10 tipp, hogy elérd mindazt, amit akarsz az életben

2021. szeptember 25. 07:30 - Life Advisor

mindent_elerhetsz_az_eletben.jpgVannak, akiken azt látjuk, hogy egy csettintés alatt megkapják, amit akarnak. Aztán ott van a többség, aki úgy érzi, hogy elakadt és nem tud továbblépni. Mi különbözteti meg ezeket az embereket? Szerintem egészen egyszerű dologról van szó. Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak, pozitív kapcsolatban állnak a vágyaikkal. A "vágyakozás" érzése örömöt okoz számukra, míg azok, akik nem kapják meg azt, amit szeretnének, rosszul érzik magukat, amikor vágynak valamire. Íme 10 olyan tipp, amivel te is elérheted mindazt, amit akarsz az életedben.

1. Tudd, hogy mit akarsz

Az egyik legfontosabb és sok ember már ennél a pontál el is bukik. 

Ahhoz, hogy megkapd, amit akarsz az életben, tudnod kell, mit akarsz. Sokan viszont zavarban vannak a vágyaik miatt. Azt hiszik, több sikert akarnak, de valójában kényelmes és biztonságos életet akarnak, amely a komfortzónájukban tartja őket.

Nincs semmi baj, ha sikerre vágysz, a lényeg, hogy tisztában légy azzal, mit akarsz valójában. Mert ha tisztában vagy azzal, hogy mit akarsz valójában, akkor képes leszel arra összpontosítani, hogy kitűzd a célokat ennek elérése érdekében.

2. Tűzz ki világos célokat

Azok az emberek, akik tudják, mit akarnak, nem csak a végeredményre koncentrálnak. Képesek világos célokat kitűzni, amelyek elindítják őket az elérésükhöz vezető úton. 

Figyelj arra, hogy olyan célokat tűzz ki, amelyeket örömmel követsz még akkor is, ha azokat nem éred el. Lehet, hogy kudarc szagúnak hangzik, de nem az. Motiváltnak kell maradnod és keményen kell dolgoznod. Hinned kell abban, hogy elfogod érni, amit akarsz.

De a célok elérésének folyamatát éppúgy kell értékelned, mint amennyit el akarsz érni. Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak az életben, világos célokat tűznek ki, amelyek összhangban vannak azzal az élettel, amelyet a jelen pillanatban élni szeretnének.

3. Engedd el a vágyaidat

Ez kissé furcsán hangozhat, miután arról írtam, hogy mennyire fontos tudni, hogy mit akarunk. De várj egy picit!

Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak az életben, képesek elengedni a vágyaikat. A vágyaink vagy oda vezethetnek, ahol lenni szeretnénk, vagy felemészthetnek minket egyhelyben állva. Ez azért van, mert amikor vágyunk, azt mondjuk magunknak, hogy jelenleg nincs ilyenünk, amit szeretnénk.

Ezért el kell engednünk, hogy vágyjunk az eredményre és inkább az érzésekre kell összpontosítanunk, amelyeket az eredmény hoz számunkra. 

4. Ne hagyd, hogy mások ítélkezzenek feletted

Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak az életben, kitaláltak valamit, amellyel sokan küzdenek. Ezek az emberek nem hagyják, hogy mások ítélkezzenek felettük. 

Rengeteg ember ítél meg minket folyamatosan. 

Úgy növünk fel, hogy a szülők értékelnek mindent, amit csinálunk. Iskolába járunk, ahol arra bátorítanak minket, hogy jó jegyeket szerezzünk. Olyan munkába kerülünk, ahol a vezetőink utasításait kell követnünk. A világ tele van ítélettel. 

De az emberek, akik megkapják, amit akarnak, soha nem törődnek ezekkel az ítéletekkel. Valószínűleg jól teljesítenek a munkájukban és békében élnek a családjukkal, de nem mások megítélésére alapozzák kiteljesedésük érzését.

5. Lépj túl a kudarcokon

Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak, elégedettek a kudarccal. Nem bénítja le őket és nem aggódnak miatta a következő lépések előtt. 

Ennek az az oka, hogy tudják, hogy ha valami kudarcba fulladt, lehetőséget ad valami újnak a megtanulására. Ha kudarcot vallunk kilépünk a komfortzónánkból és egy ismeretlen területen vagyunk. A kudarc a növekedés lehetőségét rejti magában.

6. Változtasd meg a gondolkodásmódod

A kudarc lehetőség a növekedésre, mert lehetőséget ad arra, hogy folyamatosan változtassunk a gondolatainkon. Sokan elakadnak, mert nem akarnak semmin sem változtatni.

De azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak az életben, nincsenek annyira beleragadva az útjukba. Növekedési és pozitív gondolkodásmóddal rendelkeznek.

7. Gyakorold a hálát

A hála felhasználásával létre lehet hozni valamit, amit egyesek "energikus kéréseknek" neveznek, ami képes aktiválni a vonzás törvényét. A trükk az, hogy hálát érzel azért is, amid még nincs, mert ez mutatja meg számodra, hogy lehetséges, hogy megkapd. 

8. Dolgozz keményen

A cikk eddigi része a gondolkodásmódról és a célok elérésének átformálásáról szólt. Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak az életben, képesek mindezekre, de itt nem állnak meg. Nagyon keményen dolgoznak azon, hogy elérjék, amit akarnak.

Képesek olyan egyszerű rutinokat létrehozni, amelyeket minden egyes nap meg lehet ismételni és ezáltal fejlődhet az életük. Ez pedig kemény munkával történik. 

9. Ismerd a célod és a "miért"-ed

Azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak, tisztában vannak az életük mélyebb céljával. Nyomos okuk van arra, hogy mindent megszerezzenek, amit akarnak. Ez az ok pedig általában arra összpontosít, hogy segítsenek másoknak az életükben. 

A cél általában téves szó. Sok embert láttam, akik nagyobb célt keresnek az életben, például egyfajta küldetést a világ megmentésére. Alapvetően megpróbálnak találni valamit, amivel szuper különlegesnek érezhetik magukat és táplálhatják az egójukat. A cél azonban valami más. Nem kell megváltoztatni a világot. Csak a nézőpontodat kell megváltoztatnod, a "mit vehetsz ki a mai életedből" helyett a "hogyan járulhatsz hozzá a mai életedhez". -re. 

10. Örülj kevesebbnek

Nincs azzal semmi baj, ha valamit akarsz az életedben. De azok az emberek, akik megkapják, amit akarnak, általában elégedettek azzal, hogy kevesebbet akarnak.

Ez egyszerűvé teszi a dolgokat. Jobban tudják elérni, amit akarnak, ha kevesebbet akarnak. Ezután megszokják, hogy megkapják, amit akarnak és ez lendíti őket folyamatosan előre az életben. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása