Segítő és abszolút no-go kérdések az első randihoz

2021. május 06. 10:19 - Life Advisor

randi_kerdes.jpgRandizni igenis megéri azonban nem mindegy, hogy hogyan is telik például a legelső randink. Néhány srác egész egyszerűen megugorja ezt a feladatot. Zökkenőmentesen navigálnak a beszélgetésekben és egyik témáról haladnak a másikra miközben megismerik a partnerüket. Aztán ott vannak a többiek, akiknek szüksége lehet egy kis segítségre az első randin, amikor a partnerünkkel való hosszan tartó csend fülsüketítővé válik. Néha a beszélgetés természetes módon nem halad előre és ez így van rendjén. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jöttök be egymásnak vagy hogy a randi időpontja nem megfelelő. Valószínűleg arról van szó, hogy mindketten kissé idegesek vagytok és segítségre van szükségetek, hogy a megfelelő kérdéseket tegyétek fel egymásnak. Ha az első randin kényszerhelyzetbe kerülsz és nem vagy biztos benne, hogy mit is mondj, most bemutatunk 24 kérdést, amelyek remélhetőleg újra elindítják a kettőtök közötti beszélgetést. Nem olyan kérdéseket mutatunk, amelyeket már több milliószor hallottál, mint például: mit dolgozol? Ideális és működő kérdéseket mutatunk, amelyekkel valóban megismerheted a partnered. Ezenkívül pedig 3 bónusz kérdést is megmutatunk arra vonatkozóan, hogy mit NEM szabad megkérdezned a randi partneredtől.

1. Melyik volt a legemlékezetesebb nyaralásod?

Miért jó ezt megkérdezni? Mindenki szeret nyaralni és beszélni arról, hogy mit csinált vagy mi történ, amiért az a bizonyos nyaralás olyan nagyszerű volt. Ezzel a kérdéssel megtudhatod például azt is, hogy ugyanolyan típusú nyaralási célpontokat tűztök-e ki, ha pihenésről van szó.

2. Mi álmaid úti célja?

Miért jó megkérdezni? Mert az utazásról való beszélgetések tényleg működnek. Egy tanulmány kimutatta, hogy az első randevús párok, akik utazásról beszéltek, 18%-ban szerettek volna második randit is, míg például a filmekről beszélő párok kevesebb, mint 9%-ka akart újra randizni. 

3. Mi a jelenlegi legnagyobb szenvedélyed?

Ezt érdemes megkérdezned: Lehet ez egy könyv, tévéműsor, sport stb. Az emberek szeretik megosztani az érdeklődésüket másokkal és ez egy jó módja annak, hogy kiderítsétek, hogy ugyanolyan érdeklődési körrel rendelkeztek-e.

4. Miért rajongsz a legjobban?

Miért jó megkérdezni? Az emberek szeretik megvitatni az általuk kedvelt hobbikat és elfoglaltságokat. Ha meg akarod tudni, hogy kivel is állsz szemben, tudd meg, hogy mit szeret.

5. Milyen típusú dolgokat tartasz viccesnek?

Miért jó megkérdezni? Ha mindketten belecsempészitek a humort a randiba, akkor sokkal gördülékenyebben mehet minden. A humor olyan dolog, ami valóban összeköt minket más emberekkel. Gondolkozz csak el rajta, valószínűleg te is egy csomót nevetsz a legjobb barátaiddal, valahányszor együtt vagytok. Ez azért van, mert mindannyian élvezitek az egymással eltöltött időt. Tehát, ha te és a randipartnered ugyanazokat a dolgokat találja viccesnek, abszolút kötődhettek egymáshoz.

6. Koránkelő típus vagy, vagy inkább éjszakai bagoly?

Miért jó megkérdezni? Vannak, akik hajnalban képesek felébredni és fittek lenni, míg mások akár egész este talpon vannak. Ez a kérdés adhat egy kezdetleges képet az illető napi rutinjáról. Például korán megy-e edzeni vagy későn nézi a kedvenc sorozatait? Mindez segít abban, hogy megtudd, kompatibilisek vagytok-e egymással.

7. Ha eltölthetnél egy délután bárkivel (akár él az illető, akár nem) ki lenne az?

Miért jó megkérdezni? Ez a hipotézis lehetővé teszi, hogy a partnered beszéljen valakiről, akit csodál. Talán azt mondja majd, hogy a nagypapájával töltene időt, akivel soha nem találkozhatott vagy egy hírességgel vagy egy közismerten gonosz emberrel, hogy megtudja miért tette, amit tett. Nem számít, mit válaszol a partnered, ez elindítja a beszélgetést.

8. Ki játszana téged életed filmjében?

Miért jó megkérdezni? Mert szórakoztató és mert megtudhatod, hogy az egója mit mondat vele. A megadott színész alapján láthatod, hogy az illető hogyan látja magát.

9. Mit értékelsz legjobban egy barátságban?

Miért jó megkérdezni? Az erre a kérdésre adott válasz valóban megmutatja, hogy milyen típusú emberről van szó. Értékeli az őszinteséget, a humort vagy a bulizást? Plusz azt is kiderítheted, hogy jól éreznéd-e magad vele a jövőben, ami valljuk be, fontos. 

10. Mi a legérdekesebb dolog önmagadról?

Miért jó megkérdezni? Az emberek tele vannak érdekes tényekkel saját magukról. Ezzel a kérdéssel megtudhatsz valami újat a partneredről. Ezenkívül pedig mindenki szeret érdekesnek tűnni, így nagyszerű, ha te lehetőséget adsz arra, hogy ezt kifejtse neked.

11. Mi a legnagyobb eredményed az életedben?

Miért jó megkérdezni? Lehetőséget ad arra, hogy az illető alázatosan dicsekedjen, illetve azt is megtudhatod, hogy mennyire hajlandó dolgozni azért, hogy bármit megkapjon, amit akar.

12. Kinek a koncertjén voltál már?

A zene remek randi téma, ezzel nem lőhetsz mellé. 

13. Mi a legfontosabb emléked?

Miért jó megkérdezni? Először is, ha a legfontosabb emlékükről beszélnek, akkor jó lesz a hangulat. Továbbá betekintést nyerhetsz abba, hogy mi számukra a legfontosabb, legyen az család, barátok, munka vagy bármi más.

14. Melyik volt életed legjobb napja?

Miért jó megkérdezni? Ez a kérdés visszaviszi a partnered egy olyan pillanatba, amelyet szeretni fog újra átélni. Sokkal jobban elfog tudni mélyülni a beszélgetés kettőtök között.

15. Melyik a kedvenc ünneped?

Miért jó megkérdezni? Ez a kérdés betekintést nyújthat a partnered vallásába, amely fontos része lehet a kapcsolatotoknak. Ezenkívül beszéltek a vallásról is, amely sok lehet egy első randin, de lehet, hogy nem is az. Neked kell majd látnod, hogy érdemes-e erre terelned a beszélgetést.

16. Mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valakinek adtál?

Miért jó megkérdezni? Dicsekedni fog, miközben nagyon nagylelkűnek érzi magát. Ezenkívül elég erős figyelmeztető jel lehet, ha azt mondja, hogy még senkinek nem adott semmit.

17. Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Miért jó megkérdezni? Mert így képes lesz pozitívan és érzelmileg hangulatosan beszélni a munkájáról, ahelyett, hogy csak unalmasan az alap "Na és mit dolgozol?" kérdésre válaszolna.

18. Milyen voltál gyerekként?

Miért jó megkérdezni? A gyerekkorból származó történetek megosztása esélyt ad arra, hogy betekintést nyerjünk a partnerünk fiatalabb életébe. Segít abban, hogy jobban megnyíljon előtted és a fiatalabb önmaga előtt.

19. Mi a kedvenc ételed?

Miért jó megkérdezni? Ki ne szeretné az ételeket? Ez a kérdés lehetővé teszi számodra, hogy kitaláld vannak-e olyan dolgok, amelyeket mindketten szerettek és ha a dolgok igazán jól mennek, segíthet abban is, hogy eldöntsd merre menjen majd a második randitok. 

20. Mi a rejtett tehetséged?

Miért jó megkérdezni? Ezzel a kérdéssel lehetősége lesz a partnerednek, hogy megosszon veled egy titkot, amely bizalmat és mélyebb kapcsolatot eredményezhet.

20. Inkább ez vagy az?

Miért jó megkérdezni? Az első randinak szórakoztatónak kell lennie. Az inkább ez vagy az típusú kérdések viccessé tudják tenni a randit. Például: Inkább utazásra költenél 1 millió forintot vagy inkább egy tárgyra? Inkább 100 évvel a múltba mennél vissza, vagy 100 évet előre a jövőbe? Inkább a fürdésről vagy inkább az internetről mondanál le egy hónapra?

22. Mit szoktál csinálni hétvégén?

Miért jó megkérdezni? Ez a kérdés esélyt ad arra, hogy megnézd a partnered életmódját és hogy ez megfelel-e neked. Ha a párod hétvégéi az ágyban olvasásból állnak, míg te inkább minden hétvégén bulizol, akkor lehet, hogy nem ő a megfelelő számodra. Ha viszont mindketten szerettek olvasni, akkor beszélhettek a kedvenc könyveitekről vagy ha mindketten bulizni szerettek, beszélhettek a kedvenc szórakozóhelyeitekről. 

23. Mi szerepel a bakancslistádon? 

Miért jó megkérdezni? Érzékelteti a partnereddel, hogy érdeklődsz iránta és remek ötletet adhat neked a második randihoz.

24. Szeretnél megosztani velem egy kínos pillanatot?

Miért jó megkérdezni? A randikon igyekszünk önmagunk legjobb verzióját bemutatni, de néha kissé túlzásokba eshetünk. Ez a kérdés azonban segíthet lebontani a gátlásokat és a láthatatlan falakat.

A legrosszabb első randis kérdések

1. Miért vagy egyedülálló?

Miért ne kérdezd meg? Bár ez a kérdés ártalmatlannak tűnhet, de a partnered kínosnak érezheti magát és akár sértésnek is veheti.

2. Hány ex partnered volt eddig?

Miért ne kérdezd meg? Tartsd tiszteletben a partnered magánéletét és ne kérdezz semmit, amitől kényelmetlenül érezheti magát. 

3. Mennyit keresel?

Miért ne kérdezd meg? Az első randin nem az a legfontosabb kérdés, hogy tisztázzuk, mennyit keres a partnerünk, sőt ezzel a kérdéssel azt mutatjuk, hogy jobban érdekel minket a pénz, mint a partnerünk maga. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

21 komment
süti beállítások módosítása