Uraim! Ez tesz hihetetlenül szexivé titeket a tudomány szerint

2022. július 22. 07:30 - Life Advisor

humor_szexi.jpgLétezik egy bizonyos tulajdonság, amely nagyon szexivé tesz minket a tudomány szerint, különösen, a férfiakat. A jó hír az, hogy most nem egy felületes jellemzőről lesz szó, mint a megjelenés vagy a pénztárcád vastagsága, így, ha épp nincs ott mind a hat kocka a hasadon és nincs 8 számjegyű összeg a bankszámládon, akkor sincs semmi baj. Ez a dolog, amiről hamarosan szó lesz, biztos, hogy szerepet játszik a vonzerődben. Na, de mi ez?

A humorról beszélek. 

Mindannyian szeretünk időt tölteni olyan emberekkel, akinek nagyszerű humorérzékük van. Készült egy tanulmány is, amely kimutatta, hogy a humor az intelligencia jele és úgy tűnik, hogy mindez valódi előnyt jelent a társkeresés terén is.

A tanulmány részeként, amelyben 400 fő vett részt (200 férfi és 200 nő), azt a feladatot kapták a résztvevők, hogy vicces feliratokat írjanak egy rajzfilm részlethez. Ezután ezeket az írásokat értékelték is, amely során erős összefüggést találtak a humor és az intelligencia között, ami a vonzerőt is növeli. Átlagosan elmondhatjuk, hogy a férfiak humorosabbak voltak, mint a nők.

Mitől olyan szexi a humor?

Szinte minden olyan tulajdonság, amelyet más emberekben vonzónak találunk, evolúciós szempontból logikusan magyarázható. A szépségideáliok általában az egészség és a jó gének, illetve a nők esetében a termékenység jelei. Ezért fejlődtünk úgy, hogy vonzónak találjuk őket.

Az a tény, hogy a nők általában vonzónak találják a magasabb jövedelemmel rendelkező férfiakat, azzal magyarázható, hogy különösen az elmúlt időkben a nőknek szükségük volt olyan támogatásra, amellyel maximalizálni tudták az esélyét annak, hogy továbbra is megfelelő élhetet élhessenek ők is és esetleg gyerekeik is.

Ez a két preferencia tehát azért alakul ki, mert növelik annak az esélyét, hogy elérjük a hajtóerőnket irányító biológiai célt: az egészséges utódokat.

A humor előnyben részesítése esetén azonban az okok nem annyira nyilvánvalóak. Csak jól akarjuk érezni magunkat vagy több van benne?

A szexuális szelekció választ adhat a kérdésre. Pontosabban, a mentális fitnesszel foglalkozók kutatása, amely feltételezi, hogy néhány emberi képesség, mint például a nyelv, a kreativitás, a művészet, a zene és a humor, legalább részben a "jó gének" és a "jó szülői vonások" kölcsönös hatása miatt alakult ki.

A kutatók szerint tehát, a humor azért lehet olyan szexi, mert ez az intelligencia nehezen hamisítható jele.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása