Az egészséges kapcsolat kötelező elemei

2022. október 31. 07:30 - Life Advisor

kapcsolat_kotelezo_elemei.jpgTÁMOGATÁS. A párkapcsolati támogatás azt jelenti, hogy számíthatsz arra, hogy a párod melletted lesz a jó és rossz időkben egyaránt. Fontosabb a rossz időkben való támogatás, mert jó idők során a támogatás általában nem jelent problémát. Amikor problémával szembesülsz, lehet, hogy a párod nem tud megoldást adni neked, de az a tény, hogy ott van veled, segíthet a megoldás megtalálásában és ez az, ami számít. Az érzelmi támogatás kulcsfontosságú a nehéz időkben és ha ez hiányzik, akkor ez a kapcsolat nem megfelelő számodra.

MEGÉRTÉS

Mindenki egyedi és tökéletlen. Minél közelebb kerülsz valakihez, annál inkább tudatában vagy a különbségeknek. A nézeteltérések konfliktusokhoz vezetnek és a konfliktus szükséges ahhoz, hogy egy kapcsolat feltárja ezeket a különbségeket, de az egyetlen cél a kölcsönös megértés kell, hogy legyen.

Az ideális kapcsolatnak szilárd megértéssel rendelkező alapja van, ahol tisztában vagytok egymás különbségeivel és megtaláljátok a módját, hogy helyet csináljatok nekik a kapcsolatban.

Ha a párod egy éjszakai bagoly, te pedig korán kelő vagy, akkor mélyen meg kell értenetek egymás személyiségét és találnotok kell egy olyan arany középutat, amely mindkettőtök számára ideális.

Ha szeretsz olvasni, de a párod egyetlen könyvet sem venne kézbe, akkor a kapcsolatodban mindkettőtöknek helyet kell biztosítanotok arra, hogy külön érdeklődési köröknek hódoljatok, miközben olyan dolgokat is kerestek, amit együtt csinálhattok. Meg kell találni az egyensúlyt.

BIZALOM

Az agyunk úgy van bekötve, hogy szeretjük biztonságban érezni magunkat. Ez a mi biológiánk. Ha olyan kapcsolatban élsz, ahol nem vagy biztos abban, hogy megbízhatsz-e a másikban, a tested vészhelyzetet aktivál a fejedben és mindig aggódni fogsz, bizonytalannak fogod érezni magad, ami árt a koncentrációdnak és a viselkedésednek is.

A bizalom nem egy nap alatt épül fel, de nem is tart évekig. Tehát, ha több, mint egy éve vagy valakivel és még mindig nem tudsz megbízni benne, azt mondom, hogy gondold újra a kapcsolatod és annak folytatását.

KÖLCSÖNÖS TISZTELET

Tisztelet? A szeretet nem elég? Nem, sőt a tisztelet fontosabb. Ha nem tisztelnek azért, aki vagy és állandóan azt érzed, hogy nem vagy elég, menekülj.

A környezetünk felülírja az akaratunkat és ha folyamatosan olyan környezetben vagyunk, ahol nem érezzük magunkat értékesnek, az sérti az önbecsülésünket, az alacsony önbecsülés pedig elpusztít téged.

Mindig ott légy, ahol értékelnek. Minden más, abszolút nem éri meg. Mindig ezt mondom, még akkor is, ha fennáll annak a veszélye, hogy egyedül leszel, mert elsétálsz valakitől, aki nem értékel téged. A továbblépés ilyen esetben ezerszer jobb, mint vele maradni és sekélyesnek érezni magunkat.

SZERELEM

Ah, a mágikus szó, amely soha nem fogja megkerülni, hogy esetleg megtréfáljon téged.

Nem hiszek abban, hogy a szerelem feltétel nélküli. Számomra a szerelem azt jelenti, hogy minden hibájával együtt ápolom a párommal való kapcsolatom. Különlegesnek találom, felnagyítom a pozitív tulajdonságaikat az elmémben, a negatívokkal szemben. Senki sem tökéletes és mindenkinek, akivel találkozol, lesznek hibái. A szerelem arról szól, hogy elfogadod azokat a töviseket, amelyek elkerülhetetlenek egy gyönyörű rózsán, azaz a párodon. Minden tökéletlenségét leszámítva, tökéletes számodra. 

John Legend - All of me című dala, tökéletesen leírja, mit gondolok a szerelemről : 

"Szeretem mindened
Szeretem a domborulataid és az összes vonásod
Az összes tökéletes hiányosságaid
Add nekem mindened
És neked adom mindenem
Te vagy nekem a vég és a kezdet
Akkor is nyerek, ha veszítek
Mert neked adom mindenem
És te nekem adod mindened"

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása