Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

7 gyakori mítosz az óvszerről, amit te is rosszul tudsz

2022. március 01. 07:30 - Life Advisor

ovszer_mitosz.jpgTalán elsőre szokatlannak tűnhet a blogon egy újabb szexualitással kapcsolatos poszt, de sokoldalúságunkat bizonyítja, hogy nem ragadunk meg csak és kizárólag a motiváció, inspiráció és önfejlesztés, egyébként elég tág és rengeteg témát kínáló, területén. Ebben a posztban igyekszünk bemutatni nektek az óvszerrel kapcsolatos legelterjedtebb mítoszokat és tévhiteket. Íme 7 tévhit, amelyek valóságtartalmával talán eddig te is szentül megvoltál győződve.

1. Az óvszer megbízhatatlan

Helyes használat esetén az óvszer 98%-ban hatékony a terhesség és a szexuális úton történő betegségek megelőzésében. Ha azonban nem megfelelően használjuk, elszakadhat, kilyukadhat, így a hatékonyság 92%-ra csökken.

Használat előtt mindig ellenőrizni kell az óvszer lejárati idejét, továbbá fontos észben tartani, hogy az óvszer csak a testnedveken keresztül terjedő nemi betegségek ellen hatásos. 

2. Minden óvszer kényelmetlen

Ha te vagy a partnered kellemetlen érzést tapasztaltok, akkor lehetséges, hogy nem megfelelő méretet használsz vagy használ a párod. A rossz méret az élvezet csökkenésével, az erekcióval kapcsolatos problémákkal és magának az óvszer szakadásának veszélyével jár együtt. 

3. Az óvszerhez nem kell síkosító

Az óvszer felhelyezése előtt és után is érdemes síkosítót alkalmazni, ami segíthet csökkenteni a kellemetlenségeket és növelni mindkét fél számára a szexuális élvezetet. Fontos megjegyezni, hogy víz vagy szilikon alapú síkosító használata javasolt, az olaj alapúakat kerülni kell, mert az óvszer szakadását eredményezhetik.

4. A méret nem számít

Óvszer esetében nagyon is számít a méret. Ha az óvszer túl kicsi, könnyebben elszakad, ha túl nagy, akkor pedig leeshet. A megfelelő méret megtalálásához érdemes "kísérletezni" kicsit.

5. Két óvszer jobb, mint egy

Ez ugyan népszerű mítosz, de egyáltalán nem igaz, sőt, ha két óvszert használunk egyszerre, az mindkét fél számára csak problémákat és a szexuális élvezet csökkentését eredményezi, nagyobb biztonságot pedig így sem fogsz elérni.

6. Nem kell az óvszer, ha a partnered fogamzásgátlót használ

Ez csak akkor igaz, ha monogám kapcsolatban éltek és nem aggódsz a szexuális úton terjedő betegségek miatt. Továbbá előfordulhat, hogy a párod elfelejti bevenni a fogamzásgátlót, ami növeli a nem kívánt terhesség kockázatát.

7. Az óvszernek nincs lejárati ideje

Felmerül a kérdés, hogy akkor miért írnak lejárati időt a csomagolásra? Nos azért, mert ez csak egy mítosz. Az óvszer ugyanúgy lejárhat, így érdemes használat előtt ellenőrizni a lejárati dátumot valamint magát az óvszert is, hogy esetlegesen nem-e sérült már meg valahol.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása