15 jel, hogy titokzatos személyiség vagy

2021. október 23. 07:30 - Life Advisor

titokzatos_szemely.jpgHallottad már, ahogy az emberek azt suttogják rólad, hogy titokzatos vagy és nem tudják kitalálni, milyen személyiség is lakozik benned? Vagy talán arról hallottál már, hogy a titokzatos emberek milyen vonzók, ami elgondolkodtatott, hogy te is közéjük tartozol-e? Ebben a posztban 15 jelet mutatunk be, amelyek arra utalnak, hogy te is "titokzatos" személyiséggel rendelkezel.

1. Félénk és visszahúzódó vagy

Lehet, hogy nem érzed különösebben titokzatosnak magad, de azok számára, akik extrovertált energiákkal rendelkeznek, tehát titokzatosak is, elrejtőzködnek ahelyett, hogy örömmel lógnának másokkal. 

Előfordulhat, hogy inkább magadban olvasol egy könyvet, ahelyett, hogy más emberekkel beszélnél, akikben felmerül a kérdés, hogy vajon miért vagy egyedül? Szomorú vagy? Nincsenek barátaid? 

Ezek a kérdések akár igazak is lehetnek, ugyanakkor megeshet, hogy teljesen távol vannak az igazságtól. Ennek ellenére elgondolkodtatod az embereket és ez számodra, mint titokzatos ember, jól is esik.

2. Nem osztasz meg túl sokat magadról

Vannak, akik, amikor beszélnek, annyi mindent mesélnek, hogy a nap végéra nem csak azt tudod, hogy mit szeretnek csinálni szabadidejükben, de az ötödik osztályos szerelmük nevét és a szomszéd macskáját is remekül ismered már. 

Ha viszont te titokzatos ember vagy, tudod, hogy milyen veszélyes lehet, ha túl sokat árulsz el magadról, különösen manapság. Lehet persze, hogy ezt a titokzatosságot nem direkt csinálod, csak egyszerűen úgy érzed, hogy nincs értelme bizonyos dolgokat elmondanod magadról. 

Akárhogy is legyen, azáltal, hogy vigyázol a mondandóddal, titokzatos légkört hozol létre. 

3. Hagyod, hogy az emberek magukról beszéljenek

Az emberek szeretnek magukról beszélni és te tökéletesen boldog vagy, ha ez így marad. Ahelyett, hogy megpróbálnád magadra terelni a beszélgetést, inkább te is róluk beszélsz. Amikor például megkérdezik, hogy mi van veled, lehet, hogy hallgatsz vagy vállat vonsz vagy bármilyen más módon próbálod elhárítani ezt a kérdést. 

Lehet, hogy egyszerűen nem szeretsz magadról beszélni vagy csak jobban értékeled azt, hogy mások mit mondanak magukról. 

Akárhogy is, rejtélyeket gerjesztesz, ha másokat otthagysz a reflektorfénybe. Egyszerűen az, hogy nem mondasz túl sokat magadról, ingerli az embereket, mert sejtik, hogy több van benned, mint amennyit látnak. A kérdések aktív elhárítása azt a gondolatot ébresztheti az emberekben - ami igaz lehet, de lehet, hogy nem - hogy valamit rejtegetsz. 

4. Figyelmes vagy

Ez nem csak arról szól, hogy hagyod hogy a másik fél beszéljen, de figyelsz az illető testbeszédére és a szavai hangsúlyára is. Alapvetően figyelsz. Lehet, hogy ez intuíció, lehet, hogy tanult készség, de elég jól belövöd az embereket a testbeszédük alapján. 

De hogyan tesz ez téged titokzatossá? 

Nos, ez a sok megfigyelés segít jól felfedezni az embereket. Az emberek elkezdenek azon gondolkodni, hogy vajon mit tudhatsz még róluk? 

5. Nyugodt és kontrollált vagy

Lehet, hogy elszabadulnak az indulatok, röpködnek a szavak, de mindezek ellenére valahogy sikerül megőrizni a hidegvéred, enyhítesz a feszült légkörön vagy stílusosan távozol. 

Ha pedig nincs semmi baj, akkor is kiemelkedsz a tömegből a higgadtságoddal. Egy baráti társaságban az értelem hangjának tekintenek téged. Mindenki őrülten viselkedne, miután magába döntötte a kilencedik pohár vodkát, miközben neked valahogy sikerül visszatartanod magad attól, hogy vicces show-t csinálj. 

De hogyan tudsz ilyen higgadt maradni? Milyen sötét és félelmetes múlttal kellett megküzdened, hogy ilyen rendíthetetlen önuralmat szerezz? Nos, sokszor ez számodra is rejtély.

6. Furcsa vagy

Vannak furcsa dolgaid, de nem félsz tőlük.

Ez a furcsaság lehet valami szűk körű érdeklődés, egy furcsa szokás vagy verbális tikk, amelyről az emberek ismernek, de lehet, hogy te vagy az, akik elvállal egy olyan furcsa projektet, amely mindenki más értelmetlen időpocsékolásnak tart. 

Mások számára ezek a furcsaságok kínosak lehetnek és megpróbálhatják elnyomni őket, de téged ez a legkevésbé sem érdekel. Sokszor az emberek el is ítélnek a furcsaságaid miatt - ilyenek az emberek - de ugyanakkor fel is kavarod bennük a kíváncsiságot. Valami rejtélyes figurává válsz, akit az emberek meg akarnak fejteni. 

7. Magabiztos vagy

És persze a fentiekhez hozzátartozik egy egészséges adag önbizalom. Nem érzed szükségét annak, hogy másoknak bizonyíts és az önbizalom meglátszik a járásodon és a beszédeden is. 

Amikor megosztod az általad megtett dolgokat, akkor úgy mesélsz a dolgokról, ahogy vannak és ellenállsz annak a vágynak, hogy szépítsd a történeted. 

Persze mindez elgondolkoztatja az embereket, hogy vajon honnan van önbizalmad és persze igyekeznek minél több időt veled lenni. A magabiztosság végülis szexi.

8. Nem szereted mutogatni magad

Az emberek általában szeretik megmutatni, hogy mennyire óriási az egójuk. Csak nézd meg a közösségi médiát és biztos találsz olyan embereket, akik zseniként viselkednek és azt állítják, hogy megfejtették az univerzum minden titkát. 

Te viszont nem csinálsz semmiből sem nagy felhajtást. Nem hangoztatod, hogy mi az, amit tudsz, vagy amit éppen nem. Nem kreálsz magadnak egy közösségi oldal kompatibilis életet, ha ez nem felel meg a valóságodnak, nem posztolsz arról, ahogy a gyereked megszületik vagy ha új kocsit veszel stb. 

9. Független vagy

Lehet, hogy elsőre nem így gondolod, de a függetlenség titokzatosság tesz. Nem esel kétségbe, nem ragaszkodsz mások jóváhagyásához vagy segítségéhez. Ehelyett csendesen, de erővel keresed magad a világban.

Az emberek általában szeretnek támaszkodni egymásra. Ez ugyanis az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy az emberek kötődjenek egymáshoz és kapcsolatba kerüljenek egymással. Te viszont valahogy tökéletesen független maradsz, így az emberek nem tehetnek mást, mint, hogy elgondolkodnak azon, hogyan tudnának a közeledbe férkőzni. 

10. Megőrzöd a titkokat

Vannak, akiknek hiába mondod, hogy valamit ne mondjanak el másnak, mert titok, egy hét múlva már szinte mindenki tudja. 

Te viszont minden titkot, amit megismersz, bedobsz egy szekrénybe és kész. A saját titkaid és mások titkai is biztonságban vannak. Nem számít, egyesek milyen keményen próbálnak belőled kihúzni valamit, nem fog sikerülni. 

11. Nem akarsz megfelelni másoknak

Nem törődsz azzal, hogy a viselkedésed teljesen ellene megy annak, amit a társadalom elvár tőled. Egyszerűen nem törődsz mások elvárásaival és igényeivel. 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden ellen lázadsz. Nem vagy anarchista, aki megszegi a sebességkorlátozást, mert megteheted. 

Inkább arról van szó, hogy ahol ellentmondás van a te érdeked és mások véleménye között, a saját érdekeidet választod. Lehet, hogy olyan divatot képviselsz, amelyet mások már elavultnak tartanak vagy van egy olyan hobbid, ami mások szerint hülyeség. 

Az emberek pedig azon gondolkoznak, hogy miért vagy más és miért nem próbálsz olyan lenni, mint mások?

12. Eredeti ötleteid vannak

Ha valaha is arra gondoltál, hogy van egy eredeti ötleted vagy gondolatod valószínű, hogy valaki másnak már eszébe jutott a múltban. 

A legtöbb ember csak felöltözteti az interneten talált ötleteket. Amikor beszélnek, pontosan ugyanazokat a szavakat használják, amelyeket valami más már használt vagy eljutnak odáig, hogy csak idézetekben képesek beszélni. Ha vitába keveredsz velük, ők azt mondják, hogy nézd meg valamit (videó, cikk stb.) a neten, ott elmagyarázzák neked a dolgokat. 

Te viszont a saját érveidet hozod fel. Nem számít, ha valaki más már gondolt vagy beszélt róla korábban, te a saját szavaidat használod, saját kutatásokat végzel és saját magad vonsz le következtetéseket. Emiatt az ötleteid gyakran eltérnek másokétól. 

13. Halk szavú vagy

A viselkedés éppúgy adhat vagy el vehet a titokzatosságból, mint az, amit mondasz vagy teszel. 

Lehet, hogy megőrzöd a titkokat vagy magabiztos vagy, de ha hangosan beszél és pimasz vagy, az emberek egyáltalán nem fogják azt gondolni, hogy titokzatos a személyiséged. 

Másrészt a szelíd, visszafogott és halk szavú embereket titokzatosnak gondolják. Ez a médiának is köszönhető, hiszen a "titokzatos embereket" csendesnek és visszafogottnak ábrázolják. Egyébként, ha jobban belegondolsz, talán a média okkal állt elő ezzel a sztereotípiával. 

14. Az emberek figyelnek rád, amikor beszélsz

Ne hidd, hogy a titokzatosságod az egyetlen oka annak, hogy az emberek figyelnek rád. Lehet, hogy halkan beszélsz vagy egyszerűen csak van karizmád és jelenléted. 

Az emberek figyelnek rád, többet akarnak tudni rólad és az ötleteidről. Meg akarnak fejteni téged, persze nem mintha te ezt hagynád, de ők továbbra is próbálkoznak. 

15. Sikerül meglepned az embereket

Bármit csinálsz, valahogy mindig sikerül meglepned az embereket. A fenti lista azokról a tulajdonságokról szól, amelyek miatt mások számára titokzatosnak tűnhetsz és ha alaposan átgondolod ezek mindegyik olyan embert mutat be, aki képes folyamatosan új és érdekes dolgokat felfedezni.

Röviden, nagyon eredeti ember vagy. Ebben a világban pedig az eredetiség annyira ritka, hogy amikor az emberek találkoznak vele, mindig meglepődnek. Folyamatosan olyan dolgokat mutatsz meg az embereknek, amire nem számítanak. 

Végülis, hogy titokzatos vagy-e vagy sem, teljesen mások véleményétől függ. Nem lehetsz titokzatos önmagad előtt, lesznek akik titokzatosnak találnak, míg mások nem. 

Ettől függetlenül a titokzatos személyiség az, aki hagyja, hogy az emberek gondolkodjanak róluk és elcsodálkozzanak velük kapcsolatban. Egy rejtvény leszel, amelyet az emberek szeretnének megfejteni, de nem tudnak. Az egyik legjobb módja annak, hogy elgondolkodtasd az embereket, ha más vagy.

Természetesen titokzatosnak lenni önmagában se nem jó, se nem rossz. Ugyanazok a dolgok, amelyek titokzatossá teszik az embert, akár teljesen ki is rekeszthetik őket valahonnan. Van akit mindez arra késztet, hogy beszéljen veled, ismerjen meg, míg mások inkább messziről kerülnek. Ez csak egy dolog, ami azzá tesz, aki vagy.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása