Te is a mobiloddal jársz a WC-re? Pedig nem kellene.

2021. november 29. 07:30 - Life Advisor

Mobiltelefonnal WC-re menni meglehetősen gyakori jelenség. Úgy érzem ki szeretne inkább elmerülni a légfrissítő flakon hátulján található leírásban, amikor a végtelenségig lapozhatjuk a Facebookot, Instagramot is. Kiderült viszont, hogy a "Telefonnal a WC-re" szokás valójában kárt tehet a fenekünkben és akár aranyér kialakulásához is vezethet.

Anthony Youn plasztikai sebész és népszerű orvosi TikToker szerint, ha több mint 15 percig ülünk a WC-n, feltehetően a telefonunk miatt, az az aranyér kialakulásának "tökéletes" receptje. Ebben a pózban ugyanis - és ha még esetleg meg is erőltetjük magunkat, annak érdekében, hogy elvégezzük a dolgunkat - nagyobb mennyiségű vér gyűlhet össze a végbélben és a végbélnyílásban található erekben, amelyek aztán megduzzadnak és ebből lesz az aranyér.  

@tonyyounmd

Why you should get off the can! #toilethabits #pooping #todayilearned

♬ Awkward Silence - The Elevator Music Jazz Trio

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzuk a bosszantó és kellemetlen aranyér megjelenését, ha csökkentjük a WC-n töltött időt, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a telefont a fürdőszobán kívül kell tartanunk. Arról nem is beszélve, hogy így kevésbé hordod össze-vissza azokat a kórokozókat, amelyek a telefonod kijelzőjén jelennek meg, miközben te a dolgodat végzed. 

Tölts időt a fürdőszobában önmagaddal, telefon nélkül. A feneked hálás lesz érte.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása