Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Létezhet egészséges kapcsolat kizárólag a vágy miatt?

2023. január 16. 07:30 - Life Advisor

szerelem_csak_vagybol.jpgA legtöbben elmondhatjuk, hogy volt már legalább egy kapcsolatunk, ami óriási rózsaszín köddel kezdődött. Mintha tagadhatatlan szexuális kémia alakult volna ki, és alig vártátok, hogy végre ágyba bújjatok. (Ne tagadd, te is jártál már így.) Most hadd kérdezzek valamit : még mindig ebben a kapcsolatban vagy? Ha igen, király! Ha nem, mennyi ideig tartott? Valószínűleg nem túl sokáig. Ez azért van, mert ég benned a tűz, amit viszont nehéz fenntartani. Jelenleg a hormonjaid tombolnak, a dopamin elárasztja a tested, nem tudod abbahagyni a mosolygást. Alapvetően a fellegekben vagy ettől a fizikai kapcsolattól. Ez általában a kapcsolatok "nászút fázisa". Ilyenkor egyikőtök sem tehet rosszat és alig várjátok, hogy ismét együtt legyetek az ágyban (is). A kapcsolatnak ez a része gyakran a legizgalmasabb, bár a hossza változhat. Néhány pár számára a tomboló tűz néhány hónap múlva elalszik. Mások számára akár évekig is eltarthat.

És akkor mi van?

A szexuális izgalom idővel természetesen elhalványul. Ez olyan, mint egy új gyógyszer kipróbálása. Hatásai eleinte nyilvánvalóak, de ugyanazzal az adaggal idővel tompulnak. Ez nem jelenti azt, hogy a "gyógyszer" ne lenne hatásos.

Ha elkötelezed magad egy partner mellett - akár házassággal, akár együttéléssel, sok ismétlésre és rutinra számíthatsz. Jobban megismered az illetőt és felismered a hibáit.

Amikor a kémia eufórikus koktélja a "nászút" után feloldódik az agyadból, a valóság elindul. Vannak számlák, albérleti díjak, jelzáloghitelek és talán még gyerekek is. Néha ott vagytok egymás útjában a pároddal. Ott van néhány szokásunk csendes rosszallása. De van egy ismerősség és megértés is, amelyet nem lehet hamisítani vagy elsietni.

Ezek mind gyönyörű dolgok, amelyek vigaszt nyújtanak, ha hajlandó vagy beletenni a munkát. 

Azt látom azonban, hogy a modern társkeresés egyre inkább a felszínesség felé lendül. Nagyon könnyű lett "vásárolni egy potenciális partnert és lehúzni őket a képernyőről, ha nem elég szépek.

A közösségi média folyamatosan és a média maga általában tele van felszínes üzenetekkel a testképről. Ennek ellenére sokan a megjelenés és az állapot alapján választják ki a következő potenciális partnerüket. Ezek azok a dolgok, amelyekkel a partnerek dicsekedhetnek, de a buli végül véget ér.

A hosszú távú szeretet tudatos elkötelezettséget igényel

A szerelem választás. Ez a cselekedeteinkbe kovácsolódott és a céltudatosság és a stabilitás érzését is megadta nekünk.

A vágy sokkal inkább az agy jutalmazási rendszerén alapul. Miután megkaptad a jutalmat - legyen szó orgazmusról vagy mély, meghitt beszélgetésről - többet szeretnél belőle. Lehet, hogy a következő adag öröm ugyanabból a forrásból származik, de egy bizonyos ponton továbbléphetsz egy újra.

Nem meglepő tehát, hogy a válások aránya növekszik, ha a házaspárokat a hosszú távú kapcsolat sikerének jeleként tekintjük. Olyan sok zavaró tényező van a közösségi médiában és másutt, és valljuk be a férfiak nem teljesítenek olyan jól.

Ha az alapvonalad a kéj és a vágy, akkor valószínűleg több ilyen csapdába is belekerülsz. Ha ez inkább a szereteten alapul, akkor nagyobb valószínűséggel tiszteled a partneredet és a megbeszélt határokon belül cselekszel. Ez nem azt jelenti, hogy nem esel kísértésbe, de az igazi szeretet ezt képes felülírni.

A vágy és a szerelem harmóniában működhet, de ellentétes erők is lehetnek. Igaz, hogy a dolgok szexuálisan izgalmassá tétele egy hosszú távú, szeretetteljes kapcsolatban kihívást jelenthet. Szerencsére többféleképpen is megpróbálhatod újra fellobbantani a szexuális lángokat. (Spoilerek : az egyik módszer az, ha jobban szereted önmagad, a másik pedig az, hogy kommunikálsz a pároddal.)

A hosszú párkapcsolatokban való részvétel határozottan nem jelenti azt, hogy nem lehet aktív szexuális életed. Valójában a megkérdezett házaspárok egynegyede azt mondta, hogy hetente legalább egyszer szexel. 

Ha azonban azt tervezed, hogy "hosszú távú" állapotba kerülsz, akkor többre van szükséged, mint fizikai érintésekre. Bizalom, áldozatok és kompromisszum kell. Nevetnetek kell egymás viccein és végig kell ülnötök néhány olyan műsort, amit nem szerettek.

Cserébe kapsz valakit, aki mindig ott van melletted, valakit, aki ismeri a hibáid és elfogadja azokat, valakit, aki a te érdekedben cselekeszik. Valaki, aki viszont szeret téged.

Röviden, a vágy létezhet a szerelemben, de a szerelem nem mindig létezik a vágyban. Fontold meg ezt, amikor legközelebb randira mész.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása