Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

(+18) Miért érzem kevesebbnek magam azért, mert még szűz vagyok?

2022. december 01. 07:30 - Life Advisor

szex_szuz.jpg"Miért van bennem az az érzés (20 éves lányként), hogy kevesebb vagyok a többieknél, azért mert még nem vesztettem el a szüzességem? Bizonyára megtehettem volna, ha akarom. Mindenki, akit ismerek az egyetemen, már 18 éves korában letudta az első alkalmat. Én 20 vagyok és a volt barátaim nem is értik, hogy miért nem érzem azt, hogy ezen már túl kellene lennem. Nem tudom, kevesebbnek érzem magam, mintha gyerek lennék. A csókolózás kivételével még hiányzik az alaptapasztalat is, úgy érzem, ezért hát nem is nagyon igyekszem, hogy szexeljek. Viszont úgy érzem, hogy a srácok ezt nem értik, én pedig nehezen viselném."

Hadd kezdjem egy kérdéssel : azért érzed kevesebbnek magad, mert mások azt mondják, hogy emiatt szégyelned kellene magad? Vagy azért, mert úgy érzed, hogy mostanra már szexelned kellett volna és azzal, hogy nem tetted meg, valami rosszat tettél?

Miközben ezen gondolkodsz, had nyugtassalak meg : sokkal kevesebben szexelnek, mint gondolnád. Az emberek hajlamosak radikálisan túlbecsülni, hogy más emberek mennyit szexelnek, különösen amikor egyetemistákról beszélünk. Könnyen úgy érezheted, hogy te vagy az egyetlen, aki még szűz, de az igazság inkább az, hogy az emberek valójában többet beszélnek a szexről, mint amennyi szex az életükben van. 

Emiatt persze nyilván úgy érzed, hogy lemaradsz, mert közben mindenki más őrült szexuális életet folytat körülötted és neked ugyanezt kellene illetve kellett volna már réges rég tenned. Úgy érezheted, hogy bár megvoltak a lehetőségeid, de elpuskáztad őket. Nekem viszont úgy hangzik mindez, mintha önmagad számára a leghelyesebb döntést hoztad volna meg. Az exeid pedig egyszerűen még nem nőttek fel, nem voltak érettek. 

Bár nem feltétlenül gondolom, hogy az első alkalomnak "különlegesnek" kell lennie vagy, hogy a "jelentősége" nagyobb, mint az "úgy döntöttem, hogy el akarom veszíteni a szüzességemet". Úgy gondolom, hogy amikor majd először szexelsz, az meg fogja érni neked. Ez a "megéri" pedig nem azt jelenti, hogy "olyas valakivel szexelsz, aki orgazmust okoz". Ez csak azt jelenti, hogy örülni fogsz annak, hogy megtetted és örülni fogsz annak, hogy azzal a bizonyos személlyel történt meg, mert általánosságban élvezted. 

A srácok, akikkel randiztál, nem érték el azt a bizonyos szintet? Nos, akkor a teljesen jól csináltál mindent. Ami ugyanis neked jó, az számodra jelenthet teljesen mást, mint a srácnak, és ez rendben van. A szex bár kellemes, ha jól csinálják, de csak egy tevékenység. Az, hogy még nem szexeltél, csak azt jelenti, hogy még nem volt meg az a bizonyos élményed vagy nem végezted el azt a bizonyos tevékenységet. Ha nem ítélnél el valakit mondjuk azért, mert még soha nem ejtőernyőzött, akkor miért ítéled kevesebbnek önmagad azért, mert még nem volt ilyen élményed?

Visszatérve kicsit még a "meg fogja érni neked" mondatomra. Erre figyelj. Az a személy, akivel végül lefekszel - ha valaha is megteszed, lehet, hogy nem - nagyon is része ennek az egyenletnek. Ha valakivel érdemes szexelni, akkor olyan valaki lesz, aki együttérző, aki törődik a kényelmeddel és az örömöddel és hogy a szex mindkettőtök számára élvezetes élmény legyen. Ha csak abból a szempontból gondolnak a szexre, hogy mit teszel velük (és értük) és a tapasztalatlanságodat annak jeleként látják, hogy nem tudsz a kedvükre tenni, akkor egy önző seggfejjel van dolgod, aki nem érdemli meg az időd, a figyelmed, a gondolataid és a testedet sem.

Ha megéri velük szexelned, akkor az, hogy szűz vagy, nem fog lealacsonyítani téged vagy nem fog olyasvalaminek tűnni, amit "el kell viselniük". Ami azt illeti, nem fogják fetisizálni a "tisztaságod". Leginkább azzal fognak foglalkozni, hogy ezt akarod és hogy kényelembe és jól érezed magad. Tehát, ha és amikor úgy döntesz, hogy készen állsz, akkor győződj meg arról, hogy az illető jó a kommunikációban és az együttérzésben, figyelmes és meghallgat téged.

Van itt egy másik dolog is még, amit az emberek gyakran elfelejtenek. Minden új partner azt jelenti, hogy megtanuljuk, mit és hogyan szeret. Ahelyett, hogy úgy gondolnál a szexre, mint valamire, amit "el kell viselned" gondolj rá úgy, mint egymástól való tanulásra és arra, amit mindketten szerettek. Ez lesz az, ami segíthet abban, hogy jobb elképzelésed legyen arról, hogy mi működik neked, mi az, ami izgalomba hoz, mi az, ami teljesen kikapcsol, mi az, amitől libabőrös leszel és így tovább.

Tehát, ha érdekel majd a szex egy nap a jövőben, ismerd meg magad. Fedezd fel, hogy milyen sebességre, nyomásra és pozícióra van szükséged, szükséged van-e közvetlen csiklóstimulációra vagy azon szerencsés nők közé tartozol-e, akik orgazmust tudnak elérni a behatolástól. Tudd meg, milyen érintések esnek jól neked. Próbálj ki szexjátékokat, vibrátort, hogy megtudd, ez jó-e számodra vagy elég ha csak a kezed teszi a dolgát. Minél többet tudsz önmagadról és a saját testedről, annál többet tudsz kommunikálni a jövőbeli partnereiddel. Ezáltal pedig mindkettőtök számára jobb lesz majd a szex, beleértve az "első alkalmat" is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása