5 embertípus, akiknek nem való a házasság

2022. november 18. 07:30 - Life Advisor

hazassag_alapanyag.jpgValljuk be, a házasság nem való mindenkinek. Könnyű elrugaszkodni a földtől, a kezdeti lelkesedés miatt és belerohanni abba a gondolatba, hogy a párunk a megfelelő ember, akivel a jövőnket építhetjük. Sajnos vannak olyan típusú emberek, akik egyszerűen nem rendelkeznek azzal, ami ahhoz szükséges, hogy betartsák fogadalmukat és megtegyék a hosszú távú elkötelezettséghez szükséges erőfeszítéseket.

1. Azok, akik nem tudnak működni a családjuk nélkül

Mindig öröm nézni, hogy a párodnak egészséges, kielégítő kapcsolata van a családjával, mert ez sokat elárul arról, hogy a párod milyen szülővé fog válni egy nap.

Van azonban különbség aközött, hogy közel vagy a családodhoz és aközött, hogy hagyod, hogy a családod irányítsa a döntéseidet és az életed.

Vannak olyan emberek, akik nem tudnak működni a családjuk nélkül.

Ez többféleképpen is megnyilvánulhat : 

  • összehasonlít téged a családtagjaival
  • a kapcsolatotokat érintő döntéseket először a családjával beszéli meg helyetted
  • hagyja, hogy a családja mindent megszervezzen az életében
  • minden felelősség a családja vállán van

Valaki, aki nem tud egészséges határokat felállítani a családtagjaival, nyilvánvalóan nem áll készen a házasságra.

2. Azok, akik nem tudják abbahagyni a pénzköltést

Valószínűleg hallottad már, hogy a pénzügyek köré összpontosuló aggodalmak a válások vezető okai. Nyilvánvaló, hogy valaki, aki nem tudja kezelni a pénzügyeit, nem a megfelelő ember, akivel letelepedhetsz.

A házassághoz pénzügyi stabilitásra, stabil jövedelemforrásra, pénzügyi prioritások meghatározására és ha lehetséges, rendszeres megtakarításra van szükség.

Néha még az is megeshet, hogy vissza kell fognod magad és le kell mondanod egy vásárlásról, hogy félretegyél egy kis pénzt, ami jól fog jönni a házasságodban.

Azon típusú emberek, akik mindig drága dolgokat vásárolnak, felesleges vásárlásokat űznek vagy a vásárlást a stressz enyhítésére használják, nem jó alapanyagok a házasságot tekintve, legalábbis addig, amíg meg nem tanulnak okosabbak lenni a pénzügyek terén.

3. Azok, akik állandó figyelemre vágynak

Néhány ember a nap 24 órájában a figyelem középpontjában akar élni és elvárja, hogy mindenki őket csodálja.

Egy házasságon belül ez több okból is problémát jelenthet:

  • Mindig szükségük lesz a figyelmedre, függetlenül a körülményektől, hangulatodtól vagy az érzéseidtől
  • Minden alkalmat felfog hánytorgatni neked, amikor nem tudsz rá figyelni
  • Flörtölni fog másokkal, hogy extra figyelmet kapjon
  • Nem fog érdeklődés mutatni a gondolataid, érzéseid, problémáid iránt, mert csak ő a fontos
  • Túl sokat fog törődni a felszínes dolgokkal, például azzal, hogy mennyibe drágák azok az ajándékok, amiket kap tőled

Amikor a házasságra gondolsz, biztosan nem azt képzeled el, hogy megosztod az életedet egy olyan emberrel, akinek nincs önbecsülése, állandó figyelemre vágyik és azt akarja, hogy mindig ő legyen a tökéletes. 

A boldog házassághoz olyan valakivel kell együtt lenned, aki magabiztos, teret és időt ad neked és nem esik depresszióba azért, mert felszedett 1,5kg-t azt is épp a karácsonyi ünnepek alatt.

4. Azok, akik kötődnek a munkájukhoz

Nincs semmi baj azzal, ha szenvedélyesen szereted a munkád, ambiciózus célokat tűzöl ki és keményen dolgozol azok elérésén. 

Hacsak nem leszel végül munkamániás.

Ha egy munkamániással házasodsz össze, vagyis valakivel, aki kötődik a munkájához, az azt jelenti, hogy a kapcsolatod, a házad és a gyerekeid mindig a második helyen állnak majd a párod karrierje után.

Rengeteg idő a munkahelyen, otthonról is csak a munka, a házimunka rád marad, nem lesz időd se a gyerekeidre, se önmagadra és a lista még folytatódik.

A házasság azonban megköveteli, hogy mindkét ember fizikailag és érzelmileg elérhető és jelen legyen. A magánélet és a munka közötti egészséges egyensúly megtanulása elengedhetetlen, mielőtt megosztanád az életed egy másik emberrel. 

5. Azok, akik nem tudják, hogyan kell kompromisszumot kötni

A kompromisszum minden kapcsolat része, nem is beszélve a házasságról.

Néha ez azt jelentheti, hogy a párod szükségleteid a sajátod fölé helyezed, hagyod, hogy utat törjön magának, vagy feláldozol valamit, hogy félúton találkozz a pároddal. 

Vannak azonban olyan emberek, akik egyszerűen nem hajlandók kompromisszumot kötni a nézeteltérés rendezése, a konfliktusok elkerülése vagy a partnerük boldoggá tétele érdekében. Nem a párjukkal dolgoznak, hanem ellenük és úgy gondolják, hogy a dolgoknak mindig a maguk útján kell menniük.

Az ilyen emberek jobban járnak, ha egyedül maradnak.

Az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, mielőtt házasságot kötnél a pároddal, az a kompromisszumkészség. Ez már önmagában is azt mutatja, hogy tisztelni fognak téged, előtérbe helyezik a kapcsolatotok és meghozzák azokat az áldozatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a házasságotok erős maradjon.

A lényeg

Az oltár elé sétálni az egyik legfontosabb döntés, amelyet az életedben meghozol.

Többre van szükség, mint rajongásra, lelkesedére és vonzalomra ahhoz, hogy valakivel jövőt építs, nem is beszélve arról, hogy együtt alapítsatok családot.

Ezért elengedhetetlen, hogy időt szánj arra, hogy jól megismerd a párod, mielőtt ilyen elkötelezettséget vállalnál. Légy nyitott és őszinte, kommunikáld az igényeidet és tudasd vele, hogyan képzeled el együtt a jövőtök, valamint mik az elvárásaid és a határaid.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása