Hogyan veszítheted el leggyorsabban a partnered bizalmát?

2022. szeptember 06. 07:30 - Life Advisor

bizalom_elvesztes_telefon.jpgEgy ügyfelem történetét szeretném megosztani veletek, mert sokat tanulhatunk belőle, nevezetesen, hogy mi a leggyorsabb módszere annak, hogy elveszítsük a párunk bizalmát? Nos, csupán a telefonjába kell kutakodnunk. Az ominózus esett nem olyan rég esett meg az egyik ügyfelemmel, akin eluralkodtak a negatív érzelmek, amelyet főleg egy-két közeli barátnője ültetett el a gondolataiban. Kutakodott a párja telefonjába, amelyet ott és azonnal meg is bánt. Nem talált semmit. Tudta, hogy a párja őszinte volt, de a korábbi kapcsolataiból származó problémák miatt, nem tudott ellenállni a telefonon való kutakodásnak. Nyilvánvalóvá vált, hogy ezzel megtörte a kettejük között lévő bizalmat. Ahelyett, hogy elmondta volna a párjának, hogy mit érez, úgy döntött, hogy árt a kapcsolatuknak azzal, hogy elkövet egy nem éppen okos dolgot. Bár ez már körülbelül 6-8 hónapja történt, sikerült újraépíteniük a bizalmat, ennek ellenére nem javaslom senkinek, hogy bárki erre az útra lépjen. Ez ugyanis nem old meg semmilyen problémát.

Miért nem szabad kutakodni a párunk telefonjában?

Íme néhány ok, amiért nem kellene - még akkor sem, ha a körülötted lévő emberek ezt mondják, hogy ez normális: 

 • Megtöri a párod bizalmát, amelyet sokkal nehezebb lesz visszaszerezni, különösen, ha a kapcsolatotok még új.
 • Tudd, hogy ez nem a párod hibája. Ha őket hibáztatod, mert te féltékeny vagy, az nem éppen előnyös dolog, pláne, ha tartós kapcsolatot szeretnél vele.
 • Vagy találsz valamit, ami bizonyítja, hogy igazad van, vagy nem találsz semmit, ami megerősíteni a kétségeid. Mindkét esetben te fogsz veszíteni, mert ez a cselekvés kizökkentett a harmóniából és a békéből.
 • Nem számít, ha a barátnőid, barátaid azt mondták neked, hogy ez teljesen normális dolog, a te kapcsolatodról van szó és neked kell eldöntened, hogy teljesen megbízol-e a párodban vagy sem.
 • Néha, ha találsz valamit, amely csak a párodra tartozik, még bizonytalanabbá fog tenni téged. Hidd el, nem jó érzés.
 • Csak azért, mert kutakodtál a telefonjában, nem oldottál meg semmit a kapcsolatotokban. A problémák még mindig ott vannak.

Hogyan építsd ki a bizalmat a kapcsolatodban?

Íme néhány gyakorlati tipp, amelyet megtehetsz, hogy erős bizalmat építs ki a kapcsolatodban:

 • Kommunikáld az érzéseidet. Szánj egy kis időt - legalább 30 percet naponta - hogy újra egymásra hangolódjatok, beszéljetek, zavartalanul, teljes odafigyeléssel. 
 • Ha kétségeid támadnak, először kérdezd meg magadtól, hogy ennek van-e egyáltalán köze a párodhoz, vagy csak a saját bizonytalanságod beszél. Ha az utóbbi akkor ezt magadnak kell megoldanod, mielőtt a párodhoz fordulnál.
 • Ne leskelődj a párod telefonján, ne üldözd azt az illetőt, akivel a közösségi médiában beszél. Mindez neked fog fájni, nem neki.
 • A bizalmi kérdéseknek sok köze van a féltékenységhez, így, ha krónikus, akkor ez lehet a tökéletes alkalom, hogy szakemberhez fordulj. Lehet, hogy még mindig megoldatlan problémákat hordozol magaddal az előző kapcsolataidból vagy akár a gyerekkorodból.
 • Tarts tiszteletben a párod határait és várd el tőle ugyanezt. Bár jó, ha közelebb kerültök egymáshoz, az is fontos, hogy időnként csak magaddal foglalkozzatok.

Sok kapcsolat kudarcot vall, mert a párok nem bíznak egymásban. Nem hajlandók dolgozni a bizalmi problémáikon és inkább szakítanak, abban a reményben, hogy találnak valakit, akiben könnyebben megbízhatnak.

A partnerünk utáni leskelődéssel kapcsolatban, tanuld meg, hogy nem kell mindig minden negatív érzésünkre reagálni. Néha a fejünkben léteznek csak azok a dolgok, amelyek létrehozzák a legrosszabb forgatókönyvet, miközben a valóságban semmi sem történik. 

Mindannyiunknak van egy poggyásza a múltból, amelyet hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Minél inkább figyelmen kívül hagyjuk, annál inkább befolyásolja a kapcsolatunkat. 

Tehát mielőtt valami olyasmit tennél, amiről legbelül tudod, hogy árthat a kapcsolatodnak, vegyél egy mély lélegzetet és gondold át újra. 

Az egyik dolog, amit nem szabad elfelejtenünk, hogy nem tudjuk rávenni az embereket arra, hogy hűségesek maradjanak hozzánk. Ha hűtlen akar lenni, megfog csalni. De félelemben élni, hogy úristen megcsalnak, nem a legjobb módja annak, ahogy az életed élned kellene.

Vagy bízol a partneredben, vagy nem - ilyen egyszerű. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása