A rendkívül vonzó emberek 9 csábító tulajdonsága

2022. december 07. 07:30 - Life Advisor

vonzo_emberek_tulajdonsagai.jpg1. Lelkesek. A lelkesedésben óriási erő van. Ha élénk érdeklődést mutatsz mások szavai és ötletei iránt, az olyan megerősítési lökést ad másoknak, amely azonnal vonzóvá tesznek téged számukra. Hadd mondjak egy példát. Nem én vagyok a leglelkesebb ember, sőt kicsit cinikus vagyok, hogy őszinte legyek. Átlátok az embereken, átlátok a hazugságaikon, még azokon is, amelyeket önmaguknak mondanak. Volt viszont egy olyan időszak az életemben, amikor úgy döntöttem, hogy kísérletezem és lelkesedni fogok. Mindenkit örömmel köszöntöttem. Minden ötlet nagyszerű volt, minden helyzetben találtam valami jót és széles mosollyal, csillogó szemekkel beszélgettem. Az emberek pedig úgy vonzódtak hozzám, mint maci a mézhez. Kortól, nemtől vagy attól függetlenül, hogy abban a pillanatban hogyan érezték magukat, a lelkesedésem fényében akartak lenni. 

 

2. Hasonlóak hozzánk vagy ahhoz, akik lenni akarunk

Nem számít, mennyire vagyunk nyitottak vagy szeretetteljesek, még mindig nincs semmi, ami jobban lenyűgözhetne másokat, mint a tükörben lévő képünk.

Ha látunk valakit, aki olyannak tűnik, mint mi, aki ugyanazokban a dolgokban hisz, ugyanazokon a vicceken nevet és ugyanazokra a célokra törekszik, az igazolja saját életünk minőségét is. 

Sokkal megnyerőbbé teszi a másikat, mint valaki, akinek mondjuk csodálatos életértékei vannak, de nem tudunk velük azonosulni. 

Épp ellenkezőleg, arrogánsnak vagy szigorúnak tartjuk őket, csak azért, mert másképp vélekednek dolgokról, mint mi.

Egy másik személy, aki vonzó számunkra olyas valaki, aki már elérte azt, amit mi el akarunk érni. Nem olyasvalaki, aki sikeres egy olyan területen, amely nem érdekel minket, bár a siker eredendően vonzó dolog. 

De valaki, aki már sikeres a mi területünkön, az ideális énünk kivetülése. Nem tehetünk mást, mint hogy beleszeretünk a képbe és az emberbe. 

3. Extrovertáltak

Sajnálom, hogy csalódást okozok az introvertált embereknek, de az extroverzió sokkal vonzóbb tulajdonság. 

A nevetés, a viccelődés, a beszélgetés, valamint a dolgok könnyűvé és felszínessé tétele mind óriási erővel bír a hiperérzékeny agyunk és szívünk felett. 

Ennek jó oka van : az introvertáltak félelmetesek!

Mire gondolnak? Miért nem beszélnek az időjárásról? Ítélkeznek felettem? 

Az introvertáltakat gyakran félreértik.

Bár titokzatos természetüknek van egy bizonyos varázsa, amely érdeklődést és intrikát kelt, gyorsan elhalványulnak az extrovertált személy mellett, akinek hozzáállása alkalmas beszélgetésre, szórakozásra és bármilyen könnyű interakcióra is.

Az extrovertáltak elérhetőnek tűnnek (még akkor is, ha nem azok) magabiztos és nyílt viselkedésük van, amely senkit sem félemlít meg. Épp ellenkezőleg, beszélgetésre, játékra és nyitottságra ösztönöz minket is.

4. Jó tudnak hallgatni

Ez mindenki legmélyebb vágya, hogy megértsék, hallják és lássák őket, úgy ahogy ők akarják, ne pedig olyannak, amilyenek valójában. 

Emlékszem, egyszer azt mondtam valakinek : "Nem kell többé bujkálnod, olyannak látlak, amilyen valójában vagy és rendben van, úgyis szeretlek." Fiatal és naiv voltam akkoriban. Soha többé nem szólt hozzám.

Az emberek beszélni akarnak és szeretnék ha meghallgatnák őket. Nem számít, mit mondanak, igazat vagy sem, azt akarják, hogy ott legyél és ezeket a szavakat névértéken vedd.

A jó hallgató semmi mást nem csinál, csak hallgat. Nem ítéli el a beszélőt, nem ragasztanak címkéket, nem akarnak mindenáron reagálni a hallottakra. Csak a szavakért és az üzenetért vannak ott. Nem szakítanak félbe! Nem néznek félre! Nem ásítoznak! Nem izgulnak!

Időről időre megismétlik, amit mondtál. Amikor az illető befejezte, kérdéseket tesznek fel, amelyek nem csak azt mutatják, hogy értették a hallottakat, hanem azt is, hogy át is érzik azt. 

A jó hallgatóság eggyé válik a beszélővel. Az emberek viszont általánosságban túl elfoglaltak vagy érdektelenek ahhoz, hogy elsajátítsák a jó hallgatóság képességét.

5. Rettenthetetlenek

Ne gondold azt, hogy le kell győznöd egy sárkányt azért, hogy bebizonyítsd, rettenthetetlen vagy.

A modern társadalom behozta a háborús övezetet az üzleti találkozókba, a vad fosztogatást az éttermekbe, bevásárlóközpontokba. 

A háborúk, amelyeket a modern ember vív, szavakkal és ötletekkel van tele. Személyiségünk a kard, és a természetünk bizonyítja, mennyire vagyunk rettenthetetlenek. 

A maszkok és a hamis mosolyok világában az a képesség, hogy önmagad legyél, rendkívül vonzó tulajdonság. 

Ha van bátorságod kockáztatni és hangot adni a népszerűtlen véleményednek, amelyet senkinek nincs bátorsága kimondani, akkor az emberek azon tűnödnek majd, hogy milyen mágikus tulajdonságaid lehetnek, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen nyitott legyél. Ez pedig nagyon vonzó.

Csak ne menj túl messzire. Rettenthetetlennek lenni egy dolog, de a fájdalmas igazságok folyamatos elhomályosítása egy másik. Vedd könnyedén a dolgokat, nem minden csatához van szükség arra, hogy ott legyél.

6. Mások csodálatosan érzik magukat tőlük

Az emberek irántad érzett vonzása egyenesen arányos azzal, ahogyan te érzed magad. 

Ha szarul érzed magad a kritikáddal, a keménységeddel vagy szűkszavúságoddal, akkor el fognak kerülni téged.

Annak titka, hogy az emberek csodálatosan érezzék magukat az, hogy teret teremts számukra. 

Ennek legegyszerűbb módja, ha kikéred a véleményüket és tanácsukat. Meg fogsz lepődni, hogy az emberek mennyire szeretnek segíteni. Amikor segítünk, csodálatosan érezzük magunkat, mintha hozzájárulnánk egy jobb világhoz. 

Adj esélyt az embereknek, hogy jobbak legyenek nálad és jó fényben lássák magukat azáltal, hogy megengeded nekik, hogy segítsenek neked.

7. Nyugodtak

A legtöbb ember szorong. Érdekes módon bármitől és mindentől. 

Kint vihar készülődik. Úristen, becsuktam az ablakot? Mi lesz a kocsival? Ezt követi az ideges körömrágás. 

Fontos üzleti megbeszélésed lesz. Már háromszor voltál mosdóban, mielőtt a tárgyalás elkezdődött volna és már alig várod, hogy 4-szerre is kimehess? 

Amikor jön valaki, akinek nem az érkező vihar körül forog az élete és nem hagyja, hogy egy üzleti megbeszélés irányítsa a húgyhólyagját, akkor szinte mitikus lényként jelenik meg előttünk.

Nincs vonzóbb annál, mint, aki az élet mindennapos kicsinyessége fölé emelkedik, nyugodt mosollyal az arcán és őszintén nem törődve azzal, hogy mi van, ha nyitva maradt az ablak. 

Egy kis kiegészítés azonban nem árt : ha túl messzire mész, bosszantó lehet a higgadtságod. Ha például valami tragikus dolog történik, de te rezzenéstelenül nyugodt vagy, embertelenné válhatsz. Találd meg a középutat!

8. Nem félnek "csipkelődni"

Kevesen mernek belekötni a másikba és még kevesebben csinálják jól. A csipkelődés merész, nyílt és sebezhetővé teszi a másikat. Ha mersz csipkelődni valakivel és szeretettel provokálni őt, az a bizalom egyik jele, aminek kevesen a mesterei.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása