8 jel, hogy készen állsz a valódi szerelemre

2022. augusztus 12. 07:30 - Life Advisor

8_jel_kapcsolat_kesz.jpgGyakran mondják, hogy ebben az életben csak két dolog biztos: a halál és az adók. Ha ez a helyzet, akkor azt is el lehet mondani, hogy van néhány dolog, amit mindenki akar. Például a szex, pénz szerelem, mindenféle sorrend figyelembevétele nélkül. Ebben a technológiai világban, amikor az emberek egyre inkább függenek az okostelefontoktól, nem csoda, hogy a romantika is a technológiában rejlik. Ennek további bizonyítéka az, hogy a modern társkereső alkalmazások túlterheltek az eddigi évekhez képest. 

A szinglik életében az tízmillió forintos kérdés: "Honnan tudhatom, hogy készen állok-e a szerelemre?" Szívfájdalom, sikertelen kapcsolatok, randi miatti szorongás; mindezek megsebezhetik az embert, így nem biztos, hogy mer majd lépéseket tenni, hogy teljes mértékben felmérje a szerelemre való felkészültségét. Íme 8 olyan jel, amely azt mutatja, hogy készen állsz az igazi, őszinte szerelemre. 

1. Tanulsz / Tanultál a múltbéli kapcsolatokból

Senki sem élvezi a szakításokat, függetlenül attól, hogy te vagy az exed mennyire maradtatok egymással jó viszonyban. A fájdalom, a tárgyak visszaadása, a megvásárolt tárgyak kidobása, egyik sem épp ideális megoldás. De mégis, ezek mind a folyamat részei. Az igaz szerelemre kész emberek ezt tudják. 

A legfontosabb, hogy minden egyes múltbéli kapcsolatot elemeznek, levonják a tanulásgokat és arra törekednek, hogy többé ezeket a hibákat már ne kövessék el. Néha nyerünk, néha tanulunk. 

2. Nem hibáztatsz senki/semmi mást

Mi jut eszedbe a korábbi kapcsolatidról? Nincs semmi baj a haraggal, szomorúsággal, bosszúsággal, különösen, ha a kapcsolat nem végződött jól, de ássunk kicsit mélyebbre. Hogyan érzed magad, ha az előző kapcsolatodra gondolsz? Milyen érzelmeket kavar fel benned, hogy visszagondolsz az előző kapcsolatodra?

Ennél is fontosabb, hogy vállalsz-e bármilyen felelősséget azért, amiért a kapcsolatodnak vége lett? Vállalsz felelősséget azért, mert most szingli életet élsz? Az érett emberek felismerik a hibákat és megpróbálják meglátni, hogy milyen szerepük volt a kapcsolat felbomlásában, még akkor is, ha nem ők voltak a problémák kizárólagos okai. Csak azért, mert elsődlegesen nem te vagy a hibás, még nem jelenti azt, hogy nem játszottál szerepet a kapcsolat felbomlásában.

3. Nincs benned harag

Általában a harag megtartása egyet jelent azzal, hogy valamilyen okból nem vagy hajlandó elengedni a múltbéli kapcsolatod. Nehezen tudsz továbblépni? Még mindig szerelemes vagy az illetőbe? Ezek a kérdések nagyon is relevánsak lehetnek főleg, ha már több, mint 1 éve, hogy szakítottatok.

A harag tartása sok okból mérgező, a legfontosabb pedig az, hogy érzelmileg megijeszti mindkét felet.

4. Nem érdekel semmilyen játék

Mit értek játék alatt? Egyszerűen fogalmazva, nem játszol más ember érzéseivel, hogy konkrét és leggyakrabban kedvező választ kapj. Nem vagy egyenes a szándékaiddal, csak úgy teszel, mintha. Bár soha nem rajongtam ezért a viselkedésért, a tini éveidben ez még érthető. Dúlnak a hormonok és még mindig önmagad keresed, nem beszélve arról, hogy ilyenkor még tapasztalatlan vagy az intim kapcsolatok terén.

Fiatal felnőttként vagy még idősebben viszont ilyen játékokat űzni már más kérdés. Ez általában a bizonytalanság jele, különben miért félnél teljesen őszintének lenni? A legfőbb ok tehát a bizonytalanság, a félelem, hogy a dolgok nem mennek úgy ahogy kellene vagy a félelem magától az elutasítástól. 

A másik ok, amiért valaki érzelmi játékokat játszik? Fejetlenség. Nem tanulták meg az őszinteség fontosságát. Röviden, az élet nem tanította meg nekik annak a fontosságát, hogy másokkal úgy bánjanak, ahogy szeretnék, hogy mások bánjanak velük. 

5. Értékeled az egyedül töltött időt

Időnként nehéz hazamenni egy üres lakásba, harmadik keréknek érezni magad a barátaiddal, randik nélkül élni stb. Érthető, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni. Ez azonban nem mentség arra, hogy a magánytól való félelem miatt randizz vagy megházasodj. Épp ellenkezőleg, egyensúlyba kell hoznod az egyedül töltött időt a minőségi barátokkal és családdal töltött idővel, hogy elkerüljük, hogy mindig egyedül akarjunk lenni. Ez eszünkbe juttathatja a függő állapotok három formáját: társfüggőség, függetlenség, egymásrautaltság.

A társfüggő embereknek mindig kell egy másik személy, bármit is csinálnak. Házasságba menekülnek az első emberrel, aki szembe jön velük, gyakran már egész fiatalon. A csend a legnagyobb ellenségük, ami azt eredményezi, hogy el kell, hogy gondolkodjanak az életükön, ami viszont teljesen kiborítja őket.

A független emberek egy másik sztori. Mindent egyedül csinálnak. Nem értékelik és nem is törődnek mások társaságával. Ők a legnegatívabb introvertáltak, akikkel valaha találkozol. Néha azt gondolják, hogy jobbak, mint bárki más, ezért egyedül vannak. Az intim kapcsolatok igazi kihívások számukra. Gyakran hallják, hogy túl függetlenek, de semmit sem tesznek ennek megváltoztatására. Legbelül valószínűleg félnek az intimitástól.

A három közül a "legegészségesebb" az egymásrautaltság. Megértik az egyedül töltött idő fontosságát, mindannyiuknak megvan a saját hobbija, érdeklődési köre, vagy olyan dolgaik, amelyekre vágynak. 

Fontos, hogy öngondoskodással és önszeretettel foglalkozzunk, mielőtt megpróbálnánk részt venni egy másik ember életében. Ennek egyetlen módja, ha időről időre élvezed, hogy egyedül vagy. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem akarsz mások közelében lenni. Inkább arról van szó, hogy tudod, hogyan kell megfelelően egyensúlyba hozni a mérleg két nyelvét. 

6. Többet akarsz, mint "csak szex"

A mai napig az emberek jelentős százaléka azért akar párkapcsolatot, hogy elkerülje a magányt vagy, hogy szexeljen. 

Egyesek számára ez talán nem riasztó, de egy olyan személy számára, akinek rengeteg kapcsolati tapasztalata van, aki a jövőre tervez, ez ijesztő lehet. 

Azok, akik készen állnak a valódi szerelemre tudják, hogy a szex nem a fő oka annak, hogy együtt legyenek valakivel. Ez főleg akkor nehéz megérteni, ha valakit a házasság és a gyerekvállalás érdekel, de akkor sem a szex az egyetlen és kizárólagos oka egy kapcsolat létrejöttének.

7. Türelmes vagy azzal kapcsolatban, hogy kit tekintesz a párodnak

Fogadni mernék, hogy nem tudsz 3-5 példát mondani arra, hogy mennyire élvezetes a rohanás. Hadd mondjak két példát arra, amikor nem az.

1 példa: Irány a munka. Későn ébredsz és rájössz, hogy csak 15 perce van arra, hogy eljuss az irodába, most, hogy az élet itt-ott visszatért a Covid előtti normákhoz. Felkelsz, fogat mosol, felöltözöl és próbálsz felfrissülni, mert ugye a zuhany az idő szűke miatt most már szóba sem jöhet. Rohansz a konyhába, hogy felkapj valamit reggeli gyanánt, majd kocsiba ülsz és tövig nyomod a gázt, hogy időbe odaérj. Jól hangzik, nem?

2 példa: Edzel. Általában legalább 1 órát adsz magadnak, de ma a szerelmed végre válaszolt az üzenetedre, hogy ma tudnátok találkozni és te ezt pont az edzésed alatt, azonnal akarod megtenni. Tehát, mint egy olyan személy, aki nem érti a türelem és az egymásrautaltság fontosságát, felére csökkented az edzőteremben töltött időd és a várva várt randiért eldobsz minden mást. 

Mi értelme van ezeknek a példáknak? Egyszerűen fogalmazva, senki sem élvez semmi olyan tevékenységet, amikor rohan, kapkod stb. Amikor időt szánsz arra, hogy elegendő időt adj magadnak arra, hogy teljes mértékben a jelenbe élj, akkor minden tevékenység szórakoztató lesz. Tehát ha nincs értelme ezek bármelyikét elsietni, akkor miért engednéd meg magadnak, hogy elsiesd a szeretetet és azt, hogy kit fogsz partnerednek nevezni? Ha a házasság a végcél, az még inkább ok arra, hogy türelmesen óvatos legyél. 

8. Többet AKARSZ adni, mint amennyit kapsz

Az "akarsz" szót szándékosan írtam nagybetűvel, hogy hangsúlyozzam, hogy itt a vágy a kulcs. Senki sem kényszerít arra, hogy többet akarj adni, mint amennyit kapsz. Nincs kötelezettség. Ez egy mélyen gyökerező belső vágyból fakad, hogy helyesen cselekedj. Végül is ez egy vágy. 

Az igazi szeretet önzetlen. Az önzetlen emberek pedig többet adnak, mint amennyit kapnak. 

Remélem, hogy a fenti 8 pont világossá teszi számodra a helyzetet, amikor éppen azon morfondírozol, hogy készen állsz-e a szerelemre. Legtöbbünknek bőven vannak rémtörténetei arról, ahogy megsemmisültek, szakítottak, csődbe ment a kapcsolatuk stb, de ez az eltávolodás az első lépés ahhoz, hogy túljussunk a múltunkon, felkaroljuk a jelenünket és lépéseket tegyünk a jövő felé. Használd ezeket a pontokat, hogy értékeld magad. A végső cél az, hogy a lehető legboldogabb és legőszintébb szerelmi életed élhesd. Lehet, hogy a posztot olvasva nem jutottál egy mágikus elixírhez, de jelentős lépést tettél a helyes irányba.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása