Normálisok a kétségek egy párkapcsolatban?

2022. október 08. 07:30 - Life Advisor

parkapcsolati_ketsegek.jpgIgen, a kétség az emberi lét normális része. Mindenki követ el hibákat egy párkapcsolatban. A kétség is egy ilyen hiba. A kapcsolatok sohasem zökkenőmentesek. Különféle kétségeket kell leküzdenünk. Bár a kétségek az egészséges kapcsolat normális része, probléma lehet belőlük, ha nem a megoldásra összpontosítunk. Néha bizonytalannak érezzük magunkat a párunkkal kapcsolatban, esetleg továbbra is félünk a kapcsolat jövővétől. Amikor ez megtörténik, fel kell ismerned az egyetemes tényt, hogy a társadalomban nem létezik tökéletes kapcsolat. A párunkkal való őszinte kommunikáció segíthet abban, hogy elmondhasd a bizonytalanságod okait és ezáltal egészséges kapcsolati mintákat fogadhassatok el. Íme 8 gyakori kétség, amelyeket a párok gyakran érezhetnek egy kapcsolatban.

 

1. A párod érdeklődik valaki más iránt

Ha a párodnak nagy baráti, közösségi élete van, érdeklődést mutathat mások iránt. Általában gyanakvóvá válunk emiatt és aktívan figyelhetjük partnerünket. Még akkor is, ha teljesen ártalmatlan az a bizonyos érdeklődés, úgy érezheted, hogy nem tudsz 100%-ban a kedvére járni.

2. Nem illessz bele a párod családjába

A párod családjának elfogadása és megértése az egészséges kapcsolat jele. Ha nem sikerül erős kommunikációt kialakítanod a párod családjával, akkor kihívásokkal nézhetsz szembe. Kétségek maradnak, hogy a családja nem-e próbálja aláaknázni a kapcsolatotokat. 

3. Szexuálisan nem vagytok kompatibilisek

Néha a fizikai kapcsolat az érzelmi kapcsolat mellett elsődleges szükségletté válik. Lehet, hogy nincs annyira fizikai intimitásod, mint amennyit a párod akar tőled. Lehet, hogy nem vagy annyira érzéki, mint a párod. Ha ezek pedig nincsenek meg, félni fogsz attól, hogy a párod elhagy.

4. Aggódsz a jövőbeli célok miatt

Bekövetkezik egy szakasz, amelyben birtoklóvá válasz a jövőbeli céljaiddal kapcsolatban. Azonnal el akarod érni a céljaidat. Ez a teljesítményvágy kétséget ébreszt a párod fejében, hogy érdemes lehet magas státuszt elérni vagy esetleg sietni, hogy függetlenné váljon.

5. Mások a párod értékei

Mindenkinek más gondolkodási minta és más értékek szerint akarja élni az életét. Ha különböző társadalmi, erkölcsi és kulturális értékeket látsz a párodban, akkor továbbra is kételkedni fogsz abban, hogy rád erőltetheti-e ezeket. Másrészt kényszerítheted magad arra, hogy alkalmazkodj ezekhez, hogy megőrizd a helyed a kapcsolatban.

6. Félsz a múltbéli cselekedeteidtől

Ha korábbi lezáratlan ügyeid vannak valakivel és még mindig kapcsolatan állsz az exeddel, az általában kétségeket ébreszt a párod fejében. Nem fogod tudni a párod kielégíteni, amíg nem zárod le a múltbéli ügyeid. A múltad lezáratlan részei és az ezek miatt kialakult cselekedeteid gyanút kelthetnek a párodban.

7. A párod nem képes elviselni a haragot

Néha a párod erőszakos viselkedést mutat a problémái, a munkahelyi stressz vagy üzleti veszteségek miatt, amelyek kétséget ébreszthetnek benned, miszerint talán nem is akar veled lenni. Ha nem teszel semmit a kapcsolati attitűdök formálására, akkor ez a kétség súlyossá válik. Nem fogod tudni irányítani az érzéseid és magányosnak fogod érezni magad.

8. Gyanakodsz, ha a párod sokat törődik veled

Ha a párod úgy tesz, mintha extra gondoskodó és szerető lenne, akkor gyanakodni fogsz, hogy miért mutat sok szeretetet minden különösebb ok nélkül. Szerelmes, vagy csak hasznot akar húzni belőled? Ez a szokatlan viselkedés kétséget ébreszt, még egy egészséges kapcsolatban is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása