Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Félmeztelen profilkép a Tinderen? Nem biztos, hogy jó ötlet

2022. május 25. 10:19 - Life Advisor

tinder_body.jpgÖrök fejtörést jelent, hogy milyen dolgokat osszunk meg magunkról a társkereső profilunkban. Mindenki szeretne érdekesnek tűnni, de ezzel egyidőben nem szeretünk minden információt egyből megosztani idegenekkel. Lehet, hogy kiírod egy-két óriási eredményed, teljesítményed, mert azt gondolod, ezzel jó benyomást keltesz, de mi van, ha ez úgy hangzik, mintha csak dicsekednél velük? Sok cikkben olvashatjuk, hogy érdemes megemlítenünk, hogy jó humorérzékkel rendelkezünk, de ez sem feltétlen jelent jót. 

Ha pedig a társkereső oldalra feltöltött fotóról van szó, valójában egy tök egyszerű dologról beszélünk nem? Csak kiválasztjuk azokat a képeket, amelyeken szerintünk a legjobban nézünk ki. Ha pedig keményen dolgozunk a testünkön az edzőteremben és elégedettek vagyunk ezzel a munkával, akkor miért ne töltenénk fel magunkról egy-két szexi, félmeztelen szelfit?

Most jön a csavar a sztoriban: egy félmeztelen fényképpel valójában önmagad alatt vágod a fát. Legalábbis egy új tanulmány erre utal. 

Egy amerikai főiskola hallgatói készítettek erről tanulmányt. Két féle Tinder profilt mutattak be az embereknek. Az egyik csoportba olyan profilok tartoztak, amelyeken izmos megjelenés, félmeztelen profilkép és teljesen kitöltött profil szerepel, a másik csoportba pedig olyan profilok kerültek, amelyek kevésbé izmos, teljesen felöltözött és szintén teljesen kitöltött profillal kerestek férfiak társat. 

Ezután a kutatásban résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék az egyes személyeket az észlelt kompetencia, szociális vonzerő, fizikai vonzerő és a kockázatos szexuális viselkedés valószínűsége alapján.

A tanulmányból kiderül, hogy egy fiatal férfi, aki félmeztelen fotóval mutatja be magát egy társkereső oldalon, kevésbé kompetensnek és szexuálisan kockázatvállalóbbnak tekinthető. Érdekes módon a vizsgálatban részt vevő férfiak és nők egyaránt hajlamosak voltak ezeket a profilokat alacsonyabb társadalmi vonzerővel és magasabb szexuális kockázattal minősíteni, de csak a nők értékelték úgy, hogy a félmeztelen férfiak kevésbé kompetensek abban, hogy egy éjszakánál többet akarjanak a nőktől. 

Gyakorlatilag a nők negatívan reagálnak a félmeztelen profillal rendelkező férfiakra és a félmeztelen szelfi gyakorlatilag épp az ellenkezője annak, amit a nők látni szeretnének. 

A fenti tanulmányból kiindulva tehát, nem biztos, hogy egy félmeztelen fotó a legjobb választás azon férfiak számára, akik pozitív benyomást szeretnének kelteni a nőkben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása