Túl gyorsan haladsz a szerelemben?

2022. szeptember 11. 07:30 - Life Advisor

gyors_szerelem.jpgA szerelem valóban a legszebb érzés a világon, de csak akkor, ha jól csináljuk. Ellenkező esetben katasztrofális is lehet. Ez a poszt a segítségedre lehet abban, hogy kiderítsd, te vajon túl gyorsan haladsz-e a szerelemben?

1 jel.: Bármelyikőtök úgy érzi, hogy lassítania kell

A randizás szórakoztató, de zavaró is lehet. Az érzések rohanását érzed, miután találkoztál valakivel, akit szeretsz. Tehát, ahogy a józan ész tenné, erőfeszítéseket teszel: 

  • SMS-t küldesz neki reggel és este
  • Az egész napod vele akarod tölteni
  • Időt szánsz rá, akkor is, ha ő nem

Ezek mind olyan helyzetet teremtenek, hogy túl nagy léptekben haladsz. A túl gyors lépés nem a megnyíláshoz szükséges időről szól, hanem a két fél részéről érkező beruházások egyensúlyáról. Ha az erőfeszítéseid nincsenek egyensúlyban a párodéval, túl gyorsan haladsz.

Ha a másik személy azt kommunikálja, hogy szüksége van egy kis térre, azt ne értsd úgy, hogy menekül vagy nem érdeklődik irántad. Értsd meg, hogy hosszú távú, egészséges kapcsolatokban mindkét partnernek tere kell, hogy legyen a kapcsolaton kívüli életre is.

Nem baj, ha hébe-hóba befektetsz egy kis extra energiát (például elalvás előtt SMS-t küldesz neki), de ha nem kapsz viszonzást, lassíts.

Ha pedig megfulladsz vagy kényelmetlenül érzed magad, kommunikálj. Tudasd a másik személlyel, hogy érdekled őt (ha így van) de szeretnéd lassabbra venni a dolgokat. Ha bizonytalanná válik és megpróbál győzködni téged, jobb, ha elsétálsz.

Nem baj, ha kezdetben különböző oldalon álltok, de az egészséges kommunikáció után mindkettőtöknek egy oldalra kell kerülnie.

A szeretet időbe telik és ennek így is kell lennie. Amit a kapcsolat elején érzel, az nem garantálja a partnerként elért sikereid a nehéz időkben. És ha egyszer sikeresen elviselted a kapcsolat nehéz fázisát, akkor az már tényleg nevezhető szeretetnek.

2.jel.: Tökéletesnek tűnik számodra

Most kezdtél el beszélni a másik személlyel és ő is osztja az érdeklődési köröd, ugyanazokat a dolgokat tartjátok fontosnak és mindketten szeretnétek gyereket. Megtaláltad a lelki társad és mostantól a keresés és a randizgatás véget ért, célba értél. (Ne légy hülye!)

Nem számít, mennyire tűnik tökéletesnek egy ember, ti ketten együtt fogtok lenni a saját szokásaitokkal, a saját személyiségetekkel és hitrendszeretekkel. Az idő különböző érdekeket és értékeket bont ki és a teszt ebben az egészben az, hogy kiderítsd, mennyire tudsz alkalmazkodni ezekhez a különbségekhez. A konfliktusok és a különbségek elkerülhetetlenek minden kapcsolatban és meg kell találnod, hogyan tudod ezeket egészséges módon kezelni.

3.jel.: A jövőbeli célok figyelmen kívül hagyása

Fáj, ha véget kell vetnetek egy hosszú távú kapcsolatnak, mert nem tudjátok elképzelni a közös jövőt.

Mielőtt elköteleznéd magad valaki mellett, meg kell beszélnetek a jövőbeli céljaitok. Ő gyereket akar, te nem. Ő be akarja utazni a világot, te stabil életet akarsz élni vidéken stb.

Mindezek különbségek annak tekintetében, hogyan képzelitek a jövőt. Ezért létfontosságú, hogy a személyes céljaid összhangban legyenek a kapcsolati céljaiddal. Egyik félnek sem szabad azt éreznie, hogy fel kell áldoznia az álmait, hogy együtt legyetek.

4.: A magánéleted szenved

Nem baj, ha pillangók vannak a gyomrodban, miután találkoztál valakivel. Folyamatosan rájuk gondolsz, de ha ez több, mint 6 hónapig megy és már a magánéletedre is hatással van, akkor lassítanod kell.

Még akkor is, ha mindketten jól érzitek magatokat a kapcsolatotok haladását illetően, gondoskodnotok kell arról, hogy az interakciók üteme időt hagyjon az életetek más területeire.

A tartós szerelem akkor épül fel, amikor két önálló egyén úgy dönt, hogy összejön és megosztja egymással önmaguk egy részét. A fenntarthatósághoz az egyéni függetlenség szilárd alapjaira van szükség.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása