Túl ideges vagy az első randin? 15 téma, amiről beszélhettek

2023. február 28. 07:30 - Life Advisor

randi_elso.jpgMiről is beszéljünk az első randin? Ez az első alkalom, hogy találkozol egy talán potenciális partnerrel. Sokan úgy érzik, hogy az első randi feszültsége teljes káoszt okozhat. Hogyan dobhatsz be egy jó témát, hogy te irányítsd a randi légkörét? Érdekes beszélgetéseket akarunk folytatni, miközben megismerjük a másik felet és azt, hogy jó választás lesz-e számunkra. Ezt szem előtt tartva íme 15 társkereső kérdés, amelyek közül választhatsz.

1. Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Egy személy szabadidős tevékenységei segíthetnek megítélni néhány preferenciáját, hogy segítsen megérteni, milyen ember. Érdekesnek találod ezeket a dolgokat vagy olyan dolgokat hallasz, amit te egymillió év alatt soha nem tennél meg? Azok számára, akik először randiznak, ez a téma jó kezdés lehet.

2. Van valami terved erre a hétvégére?

Ez remek módszer ahhoz, hogy a beszélgetést alkalmivá tedd és nagyszerű lehetőség arra is, hogy ne csak megtudd, hogy mikor érnek rá, hanem azt is megtudhatod, hogy hajlamosak-e tartani az ütemtervüket.

3. Milyen dolgok vannak a bakancslistádon?

Szórakoztató lehet hallani, hogy a másik fél mit akar vagy épp mit nem akar csinálni életük hátralévő részében. Sőt, talán még segíthetsz is neki a listáján szereplő néhány dologban.

4. Mi a kedvenc vicced?

Ha a humorérzék elengedhetetlen a számodra, ez a kérdés sokat elárulhat arról, hogy a másik fél mit talál viccesnek, továbbá egy jó vicc, fenntarthatja a randi nyugodt hangulatát is.

5. Mi a kedvenc ételed?

Sokat tanulhatsz egy személyről, ha megtudod, milyen ételt vagy italt választ. Az embereknek határozott véleménye van az élelmiszerekről. Ráadásul tudni fogod, hogy mit rendelj a következő randin. Ezenkívül persze az is kiderül, hogy megfelelő-e számodra a másik fél. Például ha az illető szeret különféle egzotikus konyhákat kipróbálni, de vacsorára szigorúan csak salátát eszik, akkor már most felkészülhetsz, azokra az amúgy is elkerülhetetlen étkezési helyzetekre, amely miatt egy-két változást talán neked is eszközölnöd kell majd.

6. Van valami amitől félsz?

Mindenkinek lesznek olyan dolgai, amelyek szorongóvá teszik őket. Ezen a témán keresztül jobban megérthetitek egymást, sőt emlékeztetőként szolgálhat, hogy elkerüljétek ezeket a csapdákat a jövőben.

7. Mi az elképzelésed a tökéletes randiról?

Szórakoztató fantáziálni az ideális randiról, és talán egy nap valóra is váltjátok majd. 

8. Melyik családtagodhoz állsz a legközelebb?

E válasz mögött megjelenhet az is, hogy ki az első személy, akihez közelebb kell kerülnöd. Illetve alapjáraton érdemes tudni, hogy milyen a viszonya az illetőnek a családjához.

9. Mi álmaid munkája?

A törekvésekről vagy vágyakról beszélni nehéz lehet, ezért bizonyítsd be, hogy olyan ember vagy, aki nyitott ezen a téren is. 

10. Mi a kedvenc helyed a világon?

Mindenkinek vannak olyan helyei, amelyeket őszintén szeret vagy hiányol. Könnyedén cseveghettek erről akár órákig is. Ez lehet egy ország, egy város, vagy akár a kávézó a sarkon. Sőt tovább mehetsz és megkérdezheted, hogy miért pont az a kedvenc helye és milyen emlékek kötik hozzá?

11. Olvastál mostanában valami jó könyvet?

Ha szeretsz olvasni, így megtudhatod, hogy az illető is szeret-e elmélyülni egy jó könyv társaságában. Ha nem, akkor akár javaslatot is adhatsz neki. 

12. Kutya vagy macska?

Ez hülye kérdésnek tűnhet, de szinten mindenki vagy az egyik típus vagy a másik. Ez kiválthat egyfajta baráti vitát köztetek vagy akár kiderülhet az is, hogy mindketten ugyanabba a csoportba tartoztok.

13. Rabja vagy bármilyen tévéműsornak?

Egy olyan világban, ahol a televízió része a kultúrának, ez egy remek beszélgetési téma. Ha inkább könyvrajongó vagy, akkor a legjobb, ha találsz egy partnert ugyanazzal a hobbival, de még akkor is, ha a másik személy nem az, megoszthatod vele pár könyvajánlatod.

14. Milyen típusú zenét szeretsz?

Lehet, hogy a válasza kötődni fog a kedvenc dalodhoz vagy zenekarodhoz. 

15. Hogyan látod magad néhány év múlva?

Ha komolyan randizni akarsz valakivel, akkor időben tudnod kell, hogy ugyanazon az úton vagytok-e mielőtt feleslegesen küzdenél valamiért, amiből úgysem lehet semmi komoly. Ha stabil partnert keresel, remélhetőleg találni fogtok jó pár közös pontot a jövőképetekkel kapcsolatban.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása