7 jel, hogy a kapcsolatotok nem kompatibilis

2022. október 17. 07:30 - Life Advisor

kapcsolati_kompatibilitas.jpgTérjünk rá a szerelem, a párkapcsolat és a lelki társak témájára. Nagyon sokan vagyunk, akik életünk jelentős részét töltjük azzal, hogy rátaláljunk ezekre. Honnan tudjuk, hogy ő-e a megfelelő személy, akivel életünk további időszakát együtt töltjük és hogy a vele való kapcsolat helyes döntés? Bár a kompatibilitás nem garantálja a hosszú kapcsolatot, a tanulmányok azt mutatják, hogy közvetlenül kapcsolódik a kapcsolat minőségéhez és a boldogsághoz. Egyszerűen fogalmazva minél kompatibilisebbek vagytok, annál boldogabbak lesztek együtt. Mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni álmai partnerének, de ritkán találunk olyasvalakit, aki tökéletesen megfelel ezeknek az elképzeléseknek. Ehelyett megtanulunk kompromisszumot kötni, ahol csak tudunk és a hibák és tökéletlenségek ellenére szeretjük a párunkat. Nehéz viszont különbséget tenni a normál különbségek és az inkompatibilitás között. Tehát, ha azon tűnődsz, hogy te és a párod kompatibilisek vagytok-e vagy sem, íme hét árulkodó jel, amelyek szerint valószínűleg nem passzoltok egymáshoz. 

1. Nem értitek meg egymást

Ha nehezen érted meg, hogyan érzitek egymást, mit gondoltok egymásról vagy mire van szükségetek, akkor lehet, hogy nem illetek egymáshoz. 

Jobb, ha olyas valakivel vagy, aki megérti a nonverbális jelzéseid, megtudja különböztetni a hangszíned és megérti a mondandód. Ellenkező esetben a félreértések felhalmozódhatnak a kapcsolatotokban.

2. Túlságosan különböztök egymástól

Bár technikailag igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, minden szilárd és egészséges párnak legalább néhány hasonlóságon osztoznia kell. 

Legyen ez akár ugyanaz a zenei ízlés, ugyanazok a filmek vagy akár a közös hobbik.

Üdítő lehet kapcsolatban lenni valakivel, aki radikálisan különbözik tőled. Sajnos ez a kezdeti lelkesedés nem tart örökké és ha nincs sok hasonlóság köztetek, akkor hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem ugyanazokat az értékeket, eszméket és elveket osztjátok, amely megnehezíti az egymással való bármi nemű értelmes kapcsolatot.

3. Megpróbáljátok megváltoztatni egymást

Minden erős, egészséges kapcsolat jellemzője, hogy a párod megadja neked a lendületet és a motivációt, hogy önmagad jobb verziója lehess.

Ez a lényeg. Kell, hogy legyen valami, amit önmagadért csinálsz, ami a te ötleted, ami a te terved, nem pedig a párod akarata. 

Annak ellenére, hogy a párod ingerült vagy elégedetlen a jelenlegi éneddel kapcsolatban, általában hatástalan, ha csak ő akar változtatni rajtad, te pedig nem állsz készen erre.

Neked kell akarnod a változást.

Ez sok mindenre igaz. Legyen szó akár az öltözködésről, a kommunikációról vagy a szabadidő eltöltéséről. Csak neked van jogod eldönteni azt, hogy te mit akarsz és ki akarsz lenni.

Ha nem érzed jól magad, ha nem vagy képes a párod mellett önmagadat adni és önmagad lenni, akkor az vörös zászló.

4. Gyakran vitatkoztok

Teljesen normális, ha időről időre nem értesz egyet a pároddal valamiben, különösen, ha olyas valamiről van szó, ami mindkettőtök számára fontos. 

Ezek a nézeteltérések azonban problémává válnak, ha a viták állandósulnak és ha a bolhából is elefántot csináltok. 

Ha a vitáitok elmérgesednek, egymást hibáztatjátok, haragot és érzelmi terheket érzel, akkor valószínűleg nem vagytok egymáshoz valóak. Kapcsolatban lenni egy olyan partnerrel, aki a legrosszabb oldaladat hozza ki, sohasem jó dolog.

5. Homokba dugod a fejed a béke érdekében

Minden a mértékletességről szól. 

Az állandó harcok nem ideálisak és az sem jó, ha soha nincs egyetértés köztetek. 

Őszintének kell lennetek, nyíltan kell kommunikálnotok egymással arról, hogy mit éreztek, még akkor is, ha ez nincs egyetértésben a párod véleményével, érzéseivel stb.

Ha folyamatosan úgy teszel, mintha minden rendben lenne vagy vakon elfogadod a párod kívánságait, az nem erősíti a kapcsolatotok, sőt később katasztrofális szakításhoz vezet majd.

A konfliktusok akkor lesznek pozitívak, ha azt képesek vagytok konstruktívan kezelni. Így kölcsönös megértést és a kapcsolatotok új szinte emelését is elérhetitek.

6. Állandóan a pároddal vagy

Amikor elmentek valahova, mindig csak kettesben vagytok? Nincsenek barátok, nincsenek bulik vagy csoportos programok?

Soha nem vagy együtt a barátaiddal?

Találkoztál már a párod barátaival?

A családját még mindig nem ismered, pedig már jó ideje együtt vagytok?

Ha ezek bármelyikére igennel válaszoltál, az potenciális probléma lehet. Fontos, hogy időt tölts a párod szeretteivel és megismerd őket is.

Azok a párok, akik erőfeszítéseket tesznek arra, hogy megismertessék a párjukkal a számukra fontos embereket, általában hosszabb és boldogabb kapcsolatot tudnak fenntartani egymással.

7. Nem vonzódsz hozzá

Végül, ami a legfontosabb, még akkor is, ha papíron minden tökéletesnek tűnik, ha nincs meg a vonzalom vagy a kémia. Enélkül egyszerűen nem fog működni a kapcsolat.

Szenvedély és vonzalom nélkül a szeretet és a közös kapcsolat csak plátói lesz. 

Végezetül pedig ne feledd, hogy nincs olyan, hogy tökéletes kapcsolat.

Mindenkinek vannak kétségei vagy nézetletérései azzal a személlyel, akit szeret. Az erős, egészséges kapcsolat folyamatos erőfeszítést, elhivatottságot és időt igényel ahhoz, hogy fejlődjön. A lényeg, hogy a párod olyas valaki legyen, aki megéri ezeket az erőfeszítéseket. Az első benyomások és a kezdeti döntések még nem pecsételik meg a sorsotok.

Meg kell tanulnod megismerni és felismerni a kompatibilitás és az inkompatibilitás közti különbséget, amely segítségével sok szívfájdalomtól kímélheted meg magad. Tehát szánj időt arra, hogy a fenti pontok alapján megvizsgáld a kapcsolatod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása