Az exeddel álmodtál? Íme, mit jelenthet.

2021. május 19. 12:14 - Life Advisor

ex_almok_jelentese.jpgÉbredtél már arra, hogy az exedről álmodtál? A jó hír az, hogy nem vagy egyedül, mindez pedig azt jelenti, hogy a szakembereknek is volt már lehetőségük arra, hogy jobban elemezzék, mit is jelent az exünkkel való álom és nem, ez nem feltétlenül annak a jele, hogy kettőtöknek össze kellene jönnie. Még akkor sem, ha arról álmodtál, hogy szexeltetek. Lauri Loewenberg több, mint 75.000 álmot elemzett és kutatott már világszerte. Azt mondja, hogy az exünkről való álom nagyon gyakori, különösen akkor, ha a szakítás nemrég történt. Nem szabad pánikba esnünk, ha a középiskolás szerelmünkről álmodunk, sőt az is normális, ha olyas valakiről álmodsz, akivel évekkel ezelőtt randiztál.

Lauri Loewenberg szerint az álomban mindennek oka van és olyan üzenetet próbál neked az álom eljuttatni, amivel javíthatod az életed és önmagad. Lehetnek olyan elemek az álmodban, amelyek a távoli múltadból származnak (például az exed), de ezekben az álmokban van valami, amit a tudatalattid úgy érez, hogy számodra most releváns.

Íme a 8 leggyakoribb álom, amelyet az emberek megálmodtak már az exükkel kapcsolatban és persze az is, hogy Lauri Loewenberg szerint ezek mit jelentenek.

1. Álmodban betörtél az exed otthonába

Ez az álom hajlamos röviddel a szakítás után bekövetkezni, különösen akkor, ha a szakítással járó terheket mind egymagad próbálod cipelni. Ennek az álomnak a jelentősége az, hogy az agyad megpróbálja megtalálni a kapcsolat lezárását.

Az exed otthona képviseli a pszichét és a személyiség szerkezetét. A betörés pedig azt sugallja, hogy megpróbálsz bejutni az exed gondolataiba és megérteni, hogy miért is szakított veled.

2. Álmodban meghal az exed

Ha olyan exről van szó, akivel nemrégiben szakítottál, akkor ez az álom azt jelzi, hogy az exed "már nem él" a pszichédben. Nem jelent számodra problémát, sikerült továbblépned. 

Ha olyan exedről álmodtál, akivel már régebben szakítottatok, akkor kérdezd meg magadtól, hogy mi a legemlékezetesebb dolog, amit átéltetek az együtt töltött időszak alatt. Van olyan, ami most is releváns és jelen van az életedben? Ha igen, akkor esetlegesen úgy tűnik, hogy ez már kevésbé lesz jelen az életedben?

Ha például az exed különösen irányító típus volt, akkor az, hogy az álmodban meghalt, jelentheti azt, hogy az életed bizonyos területén csökken a korlátozás és az irányítás, újra a magad ura lehetsz. Ne felejtsd el, hogy a tudatalattid bármikor előhozhatja a múltat, ami azért van, mert a jelenedben van valami, ami hasonlónak tűnik ahhoz a múltbéli eseményhez vagy személyhez.

3. Álmodban megölted az exed

Ne aggódj, ez nem azt jelenti, hogy erőszakos és gyilkos hajlamokat rejtegetsz magadban. Az álomban bekövetkezett természetes halál természetes változást vagy lezárást jelent, a gyilkosság pedig ugyanúgy változást és/vagy lezárást jelent csak éppen kényszer hatására.

Ha egy közelmúltbeli exed gyilkoltad meg, akkor jó esély van arra, hogy aktívan próbálod felszámolni a kettőtök közötti kapcsolatot. Talán miközben ébren voltál, kidobtad a cuccait, törölted Facebookról, törölted a telefonszámát stb. és azon munkálkodtál, hogy "megölöd" az exeddel kapcsolatos dolgokat.

Egy régebbi ex partner meggyilkolása jelentheti, hogy céltudatosan vetsz véget a kapcsolatnak vagy pedig, hogy az a bizonyos ex képviseli azokat a dolgokat, amin változtatnál az életedben. Bizonyos viselkedés vagy gondolkodásmódod akkor kezdődött, amikor együtt voltatok? Talán egy olyan "típust" képvisel, amelybe folyamatosan újra és újra belefutsz, most pedig megpróbálod elkerülni. Alapvetően ez az álom a fejlődés jele.

4. Álom az első szerelmedről

Az első szerelmünk az a személy, akiről hajlamosak vagyunk a legtöbbet álmodni és jó példa arra is, hogy álmainkban a legtöbb dolog önmagunk egy részét képviseli. Amikor beleszerettünk, valóban éltünk. Az élet izgalmas volt, jól éreztük magunkat, vágytunk a másikra és minden időnket vele akartuk tölteni. Ezek nagyon erőteljes érzések és az első ember, aki kihozza őket belőlünk, nos, az ő képük beleíródik a pszichénkbe és örökké megtestesítik mindazt az égető vágyat, amely még mindig él és bennünk van. 

Amikor sok-sok évvel később álmodsz az első szerelmedről, az nem feltétlenül azért van, mert még mindig szurkolsz a kapcsolatotoknak, lehet, hogy az érzett szenvedélyre emlékszel. 

A tudatalattid éppen összehasonlítja az életedet az akkori életeddel és a mostanival. Stagnál az életed? Hiányzik a szenvedély, a tűz a jelenlegi kapcsolatodból? Bármi is legyen, a tudatalattid azt mondja, hogy ideje újjáéleszteni a lángot akár a jelenlegi kapcsolatodban, akár találni valamit, ami ugyanolyan izgalmat hoz az életedbe.

5. Álom egy erőszakos exedről vagy olyan korábbi partnerről, aki megcsalt

Ha gyakran álmodsz ilyeneket, akkor ez erős jel arra, hogy nem tudtad elengedni az általuk keltett bizalmatlanságot, dühöt, haragot. Ne feledd, hogy már nem az exedről van szó, hanem arról, ami benned marad, amióta nem vagytok együtt. Ezek az álmok figyelmeztetésként szolgálnak arra nézve, hogy ezeket a negatív érzéseket beillesztheted a jelenlegi kapcsolatodba, ami nem jó egyikőtök számára sem.

6. Álom, ahol az exeddel veszekszel

Bármilyen konfliktus egy álomban - legyen szó vitáról, verekedésről, pofonokról - összekapcsolódik ébrenléted aktuális konfliktusával. Ezért, ha egy közelmúltbeli exeddel való veszekedésről álmodsz, azt jelentheti, hogy önmagaddal harcolsz eme kapcsolat miatt. Ha fizikai harcról van szó, akkor ez jelentheti azt, hogy a párkapcsolat területén valami miatt elbánsz magaddal. Ha szóbeli veszekedésről van szó, nagyon figyelj az elhangzottakra, mert sokat elárulnak a jelenlegi lelkiállapotodról.  

Ha egy nagyon régi exeddel vitázol, az nagy valószínűséggel egy jelenlegi belső konfliktust fog tükrözni, ezért az a feladatod, hogy kitaláld melyik konfliktust képviseli az exed. Mire emlékszel vele kapcsolatban a legjobban? Hogyan jellemeznéd azt a kapcsolatot? Milyen voltál, amikor együtt voltatok? Valami akkoriban hasonlított valamihez az életedben és a tudatalattid ennek nem igazán örül.

7. Álom, ahol az exed várandós a te gyerekeddel

Ne kezdj őrjöngeni! A terhességi álmok általában pozitívak. Leggyakrabban ez azt jelenti, hogy tanultál valamit ebből a kapcsolatból és ez a tanulság/bölcsesség az, ami most növekszik az életedben. Ha nemrégiben voltál együtt azzal, akiről álmodsz, akkor azt is meg kell vizsgálnod, vannak-e olyan kérdések vagy történések, amelyek gyökeret eresztettek és növekedésnek indultak.

8. Álom, ahol szexelsz az exeddel

Ez szinte klasszikus. Mostanra tudnod kell, hogy ez az álom nem azt jelenti, hogy újra össze akarsz jönni vele, vagy hogy titokban vágysz arra, hogy visszakapd. Sőt, ezek az álmok a legritkábban szólnak ténylegesen az exedről. Inkább arról szólnak, amit képvisel : szeretet, izgalom, szenvedély, vágy.

Ezért érdemes elemezni az ébrenlétedben zajló eseményeket, hogy lásd, milyen szikrák hiányoznak. Talán egyedülálló vagy, talán a jelenlegi kapcsolatod hagy némi kivánnivalót maga után. Ez az álom arról árulkodik, hogy a jelenlegi szerelmi életedet kell megfűszerezned.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

3 komment
süti beállítások módosítása