális kihívás, tapasztalataim szerint férfiak, nők és párok ezreivel való együttműködés során, a helytelen szexuális lenyomatból vagy a rossz cselekedetre való összpontosításból ered.

A legtöbben "valós" szexuális nevelésünket pornóból vagy romantikus regényekből kapjuk, amelyek irreális forgatókönyveket tartalmaznak, amikor nem kívánt szexuális technikákról van szó.

A szexben sok a találgatás és mivel ez egy tabutéma, szexuális nevelésünk többnyire próba és tévedésen alapul. Ez szexuális kudarcokhoz vezethet, mert soha nem tanuljuk meg, hogyan kell helyesen egyensúlyba hozni szexuális fókuszunkat az előjáték, a behatolás és a közösülés során, hogy a szex kölcsönösen kielégítő legyen.

Hogyan kezdjünk el egy boldog és sikeres szexuális életet?

A megoldatlan szexuális kérdések erodálják az önbizalmadat és az önbecsülésedet, valamint azt a szövetet, amely összetartja a házasságodat. Ne várd meg, amíg valami nagy baj történik a házasságodban, mielőtt a szexuális kérdésekkel foglalkoznál, mivel ezek általában a megfelelő tudással és technikával megoldhatók.

Folytass nyílt és őszinte beszélgetést a pároddal, hogy meghatározd, mi a kívánatos és nem kívánatos, majd működjetek együtt a problémák megoldásában, szükség esetén szakértő segítségét kérve.

3. Hiányzik a közös jövőkép

A közös jövőkép motivációt ad a kapcsolatod problémáinak kezelésére. Ha tudod, hogyan akarod érezni magad, mit akarsz, hogy nézzek ki a kapcsolatod és mit akarsz elérni (és a párod osztja ezt a víziót) sokkal könnyebb átrendezni magad a nézeteltérések vagy az élet kihívásai során.

E közös jövőkép hiánya a házasságotokba kerülhet.

Hogyan hozz létre közös jövőképet?

Ahelyett, hogy folyamatosan újraélnéd és átélnéd azt, amit nem akarsz, fontos, hogy némi perspektívát nyerj arról, hogy mit akarsz, és hogyan akarsz a pároddal együtt előrelépni.

Tehát szánjatok rá 15 percet és végezzétek el az alábbi gyakorlatot.

Határozzátok meg, hogy milyen céljaitok vannak az életben, hozzatok létre egy bakancslistát vagy egy közös álomtáblát. Tisztázzátok, hol vagytok most, hova szeretnétek eljutni és miért szeretnétek az adott irányba haladni. Keressétek meg a hasonlóságokat és segítsetek egymásnak elérni ezeket a célokat. Az egyértelműség és a kommunikáció kulcsfontosságú. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása