Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

4 dolog, amiről minden párnak beszélnie kell a szex előtt

2023. február 08. 07:30 - Life Advisor

szex_elott_beszelgetes.jpgTúl sokat beszélünk a szexről, de mégsem eleget. Beszélünk felszíni szintű testrészekről és technikákról, de ritkán folytatunk értelmes beszélgetéseket az intimitásról. Szeretünk szexuálisan sebezhetőek lenni, de érzelmileg ritkán vagyunk sebezhetőek a partnereinkkel. A valódi intimitás (érzelmi, intellektuális és lelki) iránti igényünket beárnyékolta az, hogy a társdalom a fizikaira helyezte a hangsúlyt. Minél esztelenebb a szex, annál távolabb kerülünk a valódi intimitás elérésére a párunkkal. Íme 4 olyan beszélgetés, amelyet minden párnak el kell végeznie, mielőtt bevezetik a szexet a kapcsolatukba. 

A szex jelentése

A férfiak és a nők természetesen hajlamosak arra, hogy másképp tekintsenek a szexre. Általában a szex inkább érzelmi élmény a nők számára és fizikai élmény a férfiak számára.

Bár ez nem feltétlenül rossz dolog, mindkét érintett félnek közös megegyezésre kell jutnia arról, hogy mit köt hozzá. Ha az egyik ember különleges és érzelmi élményként tekint a szexre, a másik pedig csak egy élvezetes testi funkcióra, akkor problémák lesznek.

Ha az egyik személy a szexet a szerelem végső kifejezésének tekinti, amelyet egyetlen házastársnak kell fenntartani, a másik pedig olyan cserként tekint rá, amelyet egy életen át több romantikus partnerrel kell megosztani, akkor szintén problémák lehetnek.

Ha az egyik ember úgy véli, hogy a szex azt jelenti : "Szeretlek és elkötelezett maradok irántad", a másik pedig nem, akkor problémák lesznek.

Azt hiszem tudod, miről beszélek.

Függetlenül attól, hogy egy személy mit gondol a témáról, mindig jobb, ha megbeszéli partnerével, mielőtt cselekedne.

Ha egy pár ezt nem teszi meg, az csak a sérelem világához vezethet.

Szex és következményei

Minden szexuális cselekményt folytató személynek tisztában kell lennie annak következményeivel. 

A szexuális úton terjedő betegségek és a terhesség nyilvánvalóak. Ezért rendkívül fontos, hogy tisztában légy és megtedd a megfelelő intézkedéseket, ha szexelni fogsz különböző partnerekkel, kockázatos partnerekkel vagy olyanokkal, akiktől nem akarsz teherbe esni (vagy akit nem akarsz teherbe ejteni).

(Azt is fontos figyelembe venni, hogy a fogamzásgátlás bármilyen formája mellékhatásokkal jár és hogy nem minden szexuális úton terjedő betegség mutatható ki feltétlenül.)

Azonban ezek az egyetlen szexuális "mellékhatások".

A kevésbé nyilvánvaló következmények közé tartozhat az érzelmi kötődés, a megbánás vagy bűntudat érzése, valamint a fokozott szorongás érzése. Az ember világnézetétől, szellemi vagy vallási meggyőződésétől és erkölcsi értékeitől függően ezek az érzelmek különböző módon játszódnak le.

Fontos megjegyezni, hogy amikor úgy döntesz, hogy szexelni fogsz, akkor megnyitod magad a választássál járó lehetséges fizikai és érzelmi kockázatok előtt.

Szexuális múlt

Szeretünk olyan aranyos kifejezéseket használni, mint például: "a múlt, már elmúlt", de ostobaság lenne úgy tenni, mintha egy személy szexuális története teljesen elkülönülne a jelentől.

Az olyan dolgok, mint a szexuális traumák, a korábbi partnerek és a pornográfia használata mind formálják azt, ahogyan a szexről gondolkodunk és érzünk.

A szexuális múltad számít és ki kell terítened a kártyáid, mielőtt ágyba bújsz valakivel, aki új.

Még akkor is, ha még nem szexeltél (vagy hosszú ideje volt már annak), akkor is van egy hozzáállásod a szexhez, amelyet valószínűleg a neveltetésed valamilyen módon befolyásolt.

Fontos megérteni, hogy a múltad hogyan formálja azt a személyt, aki ma vagy és hogy egészséges gondolkodásmódban vagy a szexről és a szexualitásról - mielőtt megosztanád ezt a részed valaki mással. 

Amikor nem dolgozzuk fel a múltunk szexet érintő részét, hajlamosak vagyunk újra és újra elkövetni ugyanazokat a hibákat és elakadni a boldogtalanság és a csalódás körforgásában.

Amikor a partnereink nem őszinték velünk a múltjukat illetően, nem tudunk teljes mértékben megbízni bennük vagy nem tudjuk teljesen elfogadni őket abban, hogy pontosan kik is ők.

Tedd és ne tedd

Bár ennek nem kell merev szerződésnek lennie, a hálószobában a határok rendkívül fontosak.

Mely cselekedetekkel vagy te és potenciális partnered is? Valamelyikőtök olyan cselekedetekre vágyik, amelyeket a másik sértőnek vagy megalázónak talál? Mindketten tiszteletben tartjátok a másik kívánságait? Van-e olyan szintű bizalom és tisztelet, hogy ha az egyik ember megállna, a másik meghallaná ezt a kérést?

Mindkét partnernek egyet kell értenie és teljes mértékben hozzá kell járulnia ahhoz, hogy bármi is történjen szex közben. Soha nem szabad kényszer, nyomást vagy erőt alkalmazni semmilyen hálószobai tevékenységben.

Néha azt feltételezzük, hogy mindenki ugyanazokkal a dolgokkal foglalkozik, mint mi. Lehet viszont, hogy nem ez a helyzet.

Ezért rendkívül fontos, hogy nyílt beszélgetéseket folytassunk arról, hogy mi van benne a pakliban.

Lehet, hogy nem "szórakoztató" vagy "szexi" ezekről a dolgokról beszélni, de rendkívül hasznos. Sok pár boldogabb lenne, ha erőfeszítéseket tenne annak érdekében, hogy a nehéz beszélgetéseket eltüntesse az útból, mielőtt beugranak az ágyba. 

Ha ez az igazi intimitás, amit a kapcsolataidban keresel, akkor hajlandónak kell lenned erőfeszítéseket tenned annak kiépítésére.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása