Miért bukik meg a legtöbb ember a kapcsolatokban?

2022. december 08. 07:30 - Life Advisor

parkapcsolat_bukas.jpgBármely kapcsolat sikeréhez idő, munka, erőfeszítés és türelem szükséges. Amikor pedig bármelyikkel kapcsolatosan visszaesést tapasztalunk, kapcsolataink kudarcot vallanak. Meg kell ismernünk azokat a viselkedéseket, amelyek elősegítik a bizalmat, az együttműködést és a szeretetet és ezeket a tanulságokat a körülöttünk lévőkkel való interakciónkra kell alkalmaznunk. Mindig átlagos kapcsolataid lesznek, ha nem találod ki, hogyan akarod, hogy szeressenek és hogyan szeretnéd, a körülötted lévőket szeretni.

 

Kommunikáció

A szándék önmagában nem elég. A cselekedeteinknek folyamatosan ki kell fejezniük a párunk számára, hogy szeretjük őt. A szeretet nemcsak a nagy gesztusokban van, hanem apróságokban is.

 • Mondd el a párodnak minden este, hogy szereted őt
 • Mondd el neki és tudasd vele, hogy ott vagy neki
 • Bókolj neki

A távolság nem öli meg a kapcsolatokat, a csend azonban igen.

Konfliktussal teli időkben soha ne folyamodj az ajtók becsapásához és az elszigetelődéshez. A konfliktusok elkerülhetetlenek minden kapcsolatban. Segítenek növelni a kölcsönös megértést, ha átgondolod és megérted, a másik személyt is.

Mindig tedd meg az első lépést

Egyszerű : ha segíthetsz a kapcsoltodnak, akkor tedd meg. Ne várd, amíg a másik cselekszik!

A legtöbb embernek feszült és felületes kapcsolatai vannak a családdal, sőt a barátokkal is. Ennek az az oka, hogy a legtöbb ember mindig megvárja, amíg a másik személy "megteszi az első lépést", köszön, programot szervez vagy bocsánatot kér.

Ez büszkeség, ami a házasságok, bartáságok és a családi harmónia egyik fő gyilkosa.

Ha mély, tartalmas kapcsolatot szeretnél a barátaiddal, a családoddal vagy akár a mindennapi életedben lévő emberekkel, tedd meg az első lépést - még akkor is, ha nekik kellene megtenni. Légy te az első, aki : 

 • Beszélgetést kezdeményez
 • Üzenetet küld
 • Kimondja, hogy hiányzik az illető
 • Kimondja, hogy szereted őt
 • Programokat szervez
 • Bókol
 • Köszönetet mond
 • Elmondja, hogy értékeled, amit tesz

Nagyon sokan nem képesek ezeket megtenni, pedig felpezsdíti a kapcsolatukat és mélyen megérinti a másik ember lelkét.

Ha te megteszed, elkezdheted élvezni azt a gyöngyszemet, amelyet a legtöbb ember soha nem fog : szoros, szerető, életet adó kapcsolatot sok-sok emberrel.

Aktív hallgatás

A jó kommunikátor legnagyobb képessége az aktív hallgatás. Amikor odafigyelsz a másik személy mondanivalójára, úgy érzi, hogy meghallgatják és Dale Carnegie szerint az, hogy a másik személy úgy érezze, hogy meghallgatják, az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz egy bizalmas, mély és tartós kapcsolat kiépítése érdekében.

Többet megtudhatsz a másik személyről, ha figyelsz és hallgatod, ahogy történeteket mesél a múltbéli tapasztalatairól. Ezek a történetek segítenek megérteni, honnan származik a másik személy és csökkentik a félreértéseket.

Néhány tipp : 

 • A jó hallgató kérdéseket tesz fel. A kérdések felvetése tudatja a beszélővel, hogy a hallgató figyelt és elég jól megértette ahhoz, hogy több információt keressen, ahelyett, hogy csak megértően bólogat.

 • A jó hallgató nem ítélkezik. A problémák és különbségek nyílt megvitatását lehetővé tevő biztonságos környezet kialakítása a jó hallgatóság jellemzője.

 • A jó hallgató javaslatokat tesz. Nem tartózkodik attól, hogy olyan visszajelzést adjon, amelyek segíthetnek a beszélőnek, de szem előtt tartják, hogyan teszik ezeket a javaslatokat. A kritika és a megvetés nem szerepel a szótárukban. Személyes tapasztalatokon alapuló, hiteles meglátásokat osztanak meg és nem viszik túlzásba, ha látják, hogy a másik személy vonakodik. Igyekeznek helyes irányba terelni a beszélőt.

Erőfeszítés

A kapcsolatban tett erőfeszítés azt jelenti, hogy tisztában vagy a párod igényeivel és proaktívan teljesíted azokat. Mindez túlmutat az anyagi dolgokon. Arról szól, hogy időt szánunk rá és a másik személy érzi, hogy szeretjük és tiszteljük őt azáltal, hogy aktívak vagyunk a kapcsolatunkban.

Néhány tipp : 

 • A szeretet kimutatása. Csinálj olyan apróságokat, amelyek elmondják a másiknak, hogy szereted és törődsz velük. Öleld meg őket, csókold meg őket, küldj nekik üzenetet. A szeretet kimutatásának számos módja van és nincs egyetlen helyes módszer rá. Arra figyelj, hogy mindennapi gesztusokkal tudasd a másik személlyel kapcsolatos érzéseid.

 • A dátumok számítanak. Könnyű elfelejteni a fontos dátumokat, de amikor emlékszel olyan eseményekre, mint a születésnapok, évfordulók és megleped a párod, az azt mondja neki, hogy fontos neked és erőfeszítéseket teszel annak érdekében, hogy különlegesnek érezze magát. Ha rossz a memóriád, állítsd be emlékeztetőt a telefonodon a fontos dátumokra.

 • Fizikai érintés. Dolgoznod kell azon, hogy a romantikát életben tartsd. A szex és az intimitás a kielégítő kapcsolat alapvető elemei. Bár normális, ha a szexuális életed idővel változik, a rossz szexuális élet jelentése az, hogy nem dolgoztok a kapcsolatotokon. Annak biztosítása érdekében, hogy mindketten elégedettek legyetek a szexuális életben, beszélgessetek a vágyaitokról.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása