5 negatív minta, ami miatt nem találod meg a szerelmet

2021. október 28. 07:30 - Life Advisor

negativ_szerelmi_mintak.jpgMegtörtént már veled, hogy amikor a számodra megfelelő kapcsolatot kerested, majd egyszer minden kudarcba fulladt elgondolkoztál, hogy mindez miért történt? Vagy még inkább, hogy miben hasonlít ez a kapcsolatod az előzőhöz? Idővel frusztrált leszel és úgy gondolod, hogy a legjobb, ha egyedül maradsz vagy megelégedsz gyakorlatilag bárkivel, akit szeretsz, de valójában mégsem. Ha jobban megnézed, rájössz, hogy a kapcsolataid mindig ugyanazt a mintát követik. A jó hír, hogy ezek ellen tehetsz és teljesen megszüntetheted a régi mintákat azért, hogy végre kielégítő párkapcsolatot találj. 

Ha tehát úgy érzed, hogy a kapcsolataidban mindig ugyanazok a dolgok, hibák, jelek fordulnak elő, akkor itt az ideje egy kis önismeretre. Át kell gondolnod ezeket a kapcsolati mintákat és azt is, hogy mit tehetsz a megváltoztatásuk érdekében. 

1. Nem engeded el a gyerekkori sebeket

Valahol az életed során lehet, hogy sebet ejtett rajtad egy ismerősöd, barátod, családtagod meglátása. Néhány esetben ezen nem tudunk továbblépni és felnőttként is hatalmas sebeket és fájdalmakat hordozunk magunkkal. 

Ha ez ismerős, akkor lehet, hogy ehhez a gyerekkori fájdalomhoz ragaszkodsz, mert úgy gondolod, hogy ez majd megóv téged, viszont épp a szerelemtől veszi el a lehetőséget. 

Gondolj azokra a dolgokra, amelyeket gyermekként mondtak neked és ha még mindig tisztán emlékszel rájuk, az azt jelenti, hogy megsebesítették a lelked. Az elengedés kulcsfontosságú szakasza, hogy megbocsáss önmagadnak és annak is, aki ezt tette veled.

2. Érzelmileg elérhetetlen vagy

Találkoztál valakivel. Azt hitted róla, hogy szeret és amennyire csak tudtad, szeretted őt te is, de végül eltávolodtatok egymástól. 

Lehet, hogy megfogadtad, hogy soha nem fogsz újra szeretni senkit és nem engeded meg, hogy valaki esetlegesen megbántson. Érzelmileg tehát nem vagy jelen, mert a szíved annyira próbál védeni, hogy nem engeded meg saját magadnak, hogy bármilyen érzelmet megélj, bár vágysz a szerelemre.

A szerelem megtapasztalásához először ki kell tárnod önmagad a szerelem előtt. A gyógyuláshoz meg kell bocsátanod annak, akik megbántott, meg kell bocsánatod magadnak, amiért önmagadat hibáztattad az elszenvedett dolgokért és el kell engedned ezeket a mintákat, hogy szeretetet adj és kap, tudva, hogy sérülések lehetnek a kapcsolatban, de ez ezzel jár. 

3. Saját magad beszéled le a szerelemről

Gyakran előfordul, hogy azt mondod, vágysz a szerelemre, de mégis a belső hangod csak azt hajtogatja, hogy soha nem fogsz találni senkit, aki megfelel számodra. Ezek a belső hiedelmek és viselkedések nyilvánvalóan felütik a fejüket minden újonnan kezdődő kapcsolatodban, sőt hamar véget is vetnek neki, hiszen ezek a negatív gondolatok erősödnek fel benned. 

Ha valóban meg akarod találni a számodra megfelelő személyt, akkor ideje megváltoztatni a belső hangodat és kiszűrni mindent, amelyek akadályoznak téged.

4. Gőzöd nincs a szerelmi életedről

Szerelemre vágysz, de fogalmad sincs, mit jelent számodra a szerelem, nem tudod, milyennek képzeled a szerelmi életed. Ezzel az a gond, hogy így akkor sem fogod meglátni a szerelmet, ha épp a szemedet szúrja.

Készen állsz a szerelemre? Csináltál helyet az életedben a szerelemnek? Milyen lenne az életed a szerelmeddel? Min kell változtatnod a szerelem érdekében? 

Mindezek a szerelemmel kapcsolatos vízió részei. Nem elég beszélned róla, nyilvánvalóvá kell tenned és el kell képzelned a szerelmi életed.

Volt egy barátom, aki úgy gondolta, hogy nagyon hamar megfog házasodni, így amikor új lakásba költözött, még a gardrób kialakításánál is figyelt arra, hogy elférjen benne egy másik ember minden ruhája. Mondanom se kell, hogy a gardróbban rendelkezésre álló helyet, rövid időn belül elfoglalták, férjhez ment és már több, mint 12 éve boldog házasságban él. Nem ez nem véletlen. Így működik az életünk. 

(Félre ne érts, nem azt akarom mondani a fenti példával, hogy a nagy gardrób biztos, hogy férjet/feleséget hoz az életedbe. Viszont fontos lépés, hogy felkészülj arra, hogy adott esetben befogadd a szerelmet.)

Lehet, hogy te nem szeretnél ilyen lépéseket megtenni, de gondold át, hogyan nézne ki az életed egy társsal az oldaladon és hogy készen állsz-e ennek elfogadására.

5. Nem kötelezed el magad a fejlődés mellett

Sokan úgy érezzük, hogy meg kell várnunk, amíg a szerelem az életcélunkká válik. 

Az őszinte, hiteles szerelem azonban megkívánja, hogy elsőként az önmagunk iránti szeretetben növekedjünk, hogy utána ebből tudjunk adni a másiknak is. 

A szeretetnek és az önbecsülésünk stabilitásának meg kell előznie egy ilyen kapcsolatot. 

Ha elkötelezzük saját magunkat a fejlődésünk mellett, az felkészít bennünket a szerelem befogadására és felkészít minket arra is, hogy megbocsássuk azokat a sérelmeket, amelyeket időnként még az is, aki szeret minket, akartalanul okozni fog. 

Néha úgy gondolhatod, hogy egyedül vagy ezekben a harcokban, de hidd el, mindenki érzett már hasonlót. 

Azoknak a mintáknak a megértése, amelyek a régi szokások csapdájába zárnak minket, a kulcsa annak, hogy segítsen feloldani, elengedni és felszabadítani magunkat és végre megtapasztalhassuk a vágyott szerelmet.

Ehhez persze tenni kell, de minden, amit érdemes elérni, erőfeszítést igényel. Tehát kellj fel és éld meg azt a szerelmet, amire vágysz.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása