Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szerelem fizikai vonzalom nélkül? Lehetséges?

2021. július 14. 07:30 - Life Advisor

fizikai_vonzalom_1.jpgAmikor arra gondolunk, hogy beleszeretünk valakibe, gyakran eszünkbe jut a mondás : "Szerelem első látásra.". De ez azt sugallja, hogy valakinek a kinézetébe szeretünk bele, nem pedig a tényleges emberbe. De az ellenkezője is lehet igaz? Beleszerethetünk valakibe, akihez fizikailag nem vonzódunk? A válasz : igen. Valójában, ha valakinek a személyiségébe szeretsz bele, hosszabb ideig tartó kapcsolatot hozhatsz létre. Nézzük hogyan.

Létezhet szerelem fizikai vonzalom nélkül?

Igen, lehetséges. A szeretet magában foglalhat érzelmi kapcsolatot, intellektuális kapcsolatot és fizikai kapcsolatot és ezek teljesen elkülönülnek egymástól. 

Ha valakit egyedül a külseje alapján tudunk szeretni, akkor ésszerű, hogy valakit egyedül a személyisége vagy az esze alapján is tudunk szeretni. Olyan sokféle dolog vonz minket a másikhoz és mindez jóval több, mint a külsőségek.

Egyesek számára a másik fél esze az, ami szerelmet hozott. Az illető ugyanis naponta kihívásokat jelent, szeretjük, ahogy gondolkodnak és a fizikai dolgok egyszerűen hátrébb sorolódnak. Lehet, hogy beleszeretsz abba az érzelmi kapcsolatba, amelyet mindketten létrehoztok. Egy érzelmi kapcsolat is lehet annyira erős, hogy fennmaradjon a kapcsolat.

Az érzelmi vagy intellektuális vonzalom mindig romantikus kapcsolathoz vezet?

Most, hogy tudjuk, hogy az érzelmi és intellektuális kapcsolat ugyanolyan erős lehet, mint a fizikai, végülis lehet, hogy egyikük elvezet minket a másikhoz?

Valaki személyiségének megbecsülése nem jelenti azt, hogy szükségszerűen mélyebb érzelmeket éreznénk iránta. Ez ugyanúgy működik, mint hogy valaki testének megbecsülése sem mindig jelenti ezt. Arról van szó, hogy kiderüljön a vonzalom, amit érzünk, szerelem-e?

Ez viszont rajtatok múlik. Lehet, hogy mindketten boldogok vagytok, ha érzelmi vagy intellektuális szeretetet osztotok meg egymással, anélkül, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnétek a dolgok fizikai oldalára. Igaz, hogy időnként ez a vonzerő nőni fog, még akkor is, amikor te erre nem számítasz vagy nem vagy rá hajlandó.

Mélyebb szinten kapcsolódtok össze, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül. Még akkor sem, ha fizikailag nem találod a másikat vonzónak. A fizikai vonzerő időben érkezik. Minél jobban beleszeretsz abba az emberbe, aki ő maga, annál vonzóbbak lesznek fizikailag is számodra az idő múlásával.

Fontos a szex egy kapcsolatban?

Ez az egyik olyan fontos kérdés, amelyet sokan feltesznek maguknak, amikor olyan emberhez vonzódnak, akit nem találnak fizikailag vonzónak. 

Mennyire fontos a szex egy kapcsolatban?

Sokan azt tartják, hogy a szex különbözteti meg a romantikus kapcsolatot az összes többi életben fellelhető kapcsolattól. Ezért hogyan lehetne az érzelmi vagy intellektuális kapcsolatot elkülöníteni másképp? Ebben a gondolkodásban a kémia teszi a kapcsolatot azzá, ami. 

De csakúgy, mint minden más az életben, csak azért, mert egyesek fontosnak tartják, még nem jelenti azt, hogy muszáj. Ez a kapcsolatodra és arra is vonatkozik, hogy együtt mit gondoltok erről.

Arról van inkább szó, hogy egyértelmű határokat szabtok meg, amelyek nem annyira nyilvánvalók, ha a szex nem szerepel a sztoriban. Annak tudomásul vétele, hogy ez túlmutat a platonikus kapcsolatokon és annak biztosítása, hogy mindketten egy oldalon legyetek és tudjátok, hogy mit akartok ettől a kapcsolattól. Erről szól.

Most már tudjuk, hogy ez az érzelmi vonzalom igaz dolog, ezért vezethet szerelemhez és tartós kapcsolathoz, fizikai vonzerővel vagy anélkül.

fizikai_vonzalom_2.jpg

Az érzelmi vonzalom 15 jele 

 1. Úgy érzed megszerezted
  Hatalmas pillanat ez. Függetlenül attól, hogy milyen a külseje az illetőnek, nem akarod elengedni. Sokaknak az a céljuk, hogy legyen mellettük olyan valaki, akivel megértik egymást és egyeseknek ez sokkal fontosabb, mint a fizikai vonzalom. Az illető ugyanis teljesen más szinten ért meg téged, ahogyan eddig még soha senki.

 2. Mindennap beszéltek
  Az egyik legfontosabb mutató, hogy támaszkodhatsz erre az emberre, amikor szükséged van rá. A beszélgetéseitek messze túlmutatnak a mindennapi élet dolgain. Naponta beszéltek, gyakran találkoztok, amikor csak tudtok. 

 3. Nem tudod kiverni őt a fejedből
  Annyira vonzódsz a másik iránt, hogy nem megy ki a fejedből. Felidézed a beszélgetéseiteket, a nevetését, a közös élményeket.

 4. Ugyanazokat az értékeket képviselitek
  Ez fontos. Fontos megtalálni valakit, aki ugyanazokat az értékeket képviseli és azt sugallja, hogy van közös jövőtök. Ha ez megvan rájössz, hogy az érzelmi kötelék kettőtök között erősebb, mint valaha.

 5. Rábízod a titkaid
  Hány ember volt az életedben, akiben annyira megbíztál, hogy elmondtad a titkaid? Szerintem nem túl sok. Erős érzelmi kapcsolat nélkül, sokszor inkább visszatartjuk magunkat. Aggódsz, hogy elmondják másnak, aggódsz, hogy egyszerűen nem érdekli őket stb. Ha viszont olyan kapcsolatban vagy, ahol jól érzed magad és jól érzed magad attól is, hogy elmondod a titkaid az jó jel, hogy erős érzelmi kapcsolat fűz össze titeket.

 6. Erős a megérzésetek egymás iránt
  Ha valamelyikőtökkel valami nincs rendben, a másik hajlamos azonnal megérezni ezt. Ez azt jelenti, hogy a másiknak nem kell kimondania sem, hogy szar napja van, mert azonnal tudni fogod és lépéseket teszel, hogy segíts neki. Ez egy tartós kapcsolat kiemelkedő jellemzője.

 7. Nem fulladsz meg, nem betegszel bele
  Nem titok, a kapcsolat kialakítása és fenntartása kemény munka. Valaki együtt élni éjjel-nappal kimerítő lehet. Nem csoda, hogy egyesek levegőt szeretnének egy kapcsolatban. De érzelmi kapcsolat esetén ez nem így van. Nem számít mennyi időt töltötök együtt, a kapcsolatotok nem betegszik bele. Soha nem érzed úgy, hogy egyedüllétre, időre vagy levegőre lenne szükséged.

 8. Imádod minden tulajdonságát
  Amikor fizikailag vonzódsz valakihez, nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni néhány "nem túl szép" tulajdonságukat. Érzelmi kapcsolat esetén viszont azt veszed észre, hogy mindent szeretsz rajtuk. Legyen szó humor érzékről, szelíd személyiségükről, vagy kedves lelkükről, ezen dolgok szeretete sokkal tovább tart, mint egy fizikai kapcsolat. 

 9. Felelősségre vonjátok egymást
  Ez az erős érzelmi kapcsolat másik nagyszerű jele. Például, ha különböző értékeket kezdtek előtérbe helyezni és új életutat követni, vagy egészségtelen szokások alakulnak ki, akkor figyelmeztetitek egymást és visszatértek az eredeti dolgokhoz. Ez nem korlátozás, nem "majd én megmondom mit csinálj" hozzáállás, hanem az érzelmi kapcsolatok fontos része, ami tőled és a párodtól is egyformán fog jönni.

 10. Nem zavar, hogy az ő boldogságát kell előtérbe helyezned
  Az, hogy valaki más boldogságát a sajátunk elé helyezzük, valóban önzetlen cselekedet, amelyet sokan nem tudnak megtenni még akkor sem, ha már mondjuk 10 éve házasok. Érzelmi kapcsolat esetén viszont, megértitek egymás kívánságait és szükségleteit és hajlandók vagytok kompromisszumokat kötni azok kielégítésére. 

 11. Az apróságok is számítanak
  Az érzelmi kapcsolat azt jelenti, hogy emlékszel az apró dolgokra, amelyek fontosak nektek. Persze emberek vagyunk így hajlamosak megfeledkezni egy-két dologról, de az érzelmi kapcsolatban mindig meg fogod tudni mondani, mire akar emlékezni a másik. 

 12. Nincsenek kínos csendek
  Annak ellenére, hogy órákon át képesek vagytok beszélni egymással, előfordul, hogy csend van. Ez a csend viszont egy érzelmi kapcsolt esetén teljesen más. Ketten egyszerűen boldogok vagytok, amikor ott vagytok egymás társaságában és egyedül ez az az érzés, ami számít. Ahelyett, hogy eszeveszetten próbálnál kitalálni valamit, hogy megtörd a csendet, inkább együtt élvezitek a pillanatot és a csendet.

 13. Törődsz a véleményével
  Amikor érzelmileg vonzódsz valakihez, természetes, hogy életed minden kérdésében szeretnéd a véleményét kikérni. Ehhez nagyfokú bizalomra van szükség, ami minden kapcsolatban fontos. Ez azt mutatja, hogy értékeled a gondolataid és becsülöd is őket. 

 14. Kiszolgáltatott lehetsz velük
  Az életben vannak olyan dolgok, amelyeket nehéz megosztani másokkal. Érzelmi kapcsolatban ezek nem tabu témák. Még csak meg se fordul ilyesmi a fejedben. Tudod, hogy kiszolgáltatott lehetsz ezzel a személlyel anélkül, hogy elítélne vagy kevésbé éreznéd magad szeretettnek. Bármikor támaszkodhatsz a párodra.

 15. Szeretitek egymás barátait és családját
  Mindig idegtépő, amikor bemutatjuk a párunkat a barátoknak és a családnak. Amikor érzelmi kapcsolatban élsz, akkor ezzel a lépéssel nincs semmi ilyen negatív érzésed. Boldog szeretnél lenni és a legkevésbé sem aggódsz amiatt, hogy mások mit gondolhatnak. 

Miért olyan fontos az érzelmi vonzalom?

Tény, hogy míg a fizikai vonzalom a kapcsolat kezdetekor "mindennek" tűnhet, ez nem fogja kiállni az idő próbáját. Érzelmi kapcsolat nélkül valójában nem lehet tartós kapcsolatod. Miért?

 1. Úgy néz ki, hogy a kapcsolatotok elhalványul
  Az életünk előrehaladtával a külsőnk megváltozik. Bármennyire is szeretnénk fiatalok maradni, nem fog menni. Ezért lehet, hogy egy idő után már nem érzed a fizikai vonzalmat, de ha az érzelmi kapcsolat fennáll, akkor ugyanazt a szeretet fogod érezni, mint a kapcsolatotok elején.

 2. Mély kapcsolatod van
  Az a mély kapcsolat, amely érzelmi kapcsolaton keresztül épül fel, hosszú távon köt össze minket. Beszélsz a gondolataidról, érzéseidről, hullámvölgyekről és mindenről, ami közte van. Ez hoz össze mindkettőtöket. Ennek hiányában nem lesz semmi, ami összetartson titeket, ha akadályokkal, nehézséggel szembesültök.

 3. Arra koncentrálsz, ami fontos
  Érzelmi kapcsolat esetén beleszeretsz egy emberbe, és rájössz, hogy ez a legfontosabb az életben. Ha csak a külseje miatt szeretsz valakit, idővel problémákkal szembesülsz. Nem fogjátok ugyanúgy látni a világot és nem lesztek hajlandók kompromisszumokat sem kötni.

 4. Mindig ott vagytok egymásnak
  Az érzelmi kapcsolat soha nem fog eltűnni a kinézettel ellentétben. Ez azt jelenti, hogy az érzelmi kapcsolatod a következő években is virágozni fog.


A szellemi kapcsolat ugyanúgy működik?

Az elme vonzereje egészen másként működik, mint az érzelmi vagy fizikai vonzerő. Igaz, hogy az intellektuális szeretet romantikus lehet és leginkább érettebb gondolkodású embereknél figyelhető meg. A fiatalabbak általában unalmasnak és száraznak tartják az ilyen kapcsolatot. A szellemi szeretetet gyakran nehezebb fenttartani, mint egy érzelmi kapcsolatot a következő okok miatt : 

 1. Egos összecsapások
  Az intellektuális szeretet megszerzéséhez mindkét fél elméjének vonzódnia kell egymáshoz. Ez bizonyos mértékben azt jelenti, hogy intellektuálisan ugyanazon a szinten vagytok egymással. Amikor viszont két ember nagyon szilárd meggyőződéssel rendelkezik arról, hogyan akarja élni az életét, nehéz lehet középutat találni.

 2. Túl komoly az egész kapcsolat
  Van igazság abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Azt viszont nem szabad elfelednünk, hogy a plusz mínusz a végén mindig mínusz lesz. Amikor két intellektuális elme van egy párkapcsolatban, két hasonló gondolkodású ember éli át a mindennapokat. Ez meglehetősen intenzív lehet és gyakran hiányzik a szórakozás és a spontaneitás, ami a párkapcsolatokban adott. Ez nem jelenti azt, hogy nem működhet, de sokkal több probléma merülhet fel az ilyen kapcsolatokban.

fizikai_vonzalom_3.jpg

Beleszerethetünk valakibe fizikai vonzalom nélkül?

Most, hogy pontosan tudod, mit jelent érzelmileg vonzódni valakihez, a fizikai rész már nem is tűnik annyire fontosnak, ugye?

Bár jó lehet, ha valakihez érzelmileg, intellektuálisan és fizikailag is vonzódunk, ha választani kellene, akkor az érzelmi kapcsolatnak van a legnagyobb esélyük egy tartós kapcsolatban. Az érzelmi kapcsolat adja a kapcsolat építőköveti és ez is tartja össze őket.

Ezért nem csak lehetséges, de nagyon gyakori, hogy beleszeretsz valakibe, aki fizikailag nem vonz téged.

Csak hasonlítsd össze a fizikai vonzerővel. 

Milyen jövője lesz ennek a kapcsolatnak érzelmi kapcsolat nélkül? Egészen új utakon találhatjátok egymást, egészen más célok felé haladva. A kapcsolatotok fenntarthatatlan. 

Különösen, mivel ez a szexuális vonzalom az élet későbbi szakaszaiban gyakran elhal. A kapcsolat szilárd alapja nélkül nincs sok olyan dolog, amibe aztán belekapaszkodhatnánk. 

Nem győzött meg?

Tény, hogy ez az érzelmi / intellektuális vonzalom nem mindenkinek való. Van, akinek szenvedélyre és kémiára van szüksége a kapcsolatában és soha nem lenne képes beleszeretni valakibe, akinél ezt nem érzi. 

De ez mindig egyéni döntés. 

És csak azért, mert egy ember úgy gondolja, hogy nem lehetséges mindez, nem jelenti azt, hogy neked se lehetséges. Annak érdekében, hogy megtudd, hogy állsz, fel kell tenned magadnak egy kulcsfontosságú kérdést : mennyire fontos a szex egy kapcsolatban?

Nagyon kielégítő kapcsolatod lehet nélkül, de ez nem való mindenkinek. És jobb ezt már az elején megérteni, mielőtt késő lesz.

Megtalálni a szikrát

A párkapcsolat szikrája sokféleképpen megjelenhet és ez nem mindig a szexuális vonzerő. Míg a fizikai vonzerő izgalmas, gyakran csak fellángolás. 

Az élet rendetlen, tele van hullámvölgyekkel, amelyekben képesnek kell lenned a másik féllel navigálnod, miközben ugyanazon az oldalon maradtok és ugyanazokat az értékeket osztjátok meg. 

Ezek a közös tapasztalatok, amelyeket együtt éltek át, összehoznak titeket és tartós kapcsolatot teremtenek, amelyben számíthattok egymásra.

Tudd meg, mi működik számodra és a partnered számára és győződj meg arról, hogy kezdettől fogva ugyanazon az oldalon vagytok-e a kapcsolatotokat illetően.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása