Kit nevezünk keselyűnek a mai világban?

2023. március 10. 07:30 - Life Advisor

ki_ma_keselyu.jpgA "keselyű" önmagában már adhat némi ötletet számunkra. Akárcsak a halottak vagy haldoklók felett keringő türelmes és találékony dögevő madarak, az emberi formában lévő kapcsolati keselyűk is áldozataik fölött lebegnek és várják a megfelelő pillanatot, hogy becsapjanak és teljes mértékben kihasználják kiszolgáltatott állapotunkat. A kapcsolati keselyű kifejezetten az, aki nullázódik, hogy kihasználja valakinek a meggyengült érzelmi állapotát, különösen szakítás után. Gyakorlatilag azt csinálja, hogy türelmesen eltölti az idejét a "kispadon" és várja zsákmányuk szerelmi kapcsolatának közelgő halálát, majd lecsap a "maradékra".

Természetesen a fellendülő kapcsolatok a keselyű elem nélkül is megtörténnek, mert az emberek a szakítás után azonnal új kapcsolatba vetik magukat anélkül, hogy bármilyen időt is fordítanának az érzéseik megoldására. Tehát az ilyen kapcsolatokban nem mindig az egyik fél aljas, cselszövő opportunista.

Arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy pusztán attól, hogy a "megfelelő helyen a megfelelő időben" van valaki, nem feltétlenül válik keselyűvé, mert a keselyűzés valójában arról szól, hogy szándékosan kihasználunk valakit, aki kiszolgáltatott. Ezért a keselyűzés inkább a szándékról szól, mint az időzítésről.

Hogy találnak zsákmányt?

A keselyűk általában "barátok" vagy legalábbis ismerősök és régen az áldozataikhoz való közelség tette lehetővé, hogy értesüljenek áldozatuk romantikus kudarcairól. Most azonban, mivel a közösségi média és az emberek hajlamosak túlzottan megosztani kapcsolati státuszukat, a keselyűk számára egyre több lehetőség nyílik a meghiúsult romantikus kapcsolatok átvizsgálására és megközelítésük megtervezésére.

Egy másik típusú keselyű

A kapcsolati keselyűt úgy írják le, mint aki hirtelen érdeklődni kezd partnere iránt, abban a pillanatban, amikor látja, hogy a kapcsolat hamarosan véget ér, vagy aki akkor kezd érdeklődni a szerelme iránt, amikor észreveszi, hogy valaki más érdeklődik iránta.

Ezt az újonnan felfedezett érdeklődés sokféleképpen kimutathatják. Ezt megteszik például úgy, hogy ismerősökké válnak, akik hirtelen együtt akarnak lógni az áldozattal, szerelmi bombázást végeznek, kedvelik áldozatuk összes közösségi média bejegyzését stb.

Bár úgy viselkednek, mintha most értelmes kapcsolatot szeretnének, az igazság az, hogy nem és hajlamosak eltűnni, amikor azt látják, hogy egy kapcsolat újra életjeleket mutat. Akkor is újra felbukkanhatnak, amikor az elkezd elpusztulni és ezáltal áldozatukat egy ördögi, mérgező körbe zárják.

A keselyűk ravasz ördögök. Tudják, hogy nem igazán tudják megmutatni valódi énjüket áldozataiknak, ezért különös gondot fordítanak aljas természetük elrejtésére. Különben hogyan jutnának elég közel ahhoz, hogy belevéssék karmaikat a zsákmányukba? Lehet, hogy gálánsnak tűnnek, de valójában csak a "hulladék" érdekli őket. A keselyű csak egy lény, aki becsap, elveszi, amire szüksége van és továbbmegy.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása