A randizás fázisai

2022. október 28. 07:30 - Life Advisor

randizas_fazisai.jpgRandizni igenis jó dolog. Persze, vannak jó és rossz randik is, de a mai világunkban az ismerkedés szerves részét a randik teszik ki. Számtalan posztot olvashatsz a neten, kezdve a lenyűgöző randi helyszínektől, a mit mondj a randin posztokon keresztül egészen a randi kiértékeléséig. A különböző praktikák, tanácsok működése és hatása egyénenként változik. Mi is igyekeztünk eddig is számotokra összeszedni a biztosan működő és hasznos tanácsokat - megjegyzem nem csak a randizás témájában - azonban rájöttem, hogy a randizás szakaszait még nem mutattuk be nektek. Ebben a bejegyzésben ezt szeretnénk pótolni, azért, hogy segítsenek számodra megérteni a modern és kaotikus társkereső világot.

1.fázis : Vonzerő

Ez az első alkalom, hogy rájössz, hogy érzel valamit a másik ember iránt. A vonzerő különböző okok miatt alakul ki. Például kedvelhetsz valakit a külseje, a gondolkodása stb. miatt. A mai világban a társkereső alkalmazások bemutatkozó része is lehet vonzó pont. Ez az, amikor találkozol valakivel és kialakul egy felfogás arról, hogy kik is ők az elmédben. Lehet, hogy a valóság ugyanaz, mint ami az elmédben van, de az is lehet, hogy nem.

2.fázis : Tudni akarod, hogy ki ő

Ha egyszer vonzódsz valakihez, érdekelni kezd, hogy többet tudj meg róla. Tehát megnézed a közösségi média profilját és erőfeszítéseket teszel, hogy beszélgessetek. Ennek eredményeként felfedezed a személyiségét - az első benyomáson túl - és ez fog segíteni eldönteni, hogy tovább kell-e haladnod ezzel a személlyel vagy sem.

3.fázis : Randi

Miután valaki átmegy a kezdeti "szűrőkön" és a vonzerő kölcsönös, megkezdődik a randizás fázisa. Ez az, amikor mindketten megállapítottátok, hogy szeretitek egymást és időt töltötök a másikkal. Megnyílik a fizikai együttlét lehetősége és elkezded jól érezni magad a másik személlyel. Bizalom alakul ki a kapcsolatban és megnyílsz előtte. Ugyanebben a szakaszban történhet meg sajnos az is, hogy valaki túlzottan megszállott legyen a másik irányába.

4.fázis: A valóság

Ahogy egyre több időt töltünk valakivel, találkozunk a hibáival és a tökéletlenségeivel is. Kezdeti szenvedélyünk kezd elhalványodni. Ez a szakasz elkerülhetetlen. A tökéletes nem létezik és minden sikeres kapcsolat megköveteli egymás különbségeinek, hibáinak elfogadását. Elkezdesz aggódni, hogy mennyire lenne számodra kompatibilis a másik személy és lehetőséget kapsz arra, hogy lásd, milyen jó csapat vagytok együtt.

5.fázis : Elkötelezettség és kapcsolat

Bármely kapcsolat hosszú távú sikere azon múlik, hogy jól átvészeljük-e a nehéz, de elkerülhetetlen időket. A nézeteltérések és konfliktusok előbb-utóbb felszínre kerülnek és az, hogy hogyan kezeled őket, meghatározza, hogy a kapcsolatod túléli-e. Ha minden jól megy, igen, beleszeretsz a másikba és ápolod a kapcsolatod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása