Miért vagy még mindig szingli?

2022. november 20. 07:30 - Life Advisor

miert_vagy_szingli.jpgHa jól csinálod, a kapcsolatok gyönyörű élmények lehetnek és a tudomány azt mondja, hogy az egészséges kapcsolatok segítenek tovább élni. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik valóban boldogok, nem a leggazdagabbak, hanem azok, akiknek jó kapcsolataik vannak. A romantikus partner olyan, mintha egy életre szóló legjobb barát lenne veled. De te miért vagy még szingli?

Továbbra is szingli maradsz, amikor

  • Nem vagy tisztában a szerelem szépségével és nem teszel erőfeszítést arra, hogy olyan helyzetbe kerül, ahol élvezheted ezt az élményt
  • Nem érted meg, hogy a jó kapcsolathoz önellátásra van szükség: megköveteli, hogy a másik ember gondolkodásmódját akarva működjetek, ahelyett, hogy a másik ember gondolkodásmódjára szükségetek lenne. Ha hiányzik ez a perspektíva, érzelmileg függővé válsz a másik személytől és végül tönkreteszed a kapcsolatot. (Bővebben itt : Megfelelő a gondolkodásod ahhoz, hogy kapcsolatba kezdj?)

Irreális normáid vannak

Jó, ha tisztában vagy azzal, hogy ki vagy és milyen értékekkel rendelkezel és a veled való kompatibilitásuk alapján választasz párt. Ez azt jelenti, hogy egészséges normákkal kell rendelkeznünk.

De néha a felszínes normák emészthetnek fel bennünket és megnehezíthetjük magunknak, hogy megtaláljuk a párunk. Nos, elismerem a hibám : elutasítottam egy lányt, mert nem olvasott könyveket és az életéről posztolt a közösségi médiában. Számomra ezek a dolgok az érettség és az önbecsülés megítélési kritériumaivá váltak. A jó dolog azonban, ami velem történt, az volt, hogy beszéltem vele erről és segített rájönni, hogy irreális vagyok (na jó, a jó szó erre az, hogy hülye.). Amit mondott, annak volt értelme és rájöttem, hogy egy listával a kezemben lépek be a társkereső világba, amely szerintem bizonyos értékek mutatója. Tévedtem.

Nem ismerhetsz meg igazán valaki, hacsak nem töltöttél el vele egy kis időt (tehát nem szabad csak úgy beleesned vagy túl hamar elutasítanod). Az, hogy hogyan gyakorolnak egy bizonyos értéket, eltérhet attól, ahogyan te is gyakorlod ugyanezt. Adj nekik egy tisztességes esélyt. Dobd el azt a listát és ítéld meg a cselekedeteiket az idő múlásával.

Még nem állsz készen a kapcsolatra

Az egészséges, hosszú távú kapcsolatban való részvétel megköveteli, hogy bizonyos gondolkodásmóddal rendelkezz. Az alacsony önbecsülés és a bizonytalanság képesek elpusztítani a legcsodálatosabb kapcsolatokat.

Bizalmi kérdések : A kapcsolatok nem tarthatók fent bizalom nélkül. Az egyetlen módja annak, hogy megtudd, hogy megbízhatsz-e valakiben, ha megbízol benne. Ha nehezen tudsz megnyílni mások felé, akkor érdemes terápiára menned, hogy megold ezt a dolgot az életedben, mielőtt kapcsolatba lépsz valakivel.

Bizonytalanság : Ha nem vagy biztos az érzékedben, szorongani fogsz a kapcsolatod miatt. Az ilyen szorongás arra késztet, hogy túl sokat képzelj bele a másik személy szavaiba és túlelemezd a cselekedeteit. Megnehezíted a másik számára, hogy lélegezzen a kapcsolatban.

Félsz, hogy megsérülsz: A sebezhetőséghez bátorságra van szükség. Azt követeli, hogy tárjuk fel a szükségleteinket és sérelmeinket mások előtt és folytassunk egészséges párbeszédet e kérdések megoldása érdekében. Azok az emberek, akik túlságosan félnek ahhoz, hogy sebezhetők legyenek, mindig megpróbálnak egy álarcot hordani és elvárják, hogy beszéld nélkül is megértsék őket. Az ilyen hozzáállás megöli a kapcsolatokat.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása