Megfélemlítő személyiség vagy? 12 dolog, amiből kiderül

2022. április 22. 07:30 - Life Advisor

megfelemlito_szemelyiseg.jpgA megfélemlítés gyakran erős, domináns személyiséggel kapcsolódik össze. Érezted néha úgy, hogy az emberek túlságosan félnek tőled? Tapasztaltad már, hogy a kapcsolataid gyorsan tönkre mennek vagy, hogy az emberek gyakran tétováznak, hogy közel kerüljenek-e hozzád? Ha igen, akkor lehet, hogy megfélemlítő személyiség vagy. Bár ez sok esetben pozitív tulajdonságnak tekinthető, lehet annak a jele is, hogy elriasztod az összes emberi kapcsolatod. Íme 12 jel, amely arra utal, hogy te is ilyen személyiséggel rendelkezel.

1. Alkalmazkodó vagy

A megfélemlítő emberek gyakran alkalmazkodóak. Ők azok, akik képesek továbbmenni a sérülésekkel és bármit képesek elcipelni a hátukon. Ez azért van, mert nem félnek a változástól vagy a kockázatvállalástól. 

Minden lehetséges kihívást leküzdhetőnek tekintenek. Ahelyett, hogy elmenekülnének a változások elől, felkarolják őket és fejlődési lehetőségként tekintenek rájuk. Ez csodálatra méltó tulajdonság, ugyanakkor megnehezíti azt, hogy másokat beengedjenek az életükbe.

2. Mindig előre mész

A megfélemlítő emberek mindig a következő tennivalós vagy a következő kihívást keresik. Az ambíció ezen szintje szintén elismerésre méltó.

Fontos megjegyezni, hogy nem mindenki van így bekötve az életben. Vannak, akik szeretnek időt szakítani és élvezni a pillanatot, míg mások szeretnek gyorsan haladni és mindig figyelni, mi következik. A lassabb tempóhoz szokott emberek úgy érezhetik, hogy nem tudnak lépést tartani ezekkel az emberekkel. 

3. Nincsenek kifogásaid

A megfélemlítő emberek nem szeretnek kifogást keresni vagy igazolni a tetteiket. Azt hiszik, hogy a tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak. 

Noha ez a tulajdonság is csodálatra méltó, mások számára kiábrándító lehet. Azok az emberek, akik hozzá vannak szokva a kifogásokhoz, úgy érezhetik, hogy állandóan ítélkeznek felettük, ha olyan ember közelében vannak, aki mindig felelősségre vonja őket.

Fontos észben tartani, hogy mindenki követ el hibákat. Nem baj, ha beismered, hogy tévedtél és bocsánatot kérsz. Ez azt mutatja, hogy ember vagy és hajlandó vagy tanulni a hibáidból.

4. Nem félsz a konfliktusoktól

A megfélemlítő személyiséggel rendelkező emberek nem riadnak vissza a nézeteltérésektől, vitáktól. Ehelyett inkább megállják a helyüket és harcolnak azért, amiben hisznek. 

Bár ez a tulajdonságuk erősségként hozható fel, megnehezítheti számukra, hogy közös hangot találjanak másokkal. Azok az emberek, akik hozzá vannak szokva a konfliktusok elkerüléséhez, úgy érezhetik, hogy mindig tojáshéjon sétálnak valaki mellett, aki állandóan a harcokat keresi.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden konfliktus pusztító. Néha azonban konfliktusra van szükség a megoldáshoz vagy a kompromisszumokhoz. Ezt érdemes szem előtt tartani.

5. Szeretsz irányítani

Kényelmesebben érezheted magad, ha mindent a kezedben tartasz. Ez az ellenőrzési igény általában a bizonytalanságból ered. A megfélemlítő emberek megpróbálhatják irányítani életük minden területét, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. 

Sajnos nem feledkezhetünk meg arról, hogy senki sem irányítja teljesen az életét. Mindig lesznek dolgok, amik kikerülnek az irányításunk alól. Nem az számít, hogy mi történik velünk, hanem az, hogyan reagálunk rá.

6. Magabiztos vagy

A megfélemlítő emberek általában határozottak és tudják, mit akarnak. Nem félnek attól, hogy megszerezzék, amit akarnak és semmi sem állíthatja meg őket ebben. Ez az elhatározásuk az egyik olyan dolog, ami miatt olyan sikeresek az életben.

Azok az emberek, akik hozzászoktak az irányításhoz, ugyanúgy fenyegetve érezhetik magukat valakitől, mint a magabiztos emberek. Fontos ismernünk a különbséget az asszertívitás és az agresszívitás között.

Az asszertivitás azt jelenti, hogy bízol a saját képességeidben, míg az agresszió azt jelenti, hogy megpróbálsz irányítani vagy bántani másokat. A megfélemlítő emberek általában az asszertív kategóriába tartoznak, de elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk azzal a lehetőséggel, hogy agresszívnek tűnnek.

7. Kegyetlenül őszinte vagy

Az ilyen típusú emberek úgy vélik, hogy az őszinteség a legjobb politika, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy olyan dolgokat mondanak el az embereknek, amelyeket nem akarnak hallani. 

Noha ez a tulajdonság tiszteletre méltó, mások számára nem annyira kedves dolog. Más emberek úgy érezhetik, hogy ezek az emberek megtámadják őket azzal, hogy brutálisan őszinték.

Szintén fontos dolog tudnunk, hogy különbség van őszinteség és a bántó őszinteség között. A megfélemlítő emberek pedig ezt a különbséget bizony jól ismerik.

8. Az aurádban ott van az önbizalom

A megfélemlítő emberek felemelt fővel hordják magukat és magabiztosan beszélnek. Ez a fajta magabiztosság lenyűgözőnek tűnhet mások számára.

Itt is fontos viszont megjegyezni, hogy senki sem tökéletes. Mindenkinek vannak kétségei és bizonytalanságai. Nem árt, ha időnként megmutatjuk a sebezhetőségünket. Ha így teszel, akkor megengeded az embereknek, hogy közelebb kerülhessenek hozzád.

9. Mindig felkészült vagy

A megfélemlítő emberek azok, akik szeretnek B tervet (és C-t és D-t) készíteni arra az esetre, ha valami rosszul sülne el. Ez a felkészültségi szint gyakran a félelemből fakad. A megfélemlítő emberek ugyanis félhetnek attól, hogy nem elég jók, vagy nem tudják kezelni azt, amit az élet az útjukba sodor.

Bár elengedhetetlen, hogy mindenre felkészüljünk, az is létfontosságú, hogy a pillanatnak éljünk és élvezzük az utazást. Az élet tele van meglepetésekkel, jókkal és rosszakkal egyaránt. Soha nem tudhatod, mi fog történni, így akár élvezhetnéd is az utazást, nem?

10. Független vagy

Na jó, az igazság, hogy a megfélemlítő emberek már-már túl függetlenek. Szeretnek önállóan csinálni dolgokat és nem szeretnek mások segítségére támaszkodni. A függetlenség ilyen szintje gyakran a büszkeségükből ered. Büszkék a képességeikre és úgy érzik, nincs szükségük segítségre.

Tény, hogy önállónak kell lennünk, de lényeges az is, hogy tudjuk, mikor kell segítséget kérnünk. Senki sem tud állandóan mindent egyedül csinálni. A segítségkérés pedig nem a gyengeség, hanem az erő jele.

11. Nem szeretsz unatkozni

A megfélemlítő embereknek izgalomra és stimulációra van szükségük ahhoz, hogy továbbra is érdeklődjenek valaki/valami iránt. Általában nagyszerűen tudnak egyszerre több feladatot végezni és több projektet is kezelni, mert hamar megunják és el kell foglalniuk az elméjüket valamivel.

Másrészt viszont fontos megjegyeznünk, hogy nem mindenkinek van szüksége állandó stimulációra ahhoz, hogy boldog legyen. Néha jó pihenni és kikapcsolódni a családdal vagy a barátokkal.

12. Szenvedélyes vagy

A megfélemlítő emberek általában szenvedélyesen rajonganak mindenért, amit csinálnak. Ők azok, akik a szívüket és a lelküket is beleteszik mindenbe, amit csinálnak. Pompás tulajdonság.

Azok az emberek, akik hozzászoktak a lazább hozzáálláshoz, úgy érezhetik, hogy állandó nyomás nehezedik rájuk, ha ilyen ember mellett vannak.

Különbözők vagyunk és vannak, akik szenvedélyesebbek, mint mások. Ettől nem lesznek jobbak vagy rosszabbak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása